Bir gün lazım olursa"... Ya olmazsa?

  • Konbuyu başlatan Harun
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde Harun tarafından oluşturulan Bir gün lazım olursa\"... Ya olmazsa? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,499 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Bir gün lazım olursa\"... Ya olmazsa?
Konbuyu başlatan Harun
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan barisya
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
"Bir gün lazım olur" diyerek evde biriktirdiklerimizi bir düşünün. İki üç yıldır hiç giymediğiniz halde sakladığınız kıyafetler, boş ayakkabı kutuları, size hediye gelmiş ama bir türlü ne yapacağınızı bilemediğiniz eşyalar... Hepsi "bir gün lazım olur belki" cümlesinin altına saklanıyor... Ya olmazsa?


Uzmanlar buna "ama bir gün ihtiyacım olabilir" sendromu diyor. Bu cümle önce dolaplarımızı sonra hayatlarımızı dolduruyor. Kullanmadığımız eşyalarla sıkış tepiş bir hayat yaşıyoruz.

"Bir gün lazım olabilir sendromu"nu bir başka cümle destekliyor: "Atsan atılmaz, satsan satılmaz"... Hal böyle olunca bu eşyaları değerlendirmek de imkansız oluyor.

Oysa yıllardır dolaplarda kullanılacakları günü bekleyen eşyaları fonksiyonel hale getirmenin yolları var.

"Bir gün lazım olursa sendromu"ndan kurtulmanın yolları:

1- Evet belki bir gün şu iki yıldır bir kez bile giymediğiniz kazağa ihtiyaç duyabilirsiniz. Küçük de olsa öyle bir ihtimal var. Ama iki yıldır giymediğinize göre bu ihtimal küçük... Ama diğer taraftan bu kazağı hergün giymeye ihtiyacı olan birileri mutlaka vardır. En iyisi siz sadece kullandığınız eşyaları kendinize ayırın. "Bir gün ihtiyacım olabilir"leri ise "bugün ihtiyacı var"larla paylaşın.

2- Gerçekten ihtiyacınız olduğunda onun varlığını çoktan unutmuş olacaksınız... "Bir gün ihtiyacım olabilir"e ne zaman ve nerede ihtiyacınız olacağının garantisi yok. İhtiyacınız olduğunda siz o eşyayı çoktan unutmuş olursunuz, ya da tıklım tıklım dolabın içinde nereye koyduğunuzu hatırlamak güç olabilir.

3-"Bir gün lazım olabilir" eşyaları yerleştirmek için harcadığınız zamanı hiç düşündünüz mü... Sadece küçük bir ihtimale karşılığında o çok değerli vaktinizi dolap yerleştirmekle geçiriyorsunuz..

4- "Bir gün lazım olabilir" eşyasını bir başkasına vererek, aslında  "ihtiyacım olduğunda başımın çaresine bakabilirim" düşüncesini de kuvvetlendiriyorsunuz.

5- Diyelim ki "Bir gün lazım olabilir"leri hayatınızdan çıkarmaya karar verdiniz. O zaman da ikinci soru akla geliyor. "Tüm bu eşyaları ne yapacağım şimdi?" Etrafınızda bunlara ihtiyacı olanlar yoksa, ikinci el dükkanlarına verebilirsiniz. Bazı ikinci el dükkanlar sivil toplum kuruluşları yararına çalışıyor, Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın dükkanları sizin katkılarınızı bekliyor. Ya da bir başka seçenek daha var "Freecycle"... Tüm dünyada her geçen gün büyüyen bir ağ... İhtiyacınız olmayan eşyaların listesini internet üzerinden bu gruba yollayabilirsiniz. Grup üyelerinden ihtiyacı olanlarla bağlantıya geçmenin en pratik yollarından biri...


kaynak:ntvmsnbc

----------

ya benimde bir sürü kullanmayacağım oldukça yeni sayılabilecek bir sürü eşyam var. onları göndereyim bari birisine faydası dokunsun. :)
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ben de öyleydim eskiden. Şimdi tek başıma ev tutunca attım hepsini yav, bunaldım. Oraya koy olmazi buraya sıkıştır olmaz, teğiştir olmaz. Artık atıyorum.
Atlattım sendromu:))
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Atma ya niye atıyon. İhtiyacı olanlara versene işte :)
Ya mutfak eşyasını mı vericem alla alla atıcam tabii. Eski t-shirtleri yer bezi yapıyorum zaten, onları veremem.:)))
Kazak, ayakkabı, pantolon,..vs gibi şeyleri veriyorum zaten. Onları atmaya kıyamam:)))
 
B

barisya

Kullanıcı
21 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
16
İhtiyaç sahiplerini kendimize çok uzakta görmeyelim. Bu gibi kurumlara gönderemesek bile eminim birçoğumuzun çevresinde ihtiyaç sahibi birileri vardır.
 
Üst