K
Ya ya..kardelen_87' Alıntı:bende çok seversem yaparım bende yarence ile okyanusyaya katılıyorum inş uygulayabilirm evlenince eşim bana aynısını yapsa daha iyi olur ama yapmassa sabırla devam ederim ve sanmıyorumki bu şekildeki davranışlara kayıtsız kalınabilsin mutlu bi evlilk doğru insanı bulmak doğru insan olmak ...sevince herşeyi yapıyo insan
Sakın anlatma, kanser olunca, "aaa ne mutluydun, neden buldu seni bu illet?" diye sorduklarında, gülümse! "Bilmem ki nerede hata yaptım, acaba kullandığım deterjanlar mı yanlıştı, yoksa hani geçen sene yediğim erik vardı ya, sakın ondan kapmış olmayayım?..." falan filan gibi abuk subuk cümlelerle insanları oyala!Her ne kadar sıkılır veya daralsan dahi; anne ve babana bile anlatma.
Hatta bazıları bu mücadeleci ruhlarını eşleri üzerinde denemeye girerler ki, aman aman sakın yanılıpta orada burada bunlardan sözetme. Kolun gözün morarısa, "Ayyy canım kocam severken fazla sıkıştırdı..." de ve kikirde, ki inandırıcı olsun!Erkek ise; fizik gücüne, kuvvetine sahip, cesur ve mücadelecidir.
Senin sıkıntılarından kime ne evladım? Koca gün ya ev ekonomisine katkıda bulunmak için iştesin ve bin türlü zahmetle bir de ev işlerini yapıyorsun, çoluk çocuk cabası, ya da evdesin ve aslında ne keyiflidir ev işleri, hiç yorulmazsın... Bak eşin nasıl fedakarca çalışıyor evinin geçimini sağlamak için. At sıkıntılarını içine, üzme adamcağızı!Velev ki; sıkıntı ve moralsiz olsan bile; yumuşak ve tatlı konuş.
Aaa ne ayıp? Yatakta yorgunum, hastayım vs vs gibi bahaneler. Cennetin kapılarını kendine kapatma, yorgunluktan ölsen bile tecavüze razı ol! Kaçınılmazsa zevk almaya bak hatta!Eşinin yatakta beklemesi onu huzursuz eder. İkide bir hastayım deme. Halinden şikayetçi olma. Sürekli canlı ve dinamik ol
Sen ateşledin adiminim beni yorumunla vesselam esin kaynagımsınZynep' Alıntı:Valla sizler bilimsel yazmışsınız sevgili Gülşah ve Korsan, benim yazdıklarım çok amiyane kaldı.
Katılımın için ben teşekkur ederim gülsah saolasınGülşah' Alıntı:Yazdıklarını katılıyor ve destekliyorum paylaşımların için teşekkürler Korsan.
Sevgili catzilla, eğer konu başlığı "Evlenecek Kişilere Nasihatler" olsaydı kadın/erkek ayrımı yapmadan; çok farklı bir boyut kazanırdı yazı.kendi hayatımda da, elimden geldiğince bunları uygulamaya gayret ediyorum.
ama bir farkla, eşimde bana karşı aynı şekilde davranıyor.
Zynep' Alıntı:Sevgili catzilla, eğer konu başlığı "Evlenecek Kişilere Nasihatler" olsaydı kadın/erkek ayrımı yapmadan; çok farklı bir boyut kazanırdı yazı.
Çünkü "aile" kavramının önemine, özellikle kapılar kapandıktan sonra içeride olan bitenin dışarı taşınmaması konusuna canı yürekten katılıyorum. Hatta bazı çiftler ayrılırken çevrelerindeki kişiler neden ayrıldıklarını, çok mutlu göründüklerini bile getirip itiraz ederler. Ancak öyle durumlar var ki kadınların ne yazık susturulduğu, işte itirazım buna.
Ama sen zaten "eşimde bana bu şekilde davranıyor" diyerek aradaki farkı kabul etmişsin.
Bak ne yazmışım Nihat?ölüdeniz' Alıntı:Aslında bu konunun başlığı bir annenin kızına nasıl köle olunur olması gerekiyor.böyle bir köle varmı veya böyle köle olmak isteyen varmı :
Böylesi edilgen bir varlık yaratılmak isteniyorsa bu anlamsız yazının, (bu arada satır aralarında var bir kaç anlamlı öğüt ama onlarda kurunun yanında yaşta yanar misali siliniverdiler gözümden)
konu başlığı;
Köle Tacirinden Esir Kızlarına Nasihatler
olmalıydı.
Şaşırma yav. Aklın yolu birmiş demek ki.ölüdeniz' Alıntı:Zeynep inan senin yorumunu okumadan yazdım.çünkü bu konuyu daha önce ben bir başka sitede paylaştım.Korsan iyi hatırlar şu an senin yazdığınıda okudum hala şaşkın ördek gibiyim :