BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE

  • Konbuyu başlatan ayben
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde ayben tarafından oluşturulan BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 33,313 kez görüntülenmiş, 28 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE
Konbuyu başlatan ayben
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan HERHANGİBİRİ
A

ayben

Grigoriy S. Petrov
KORİDOR YAYINCILIK

Beyaz Zambaklar Ülkesinde, Mustafa Kemal Atatürk zamanında Türkçeye ilk kez çevrildi. Atatürk, kitabı okuduğunda bu destansı başarıya tek kelimeyle hayran olmuştu. Derhal kitabın ülkedeki okulların, özellikle askeri okulların müfredatına dahil edilmesini emretti. Türk askerleri ülkelerindeki “yaşamı yenilemek” için mutlaka bu kitabı okumalıydılar. O vakitler, kitap o kadar çok ilgi gördü ki, Kuran-ı Kerim’den sonra en çok okunan kitap haline geldi.

Bu kitap tüm yoksulluğa, imkansızlıklara ve elverişsiz doğa koşullarına rağmen, bir avuç aydının önderliğinde; askerlerden din adamlarına, profesörlerden öğretmenlere, doktorlardan işadamlarına kadar, her meslekten insanın omuz omuza bir dayanışma sergileyerek, Finlandiya’yı, ülkelerini geri kalmışlıktan kurtarmak için nasıl büyük bir mücadele verdiklerini, tüm insanlığa örnek olacak biçimde gözler önüne sermektedir.


Arkadaşlar daha yeni yeni okumaya başladım ancak gerçekten de çok güzel kaleme alınmış herkese tavsiye ederim..


1. KİTABIN ANAFİKRİ:


Bir toplum içinde varolan ve kahraman olarak belirip sivrilen kişilerin hangi koşullar altında bir ulusun ilerlemesine, gelişmesine ve bir kahraman ulus olmasına nasıl yardım ettikleri ve neler yaptıkları.


2. KİTABIN GETİRDİĞİ YENİLİKLER:

Kitap; politika, sosyal ve ekonomik koşullar dikkate alınarak yazılmıştır.


3. KİTAP HAKKINDA GENEL DEĞERLENDİRME VE TEKLİFLER:

Kitap bir milletin uyanışını anlatmaktadır. Lider, yönetici ve eğitimciler tarafından okunabilir

 
K

kabeka

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
16
İstanbul
Lider, yönetici ve eğitimciler tarafından okunabilir    ::)
bu ben oluyorum  ::)
teşekkürler  :)
benim karşıma güzel kitaplar koyun cigerimi yiyin  :p
 
S

senolgk

Kullanıcı
2 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
izmir
ne şanslıyım ki bu kitabı okudum. kitabı okuduktan sonra ülkenizi ne kadar sevdiğinizi ve bireylerin kendilerini geliştirmedeki rolünün ülke için önemini anlıyacaksınız, biraz daha duyarlıysanızda karşınıza çıkan herçocuğa kendini geliştirmesini söyleyip duracaksınız:D
 
A

ayben

Rica ederim gerçekten de çok güzel bir kitapmış aldığım yeni bir setin içerisindeydi ki iyi ki almışım bu seti :)
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
bu kitabı yaklaşık 3 ay önce bende okumuştum ve gerçktende Finlandiya halkını alkışlamak lazım o zor şartlarda, içlerindeki kalkınma umudunu hiç kaybetmemiş olmaları örnek bir toplumsal davranış
 
Z

zapata625

Kullanıcı
20 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Çorum
www.atmacaekibi.com
Önce Nutuk sonra Beyaz Zambaklar ülkesinde bu kitabı şiddetle tavsiye ediyorum.

Beyaz Zambaklar ülkesinde

Grigoriy Petrov



ÖZET:

Tüm imkansızlıklara ve elverişsiz doğa koşullarına rağmen, bir avuç aydının önderliğinde; askerlerden din adamlarına, profesörlerden öğretmenlere, doktorlardan işadamlarına kadar, her meslekten insanın halkla omuz omuza bir dayanışma sergileyerek, ülkelerini geri kalmışlıktan kurtarmak için nasıl büyük bir uygarlık mücadelesi verdiklerini, tüm insanlığa örnek olacak bir şekilde gözler önüne sermektedir.

Herkesin kendince dersler alacağı bu kitap, ülkemizin içinde bulunduğu zorunlu geçiş sürecinde, güzel yurdumuzun halk gücüyle kalkınmasına ve toplumsal dayanışma ruhuna vesile olması açısından çok önem taşımaktadır.
 
A

Ag

Kullanıcı
22 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
ben de şiddetle okumanızı tavisye ediyorum. adamlar nerden nereye gelmiş diyorsunuz sonunda... bu kitabı ilk olarak ortaokulda sosyal hocamız bütün sınıfa okutturmuştu, orda okumuştum.
 
B

birtanem

Kullanıcı
30 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
          Ulu önder Atatürk'ün bütün askeri okullar ve kışlalarda mutlaka okunması gereklidir dediği ve o dönemde Kuranı_ı Kerim'den sonra  en çok okunan kitap olan "Beyaz Zambaklar Ülkesi" nin yazarı Grigory Petrov 1868 yılında Petersburg'un Yamburg kasabasında dünyaya geldi. 5. sınıfı bitirdikten sonra ilahiyat okuluna devam etti. Başta Rusya olmak üzere Bulgaristan'da da en çok okunan yazarlardandır.
          Bir milletin uyanışının gerçek öyküsünü bulacaksınız bu kitapta arkadaşlar. Kadınıyla erkeğiyle daha da ileriye gidebilmek için nasıl canla başla çalışıldığını , bakıldığında hiç umut olmayan bir ülkeyi yürekten inanarak nasıl şimdiki duruma getirdiklerini göreceksiniz. Ben çok sevdim ve günümüzden çok şey buldum okurken. Umarım sizlerde beğenerek okursunuz. Saygılarımla......
 
S

sessiz_lik25

Kullanıcı
28 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
açık söylemek gerekirse kitabı yeni okudum. kısa zamanda okuduğum nadir kitaplardan birisi. ruh dünyamı çok etkiledi.
ben de tavsiye etmek amacıyla buraya gelmiştim ki sen benden önce davranmışsın.

ben de herkese ısrarla tavsiye ediyorum.
 
Üst