Bebeklere oyuncak seçerken nelere dikkat edilmeli?

  • Konbuyu başlatan DeryaDer
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde 0 - 6 Yaş Grubu ve Eğitimi kategorisinde DeryaDer tarafından oluşturulan Bebeklere oyuncak seçerken nelere dikkat edilmeli? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,435 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı 0 - 6 Yaş Grubu ve Eğitimi
Konu Başlığı Bebeklere oyuncak seçerken nelere dikkat edilmeli?
Konbuyu başlatan DeryaDer
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan DeryaDer
DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
 

Oyuncaklar, bebeğinizin zihinsel gelişimini önemli ölçüde etkiler. Oyuncaklarla oynayan bebek, problemleri çözmesini öğrenir, kendi bedenini daha iyi tanır ve yeteneklerini daha çabuk geliştirebilir. Bu nedenle, oyuncak seçerken çocuğunuzun yaş grubuna uygun oyuncakların alınması önemlidir.

Oyuncak seçerken nelere dikkat edilmeli?
Bebeğinize oyuncak seçerken sadece eğlendiren değil, zihinsel ve fiziksel gelişimini destekleyen nitelikte olmasına dikkat etmelisiniz. Alacağınız oyuncak bebeğinizin fiziksel egzersizler yapmasını sağlamalı ve ince ve kaba motorlarını çalıştırarak onun hayal dünyasını ve yaratıcılığını geliştirecek özelliklere sahip olmalıdır.
Oyuncak seçiminde yaşına uygun oyuncakların tercih edilmesi gerekir. Bebeğinize kendi yaşından küçükler için üretilmiş oyuncaklar alırsanız bunlar ilgisini çekmez. Ya da kendinden büyükler için tasarlanmış oyuncaklarla oynamakta zorluk çeker. Bu da bebeğinizin gelişimine fayda sağlamaz.
Bebekler tanıma arzusuyla her şeyi ağızlarına götürürler. Bu yüzden alacağınız oyuncağın zehirlenmeye yol açabilecek kimyasal madde içermediğinden emin olmalısınız.
Kaliteli oyuncaklar pahalı diye ucuz oyuncaklara yönelmek sık yapılan bir yanlıştır. Çünkü düşük kaliteli oyuncaklar bebeğinizin sağlığı için tehdit oluşturabilir ve birkaç kez oynandıktan sonra kullanılmaz hale gelerek ekonomik açıdan zarara uğramanıza neden olabilir.

kaynak: http://www.cocukgelisimi.com/bebeklere-oyuncak-secerken-nelere-dikkat-edilmeli
 
Üst