Başarı için giyinmek

  • Konbuyu başlatan demir170
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim, Neyi, Nasıl Başardı? kategorisinde demir170 tarafından oluşturulan Başarı için giyinmek başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,428 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim, Neyi, Nasıl Başardı?
Konu Başlığı Başarı için giyinmek
Konbuyu başlatan demir170
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan KHaRoN
D

demir170

Kullanıcı
3 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
"BAŞARI İÇİN GİYİNMEK

İş ortamlarında, özellikle de işe alınma aşamasında, görünümüzün de önem taşıyabileceğini unutmamalısınız. Kimi işler, özellikle prezantabl görüntüye gereksinim duyar. Kimi işler de ise, görünümünüz işin kusursuz bir parçasıdır."
 
BAŞARI İÇİN GİYİNMEK

İş ortamlarında, özellikle de işe alınma aşamasında, görünümüzün de önem taşıyabileceğini unutmamalısınız. Kimi işler, özellikle prezantabl görüntüye gereksinim duyar. Kimi işler de ise, görünümünüz işin kusursuz bir parçasıdır. Eğer siz de böyle bir işte çalışıyorsanız ya da bu tür bir sektörde kariyer peşindeyseniz, gardrobunuzu düzenlerken bir takım kriterleri göz önüne almanız gerekebilir.

İlk izlenim, genellikle otuz saniyelik kısa bir zaman içinde edinilir. Bu izlenimler gerçeği yansıtmıyor olabilir. Ama dış görünüşümüz, tavırlarımız, duruşumuz karşımızdaki kişiye ister istemez bizimle ilgili pek çok mesaj iletir. Özgüven, ahlaki yapı, hayata bakış açısı, ekonomik düzey, eğitim düzeyi, güvenilirlik, toplumsal konum gibi kilit konularda iletilen bu mesajlar, özellikle işe alınma durumlarında çok etkili olur. Siz de eğer dış görünümün önemli olduğu bir sektörde başarı elde etmek istiyorsanız, bu tür istemsiz mesajlarınızı düzenleyerek kendinize büyük bir avantaj sağlayabilirsiniz.

Pek çok insan, güzel göründüğüne inandığında, daha özgüvenli davranır. Bazılarımız için ise rahatlık güzel görünmekten daha önemlidir. Ama iş ortamlarında hem rahatlığı, hem de şıklığı biraraya getirebiliriz.

İnsan, fiziksel özellikleri nasıl olursa olsun, kendini çekici göstermeyi başarabilir. Sonuçta her insanın ayrı bir çekiciliği vardır. Biri gözlerinin güzelliğiyle, öteki uzun boyuyla, diğeri geniş omuzlarıyla, bir diğeri ise anlamlı gülüşüyle çekicilik yaratabilir. Konu giyim kuşam oldu mu, en iyisi insanın çekici yanları ortaya çıkaracak bir biçimde giyinmesidir. Giysiler, renkleri ve modellerine göre, insan bedeninin farklı yönlerini öne çıkarabilirler. Kilo fazlası olanlar siyah, boyuna çizgili giysilerle, aşırı zayıflar da beyaz, enine çizgili giysilerle dengeyi yakalarlar.

Giyim kuşam kadar yüz ifadesi de dış görünümde önemlidir. Hoş ve ayarında bir gülümseyiş, sizin daha sıcak algılanmanızı, daha kolay iletişim kurulabilecek geçimli bir insan olduğunuzu belirtir. Pozitif ve sıcak ifadeler, karşınızdakinin sizinle iletişim kurmasını kolaylaştırır. Ancak ciddiyet gerektiren durumlarda, yüzünüzde gereksiz bir gülümsemenin oluşmaması şarttır. Yüz ifadesini, bakışları da iş ortamındaki durumlara göre dengelemek gereklidir.

Eğer iş ortamınız ciddi görünmenizi gerektiriyorsa, takım elbiseler sizin olmazsa olmazlarınızdan birine dönüşür. Kravatlar, ceketler, gömlekler profesyonel ortamların en önemli giysi kodlarıdır. Ama bazen müşterilerinizin rahat, günlük giysilerle karşınıza çıktığını görürsünüz. Bu durumlarda işiniz sizden "ortayı bulmanızı" talep eder. Yani, kumaş pantolon ve gömlek ile günü geçirebilirsiniz. En zor durumlardan biri de günlük giysilerle iş ortamının profesyonelliğini yansıtabilmektir.

İş ortamınızda mutlaka temiz, lekesiz giysiler giymelisiniz. Fermuarı bozuk, düğmesi sökülmüş, herhangi bir yerinde yırtık veya defo olan giysilerden kesinlikle kaçının. Ayakkabılarınız mutlaka temiz olmalı. Spor ayakkabı giyseniz bile, çamurlu olmamasına özen göstermelisiniz. Eğer deri ayakkabı giyiyorsanız, boyasını ihmal etmeyin, tozları düzenli olarak fırçalayın. Ofisinizde, masanızın bir çekmecesinde ayakkabı cilası ya da fırçası bulundurabilirsiniz. Logolu, mesajlı tişörtler giymekten kaçının. Göze batmanızı sağlayacak iddialı renkler de karşınızdakine abartılı gelebilir. Desenliden ziyade, çizgili ya da düz kumaşlar iş ortamlarına daha uygundur.

Giysilerinizi ütülü kullanın. Özellikle gömleklerin ve kumaş pantolonların ütüsü çok önemlidir. Oturup kalkarken de kırışmamaları için özen gösterin. Kuru temizleme gerektiren giysileri düzenli olarak temizletin. Yıpranmamaları için özen gösterin.
 
E

Emine düzgün

Kullanıcı
17 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
teşekkürle....nerede nasıl giyinmek gerektiğini bilmek gerek...
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Ah ah ne olucaktı.Başka bir yer olucaktı :)

Harika paylaşım......
Klişelere ayak uydurmak nasıl birşey acaba deneyeceğiz artık.
 
K

KHaRoN

Özellikle iş görüşmelerinde ilk bakışta bakımlı,uyumlu ve şık bir görünüş her zaman artı puandır.Teşekkürler paylaşım için..
 
Üst