Başarı, Başaracağım Diyenlerindir..

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim, Neyi, Nasıl Başardı? kategorisinde CaspeR tarafından oluşturulan Başarı, Başaracağım Diyenlerindir.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 12,570 kez görüntülenmiş, 30 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim, Neyi, Nasıl Başardı?
Konu Başlığı Başarı, Başaracağım Diyenlerindir..
Konbuyu başlatan CaspeR
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan GTRST_ZEKİCİ
C

CaspeR

Kullanıcı
27 Ara 2006
En iyi cevaplar
0
0
"Research Quarterly" dergisinde yayınlanan bir araştırma da beynimizi programlama ile ilgili ilginç sonuçlar vermiş. Bilim insanları basketbol oynayan bir grup öğrenciyi üç gruba ayırmış. Birinci grup, belirli bir uzaklıktan sayı yapabilmek için yirmi gün atış çalışması yapmış.

İkinci grup, hiçbir çalışma yapmadan yirmi gün beklemiş. Üçüncü grup, yirmi gün boyunca her gün zihinlerinde topu potaya atarak sayı yaptıklarını hayal ederek antreman yapmışlar Zihinlerinde her seferinde topu potaya sokarak sayı yaptıklarını canlandırmışlar.

Sonuçlar ne mi olmuş? Her gün aktif fiziksel antreman yapan birinci grubun atış performansı yirmi günün başına oranla sonunda %24 artış göstermiş. İkinci grupta kayda değer hiçbir artış olmamış. Çünkü çalışmamışlardı. Üçüncü gruba gelince, şaşırtıcı bir performans artışı ile karşılaşılmış. Sadece zihinlerinde canlandırma ile çalışan grubun performansı %23 artmış.

Hemen hemen birinci gruba kadar bir artış. Başka bir çalışma da da beş kişi bir ay boyunca günde beş kez ağırlık kaldırdıklarını hayal ederek kol kaslarını geliştirmeye çalışmışlar. Sonuç, kaslarrda %13.5’lik bir büyüme!...



Beynimiz düşüncelerimizi, duygularımızı, davranışlarımızı kontrol ediyor. Ve bilinçaltımız bu faaliyetin %88’ini kontrol ediyor. Beynimiz ona sunulan her türlü bilgiyi doğru kabul eder. Hayallerimizi de beynimize doğru ve gerçekmiş gibi sunabiliriz.

İstediğimiz başarıyı yakalamak için bilinçaltımızı programlayabiliriz. Zihnimizde yoğun olarak canlandırdığımız ve düşündüğümüz her şeyi beynimiz gerçek sanır. Beynimiz buna inanırsa değişim de başlamış demektir. Başarıya zihinsel olarak hazırlanabilirsiniz.

Başarısızlık aslında yanlışlarınızdır. Geriye dönüp başından bugüne düşünürseniz, yanlışlarınızı tekrar hatırlarsanız, yapmasaydınız ne olurdu, gerçekleşmesi olası olan olumlu şeyleri düşünün, yanlışların sağladığı fırsatları bir düşünün.

Başarısızlık hayal kırıklığına yol açar, can sıkıcıdır, yıkıcı ve bunaltıcıdır, fakat her yanlış size yeni bir kapı açar. Bill Gates servetini işten kovulmasına borçludur, penisilin tesadüfen bulunmuştur. Ne zaman başarısız olursunuz? Bir şeyi elde etmeyi isteyip de onu elde edemediğiniz zaman. Başarısız olmanız için adım atmanız lazımdır. Başarısızlığı engellemenin en kolay ve tek yolu hiç bir şey yapmamaktır.

Başarısızlıkta yapacağınız kendi kendinize geri bildirim sağlamaktır. Ne öğrendiniz, nerede yanlış yaptınız, neden başarısız oldunuz, şimdi ne yapabilirsiniz? Sahip olduğunuz en büyük güçlerinizden birisi yanlışlarınızdan, hatalarınızdan ders almaktır.

Aslında başarısızlık yaşam yolculuğunda olgunlaşmanın önemli bir parçasıdır. Hayatımızda iyi örnekleri kendimize her zaman için model almaya çalışırız. Aslında kötü örnekler daha çok işimize yarar.

Ne yapmamamız gerektiğini o hatayı yapmadan anlamamızı sağlayacak araç, başarısızlık öyküleridir.Yanılgınızı, hatalarınızı göremezseniz doğru yapıp yapmadığınızı nasıl anlayabilirsiniz ki? Başarısız olup sonra başaranları düşünün.



Hürriyet gazetesinde bir haber vardı, “Önce başarısızdılar sonra başardılar...”. Haber şöyle:“Size birisi başarısız olduğunuzu söylerse aldırmayın, aptal derse hiç dinlemeyin. Çünkü birçok dahi, aptal ve başarısız damgası yemiş insanlar arasından çıktı. Onların hiçbiri denemekten vazgeçmedi, yılmadı. Kendilerine inananlar sayesinde isimlerini dünya tarihine yazdırmayı başardılar. İşte bazı ünlü başarısız başarılılar:

Thomas Edison: Öğretmeni onun için, ‘öğrenemeyecek kadar aptal’demişti. Ampulü keşfederek insanlığı aydınlatacağını bilemezdi.

Albert Einstein: 4 yaşına kadar konuşmayı öğrenemedi ve matematik derslerinde çok başarısızdı. Oysa o, tüm zamanların en büyük bilim adamı oldu.

Michael Jordan: Okul basketbol takımından atılmıştı. Basketbolu bırakmasına rağmen Jordan, dünyanın en büyük basketbolcusu kabul ediliyor.

Walt Disney: Disney, yaratıcı olmadığı gerekçesi ile bütün çalıştığı şirketlerden kovulmuştu. Disneyland’i kuruncaya kadar tam 5 Yaşamten atıldı. Sonra kendi şirketini kurdu ve yarattığı kahramanlar, dünya çocuklarının sevgilisi oldu.

Beethoven: Klasik müziğin ustası. Ancak öğretmeni onu, bir eser besteleme konusunda ‘umutsuz vaka’ bulmuştu.

Beatles: Efsanevi İngiliz Rock grubu Beatles, ilk başvurdukları Decca müzik şirketi tarafından reddedilmişti.

Diana Ross: En iyi kadın şarkıcılar arasında sayılan Ross, bir zamanlar oldukça kötü sesli bulunan sıradan bir şarkıcıydı. Daha sonra rekorlar kıran birçok şarkı yazdı ve seslendirdi.

John Grisham: Bütün yayıncılar tarafından geri çevrildi. Biri onu keşfetti ve artık o çok satan yazarlar arasında kabul ediliyor.”

alıntı
 
E

eftelya

Kullanıcı
20 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
başarısızlıktan korkmuyorum... ama el attığım işin de ilk defada gerçekleşmesini istiyorum..çünkü zaman benim için çok önemli...  :-\
 
P

prenses_o6

Kullanıcı
5 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
evet..güzeldi teşekkürler paylaşım için.
 
Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
çok güzeldi

Hürriyet gazetesinde bir haber vardı, “Önce başarısızdılar sonra başardılar...”. Haber şöyle:“Size birisi başarısız olduğunuzu söylerse aldırmayın, aptal derse hiç dinlemeyin. Çünkü birçok dahi, aptal ve başarısız damgası yemiş insanlar arasından çıktı. Onların hiçbiri denemekten vazgeçmedi, yılmadı. Kendilerine inananlar sayesinde isimlerini dünya tarihine yazdırmayı başardılar. İşte bazı ünlü başarısız başarılılar:


...
 
R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
:)
aslında her başarısızlığın arkasında bizi başarıya götüren bir yol gizlidir..önemli olan bu başarısızlıklar karşısında yılmadan yola devam etmektir....
bu yazıda da çok güzel örneklerle açıklanmış bu durum.gerçekten çok güzel bir yazı.teşekkürler bizlerle paylaştığın için.....
 
P

purpleduck

Kullanıcı
13 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
insan başarısızlıkların arkasında eskisine dönemiyor her zaman... bazı başarılar insanı çok daha büyük başarılara götürürken asıl yıkım en büyük başarısızlıkların arkasından geliyor. sanırım marifet en kötülerden sonra da ayakta kalabilmek...
 
E

esranur

Kullanıcı
19 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
düşündüğümüz her şeyi beynimiz gerçek sanır !!!!... hani derler yaa her zaman ileride yapacagınız şeyleri hayal edin, cünkü hayaller insanı zihinde tutuyorr..paylasım için saolun.. :)
 
P

Paradoks

Yeterki inanınn... Beyninizi telkin edin arkadaslarr unutmayınki bilincaltının %88 kontrol noktası beyindirrr. Polyanna olarak görebilirsiniz ama böle düsünmek sizleri saplandıgınız umutsuzluk batagından cekecek olan bir el gibidir.. :)
 
Ö

ölüdeniz

Başarısızlık hayal kırıklığına yol açar, can sıkıcıdır, yıkıcı ve bunaltıcıdır, fakat her yanlış size yeni bir kapı açar.
Bu cümleye katılıyorum.teşekkürler
 
C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
eğer ilk yaptığımızda her işi başarırsak başarmanın lezzetinden uzaklaşırız...
hiçbir iş kolay olmamıştır, emek verilmeden elde edilen kazanç edinim değil kayıptır. Emek başarmanın tadını tüm hücerelerine yayar ve hissedilen rehavet değil mutlulukla artan çalışma hissidir, doğada emeklemeden yürüyemeyen emek harcanmadan büyüyemeyen tek canlı türü insan attığı ilk adımda bile başarısına gülümsemiştir bu yüzden zoru başarmanın asıl anlattığı emeklemekir...



 
C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Luciano Pavarotti müzik yaşantısının ilk yıllarında Ankara Devlet Opera ve Balesi için yazılan bir müzikalde küçük bir rol için çağırılmış ve dönemin yönetimi tarafından sesi yetersiz bulunmuştu...
 
C

catzilla

Sahip olduğunuz en büyük güçlerinizden birisi yanlışlarınızdan, hatalarınızdan ders almaktır.

hatalarımızdan korkmamak lazım bence de... ::)
hata yapmadan öğrenemeyiz..... :)

kendimden de biliyorum ki;

" Başaramayacağım derseniz, başaramazsınız "

" Başarılı olanlar önce inandılar, sonra başardılar " :)

 
Üst