Bakış Açısı!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
çok güzeldi teşekkürler...herzaman için gerçekçi olmada yarar vardır diye düşünüyorum...

BAKIŞ AÇISI”
Arjantinli ünlü golfçü Robert Vincenzo yine bir ödül kazanmış, ödülünü alıp kameralara poz vermiş. Ardından klübüne uğramış, eşyaları toplayıp otoparktaki arabasın yanına doğru yürümüş. O sırada yanına bir kadın yaklaşmış. Vincenzo’yu kutladıktan sonra ona küçük bir bebeği olduğunu, bebeğin çok hastalandığı ve hastane masrafları karşılayamadğı onun her gün biraz daha ölüme yaklaştığı anlatmış bir çırpıda. Kadın anlattıkları Vincenzo’yu çok etkilemiş. Hemen çek defterini çıkarmış ve turnuvadan kazandığı paranın bir bölümünü yazıp imzalamış. Çeki kadına uzatmış. O sırada kadına; ”Umarım bebeğin iyi günleri için harcarsın”demiş. Ertesi hafta Vincenzo klüpte öğle yemeğini yerken Golf derneğinin bir üyesi yanına yaklaşmış ve; ”Otoparktaki çocuklar, geçen hafta siz turnuvayı kazandığız gün bir kadın yanıza yaklaştığı ve sizinle konuştuğunu söylediler.”demiş. ”Evet” demiş Vincenzo, ”Bunun neresi garip?”, ”Garip değil tabii ki.” demiş adam, ”Ama size bir haberim var. O kadın bir sahtekarmış. Sizin gibi zengin kişilere yaklaşıp hasta bir bebeği olduğunu söyleyip para koparırmış. Korkarım sizden de koparmış.”
Vincenzo şaşkınlıkla; ”Yani ölümü beklenen bir bebek yok mu?” demiş. ”Yok”demiş adam. ”İşte bu hafta duyduğum en iyi haber” demiş Vincenzo.
İşte buna bakış açısı diyorum. Parası kaybettiği için üzüleceğine ölümü bekleyen bir bebek olmadığına sevinme de bir bakış açısıdır.
Hayata bakışımız hakkında; AYNI PENCEREDEN DIŞARI BAKAN İKİ İNSANDAN, BİRİ SOKAKTAKİ ÇAMURU
DİĞERİ İSE GÖKTEKİ YILDIZLARI GÖRÜR. -  FREDERİCK LANGBRİDGE

”AYNI PENCEREDEN DIŞARI BAKAN İKİ İNSANDAN, BİRİ SOKAKTAKİ ÇAMURU
DİĞERİ İSE GÖKTEKİ YILDIZLARI GÖRÜR”
Teşekkürler  ;)

Bence bu bakış açısını kendimize hayat felsefesi edinmeliyiz..Ne kadar başarılı oluruz onu bilemem ama çıkaracağımız çok dersler var bu hikayeden..Saol Codex paylaşım için. O0

Aynı pencereden dışarı bakan iki kişiden biri sokaktaki çamuru, diğeri gökyüzündeki yıldızları görebilir. Seçim bizlere aittir...
Çoook etkileyiciydi. Bizlerin için kötü görünen olaylarda bile bir iyilik vardır. Tşkler Codex ;)

Doğru yerden bakınca ne kadar etkileyici oluyor olaylar.Düşünsene parama yazık oldu dediğini.İkiside bi bakış açısı ama doğru yerden bakınca gerçekten etkileyici.Paylaşımın için teşekkürler

Nasıl Bakmalı?
"Aynı pencereden dışarı bakan iki adamdan biri, sokaktaki çamuru, diğeri ise gökteki yıldızları görür.”

Arjantin’li ünlü golfçu Robert de Vincenzo, yine bir turnuvayı kazanmış, ödülünü alıp kameralara poz vermiş ve kulüp binasına gidip oradan ayrılmak üzere hazırlanmıştı. Bir süre sonra binadan çıkıp otoparktaki arabasına yürürken yanına bir kadın yaklaştı. Kadın başarısını kutladıktan sonra ona çocuğunun çok hasta ve ölmek üzere olduğunu anlattı. Zavallı kadının hastane masraflarını ödemesi olanaksızdı. Kadının anlattığı öykü De Vincenzo’yu çok etkilemişti, hemen cebinden bir kalem çıkarttı ve turnuvadan kazandığı paranın bir miktarını yazdı çek defterine. Çeki kadının eline sıkıştırırken de ona, "Umarım bebeğinin iyi günleri için harcarsın" dedi.

Ertesi hafta kulüpte öğle yemeği yerken, Profesyonel Golf Derneği’nin bir görevlisi yanına geldi. "Otoparktaki görevli çocuklar gecen hafta turnuvayı kazandıktan sonra yanına bir kadının geldiğini ve onunla konuştuğunu söylediler bana" dedi. De Vincenzo evet anlamında başını salladı. "Evet" dedi görevli, " Sana bir haberim var. O kadın bir sahtekardır. Üstelik hasta bir çocuğu da yok. Seni fena halde kandırmış arkadaşım." De Vincenzo, "Yani ortada ölümü bekleyen bir bebek yok mu?" dedi. "Hayır, yok" dedi görevli. "İşte bu, bu hafta duyduğum en iyi haber." dedi De Vincenzo.
NOT:Alıntıdır

Her ne kadar bir olumsuz olay için insanlığımızı ve elimizdeki varlığımızı  ortaya koyur isek;her zman şunu düşünmüşümdür,benim o anda bildiğim gerçek budur,benim o anda öyle yapmam gerekti ki yaptım derim..Bu olay bir bakıma öyle ve yazıda da dendiği gibi De Vincenzo ''bunu bebeğinin iyi günü için kullan'' demiştir ki ortada da hasta bir bebek yok ve De Vincenzo bu olay karşısında olumlu tepki veriyor..

her ne kadar önümüze konulan şeyler gerçek dahi olmasa ilk gördüğümüz ve söylediğimiz şeyi kabul etmeliyiz ki sonradan keşkeler yada pişmanlıklar içimizi karartmasın!

Tşkler efza ;)

Geri