AWATADASHİİ OMUKO(ŞAŞKIN DAMAT)

• Konbuyu başlatan senarist081
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde senarist081 tarafından oluşturulan AWATADASHİİ OMUKO(ŞAŞKIN DAMAT) başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,635 kez görüntülenmiş, 31 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı AWATADASHİİ OMUKO(ŞAŞKIN DAMAT)
Konbuyu başlatan senarist081
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan senarist081
S

senarist081

Sakusha ben Türk-Japon örf ve adetleri üzerine bir dizi film düşünüyorum senin yaptığına bak,sevineceğin yerde beni eleştiriyorsun.Tamam fasulyenin üzerine lazerle seni seviyorum yazmıyorsunuz anladık!!Bu kadar bu sitenin huzurunu kaçırmaya ne gerek var,sitemize  gerçekten bir Japon,üye olmuş olabilir arkadaşlar,onu gücendirmeyelim lütfen,türk misafirperverliğini gösterelim..Adamı sonradan üzüp de psikolojisini bozmayalım evelallah sonra "harakiri" falan  ;) :D ;D

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Senarist, giriş bölümünü okudum ancak elbette bu kadar kısa bir anlatımdan, fikir sahibi olabilmek için henüz çok erken.
Sanırım Kemal Sunal'ın bir filmi vardı Japon'ları konu eden?
Ben biraz farklı bir konuda düşüncelerimi paylaşmak isterim sizinle.
Değişik ülkeleri, dolayısı ile değişik kültürleri konu edinen senaryo, öykü, roman, film... her ne olursa olsun, konu olarak aldığımız ülkeyi çok iyi incelemek, araştırmak gerekliliğini umarım gözden kaçırmazsınız.
Kendi ülkemizin bölgelerinin bile farklı adetleri var, ve başarılı olmak için, ciddi anlamda araştırma yapmanın şart olduğunu düşünüyorum.
Sizde ki yazma potansiyelinin, diğer üyelerimiz gibi, ben de farkındayım elbette. Bilmiyorum daha önce yayınlanmış bir eseriniz var mı? Ya da amatörce bile olsa, çekilmiş bir filminiz?
Ben bazı konularda biraz acımasız eleştirilerde bulunuyormuşum:), bu konuda bazı şikayetler aldım, ancak söylemek isterim ki, ben kağıda dökülmüş, tüm duygulara saygılıyım elbette, ama yazı tarzını eleştirmek hakkım var. Dün de belirtmiştim, eleştiri, ciddiye alındığının bir göstergesidir.
Yazı diliniz gayet net, sadece bu konuda değil, diğer yazılarınızdan ve yorumlarınızdan gördüğüm, anladığım bu.
Burada ise, çok çarpıcı olmayan bir başlangıçla giriş yapmışsınız, ki giriş çok önemli bir bölümdür. Dediğim gibi, henüz başlangıç aşamasında olduğunuz için daha fazla bir şey yazma şansım yok, ilerleyen dakikalarda neler olacak bilemem şimdiden:)
Size başarılar dilerim. Kolay gelsin.

S

senarist081

Teşekkürler,uyarılarınızı ve tavsiyelerinizi dikkate alıcam emin olun.

G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
ben kendimi yıllarca şiir senaryo gibi dallarda yeteneksiz biri olarak gördüm ve bu düşüncemden kurtulmak için kendi yazılarıma ağırlık verdim ilerleyen günlerde bende bir denememi paylaşmak istiyorum eleştirin iyimi kötümü öğreneyim bir gelişme varmı bende onun farkına varayım yeni başlayan biri için bu çok önemli takdir edersiniz  :)şuan yapım aşamasında. benimkisi bir yıldır süren bir çalışma bir roman... (düşünün ne yeteneksizim hala bitmedi) güzel, farklı olsun, konusu içime sinsin diye uğraşıyorum bu yüzden de sürekli hatalar buluyorıum benimkisi uyuşturucu kullanan bir kızın bundan kurtulmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor biraz günümüz gençliğine akranlarıma hitaben yazılmış bir kaç sene içinde yayınlatabilirim umarım  ::)
senarist081 sizin senaryonuzuda çok beğendim devamını merakla bekliyorum

S

senarist081

Yazınızı merakla bekliyecem,roman yazmak zor iştir..Bir deneme veya bir öykü gibi değil apayrı bir olay..Ben romanı sinemanın kitaba aktarılan kısmı olarak görürüm,karakter yaratma,onlara ayrı ayrı kişilikler verme,olaylar ve gelişmeler dizisi,bunlar bir romanda en önemli detaylar diye düşünüyorum..Sizi en çok zorlayacak olan kurgu ve karakterler bu kadarını söyleyebilirim,ama gördüğüm kadarıyla siz bu yazma işini fazlasıyla benimsemiş gözüküyorsunuz,o yüzden umarım bir yerde tıkanma olmadan ilhamınızı da peşinizden koşması ümidiyle ben size çalışmalarınızda başarılar dilemek istiyorum.Umarım her şey umduğunuz gibi gider..

Dizi senaryomda birçok değişiklikler yapmayı düşünüyorum,özellikle de kurgu da.Karakterler yine aynı olucak ama..Türk ve Japon adetlerini anlatacak bir dizi film projesi olduğundan en ince ayrıntısına kadar araştırılması gereken,sağlam kaynaklar gerektiğinden projemde bazı değişiklikler yapmayı mecburi bir sebep gördüm..Ayrıca beğenmenize sevindim,ama yakın bir zamanda daha da göz alıcı,etkileyici bir şablona kavuşması düşüncesindeyim..Teşekkürler..

A

ayben

Her ikinize de çalışmalarında başarılar diliyorum.
Yazmak zordur heleki bir kurgu eşliğinde daha zor...
Umarım bizde görürüz bu güzel çalışmaları.
Eminim ki de göreceğiz ;)

G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
evet benim roman biraz uzun olacak bi bölümünü alırım herhalde  ;D

S

senarist081

Heyecanınızı ve azminizi kaybetmediğiniz sürece romanınız garanti altında,emin olun..Sevgili Ayben sağduyulu ve iyiniyetli yorumunudan ötürü de teşekkürler,inşallah emeğimizin karşılığını alıcaz,ben de öyle ümit ediyorum esasen..

S

senarist081

Konusu bir hayli ilgi çekici bir an evvel bitirirsiniz bizlerde keyifle okuruz..Yazımını ilerde bir filmin veya bir dizinin senaryosu olucak şekilde kurgularsanız,sinema sektörüne de girmiş olursunuz,bu roman sayesinde...

G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
ah bi bitirebilsem ama kahramanımı öldürüp öldüremeyeceğime karar veremedim çünkü iyi örnek olmasını istiyorum neyse karar verincede söylemeyeyim süpriz olsun  ;) desteğiniz için teşekkür ederim daha bir hevesle yazacağım bundan sonra  :)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Madem her ikinizde yazıyorsunuz, öncelikle başarılar dilerim elbette, ama daha sonra bir kaç konuda, ki sabah bunu üst yorumumda dile getirmiştim, araştırmak, öğrenmek, bilgilenmek ve bunun için de çok çok okumak gerekir, diye dikkatinizi çekmek isterim öncelikle.
Yazmak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir çünkü, ve çok ta sorumluluk ister. Yanlış aktarılacak her bilgi, okurun zararına olabilir.
Gözde'nin konu seçimi çok güzel, fakat bu konu özellikle çok iyi bildiği bir konu olmalı yazan kişinin. Kaynak olarak, gazetelerin 3.sayfalarında ki haberlerden aman yola çıkma gözdecim, uyuşturucunun vücutta yaptığı tüm tahribatları, krize giren bir kişinin o anki durumu vs vs, bunlar çok ciddi konular, hele ki örnek olması açısından ele alınan konuları bizzat yaşayanlarla paylaştıktan sonra yazmak en doğrusu derim.
Bir yıl bir roman yazımı için hiç te uzun bir süre değil bu arada:) Bu sizi hiç üzmesin, tembelim filan demeyin yani.
Senarist, bir karşılaştırma yapmışsınız, öykü yazarlığının daha kolay olduğunu söylemişsiniz ama çok özür dileyerek, hayır demek durumundayım. Çünkü kısa yazılarda anlatılmak istenenin verilmesi daha zordur, düşüncelerinizi açıklığa kavuşturmak açısından.
Yazdıklarımı ukalalık olarak kabul etmez, ve öncelikle iyi bir okur olarak yazdıklarıma anlayış gösterirseniz mutlu olurum.
Teşekkürler.

S

senarist081

Eleştiriler her zaman insanların ufkunu açar ve yeni düşünceler,fikirler doğurur.Sizi yanlış anlamaktan ziyade size teşekkür etmemiz bile gerekir diye düşünüyorum..Sizin eleştirileriniz genelde yol gösterir nitelikte hiçbirimiz mükemmel değiliz ve her şeyi de bilemeyiz de,arada böyle sizin gibi iyiliğimizi düşünen dostlar çıkagelir,belkide öykünün,romanın,senaryonun tıkanma,durma halinde gerek öneriler gerekse yapıcı eleştiriler ışığında imdada yetişir..İyi ki varsınız Zeynep hanım,lütfen bizimle bildiklerinizi paylaşmaya devam edin hatta eleştirilerinize de. ;) :)