aşkı tarif edebilir misiniz...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lilaslmn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Korsan' Alıntı:
Olmayan br şeyin tarifi nasıl yapılırki AŞK denilen kelimeye butun kavramları insanlar yüklemiştir.
Hmmm iyi veya kötü  insanlar tarafından anlamlandırırılan kocaman bir varsayım.
Artık hafifletici sebeb olur sanırım varsayım kelimesi :)
Yok aşk diye bir şey yok vesselam

AYNEN KATILIYORUM.

aslında şöyle düşünüyorum aşk ve tutku birbirinin kardeşi tutku aşkın bir uzantısı yada daha yoğun halii... aşk çok güzel bir duygu ve var yok tartışması anlamsız aşk vardır ama sadece kabul edilmek istenmez yok demek  sadece red etmektir ve red etmek isteyenlerin kendi tercihleridir  diye düşünüyorum ;)

BERRA' Alıntı:
Korsan' Alıntı:
Olmayan br şeyin tarifi nasıl yapılırki AŞK denilen kelimeye butun kavramları insanlar yüklemiştir.
Hmmm iyi veya kötü  insanlar tarafından anlamlandırırılan kocaman bir varsayım.
Artık hafifletici sebeb olur sanırım varsayım kelimesi :)
Yok aşk diye bir şey yok vesselam

AYNEN KATILIYORUM.

Ya ne yalan soyleyeyim benle aynı fikirde olan arkadaslar gördümmü mutlu oluyorum.
Tesekkur ederim BERRA

aşk bence: tarifi kolay yaşaması zor görmesi basit duyması zor hissetmesi kaçınılmaz yaşaması zor aşık olmak kolay sevmesi zor elerini tutması kolay yüregine dokunması zor kalbini vermesi kolayda geri alması zor.......

Hadi ya  zeynep neen etkilıon arkadasları yaf ?
Valla ben çok memnunum bu durumdan. :)
Napsınlar, benim ne kadar mutlu bir insan olduğumu görünce etkilenmeleri normal ve doğru tabi ki... :P :P

ömürr' Alıntı:
aşk bence: tarifi kolay yaşaması zor görmesi basit duyması zor hissetmesi kaçınılmaz yaşaması zor aşık olmak kolay sevmesi zor elerini tutması kolay yüregine dokunması zor kalbini vermesi kolayda geri alması zor.......

Ben 3 kere okudum ama çözemedim valla ömürr?
Aşk bile bu kadar karmaşık değil... Bence yani. :D :D

aşk ne olabilir ne olabilir :(

ya slında ben hayatımda daha ilk kez birine aşık oldum şu yakın zamanda
ve hayatımda ilk kez başımı yastığa koyduğumda birini düşündüm
herhalde aşk
başını yastığa koyduğunda uyku bütün gücüyle bastırmasına  rağmen  sevdiğini düşünmektir

Aşkı tarif zor olsa gerek.Aşk o yanında değilken bile onunlaymışsın gibi hissetmek yada kafanı bir yere
yasladığında onun omzuna yasladığını hissetmek gibi bir şeydir.Gerçektende zormuş tarif etmek en iyisi
yaşayarak öğrenmek acısınıda,mutluluğunuda.

dün bu soruya yorum yazdıktan sonra düşündüm
bence aşkın tanımı şu
hani bir laf vardır ya
aşk bir sudur iç iç kudur diye
ayne öyle gerçektende
aşk bir sudur
ve herkesin düşüncelerine ,hislerine, karaketerine  göre şekil alır

Hala tarif ediyorsunuz bakıyorumda ama hiç evrensel tarifini okumadım abi neden acaba.
Hani evrensel anlamı yokmu yoksa ? :D

Hümanist takılayım abi aşk ruhun bedene isyan ıdır vesselam ruhuna söz geçiremeyenler aşık olur :D

ben şu aralar aşığım galiba tam emin değilim ama
emin olamdığım aşk bile beni çok sevindiriyor
mutlu ediyor
:)

Korsan' Alıntı:
Hala tarif ediyorsunuz bakıyorumda ama hiç evrensel tarifini okumadım abi neden acaba.
Hani evrensel anlamı yokmu yoksa ? :D

Hümanist takılayım abi aşk ruhun bedene isyan ıdır vesselam ruhuna söz geçiremeyenler aşık olur :D

ya bana soarsan aşk evrensel olamaz
çünkü kişiye göre değişir
o yüzdende bir tarifi yoktur ya

Kişiye göre değişsede her kavramın varsayım bile olsa evrensel bir anlamı vardır abi
Kişiler o anlama başka anlamlar yüklerler kişiye göre değişmesi ondandır. Vesselam

Geri