Aşk için kadınlar ölüyor erkekler öldürüyor

  • Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Aşk için kadınlar ölüyor erkekler öldürüyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,495 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Aşk için kadınlar ölüyor erkekler öldürüyor
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan spiritualsigns
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0


  Aşk için ölümü göze alanların sayısı hiç de az değil. Prof. Dr. Arif Verimli, özellikle travmatik aşklarda kadın ve erkeğin tutkusunu farklı şekilde ortaya koyduğunu söylüyor: Kadınlar öldürmek yerine ölmeyi tercih ediyor, erkeklerse öldürmeyi seçiyor ve eline daha kolay silah alabiliyor..
Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, 'Aşk için ölünür mü?' sorusunun karşılığını bilim diliyle veriyor. Prof. Dr. Verimli, sorunlu aşklar yaşayanlar için sorularımızı yanıtladı:

* Aşk için ölünür mü?

Evet, aşk için ne yazık ki ölünüyor. Özellikle kadınlar travmatik şekilde aşık olurlarsa, genelde öldürmek yerine ölmeyi tercih edebiliyor, intihar ediyorlar. Aşk duygusunun kadınları ölüme götürdüğüne şahit oluyoruz. Erkekler ise ölmek yerine genelde öldürmeyi tercih ediyorlar. Aşk onlarda travma yaratırsa ellerine daha kolaylıkla silah alabiliyorlar.

HASTALIK BELİRTİSİ Mİ?

* Aşk için delirme noktasına gelmek herkesin başına gelebilecek bir durum mu, yoksa zaten ruhsal sorunları olan kişiler mi aşkı bahane ederler?

Normalde herhangi bir kişi aşık olunca birdenbire delirmez. Normal bir insanda aşk bu tip yaralar açmaz. Ama psikolojisi bozuk olan bir hastada travmatik aşk, belki de hastalığın ilk belirtisi olabilir. Aslında psikolojik olarak sağlıklı değildir, belki de hastadır ama bu onda büyük bir aşk olarak belirti gösterir. Bazen de yaşanan aşk ruhsal hastalığı tetikler. Kişi aşık olur, yaşadığı sorunla başa çıkamaz ve ruhsal hastalık boyutuna gelir. Bu durumdaki insanların aşk için delirdiği söylenir, hâlbuki hiç alakası yok.

* Aldatma mı, aldatılma mı, yoksa karşılıksız aşk mı daha fazla aşk cinayetlerine neden oluyor?

Aldatılmak büyük bir travma yaratıyor. Ciddi biçimde suç oranını artırıyor. Aldatılan insanlar karşılıksız aşktan çok daha fazla aşk cinayetlerine neden oluyor. Karşılıksız aşkta bu oran daha düşük ama o da son derece tehlikelidir.

* Platonik, yani tek taraflı aşk sizce bir sorun mu, yoksa herkesin başına gelebilir mi?

Psikolojide sorundur, adı da erotomanidir. Diğer kişinin kabul etmediği, farkında olmadığı platonik, tek taraflı bir tutku olarak devam eder. Gazetede verilmiş bir ilanı kendisine yazılmış bir ilan olarak algılayanlar var. O kişinin normal hayat içinde gösterdiği bütün davranışları kendine verilen bir işaret olarak algılarlar. Bu sorun giderek ciddi bir hastalık boyutuna bürünmeye başlıyor. Ondan sonra kadın ya da erkek, karşı cinsteki kişi istemediği halde peşini bırakmıyor. Bu bazen ölümle sonuçlanabiliyor. Aşık olduğu kişiyi öldürebilecek kadar sorunlar yaşayabiliyor.

SEVEN BIRAKMAYI BİLİR

* Platonik aşklar aslında büyük sorun mudur, karşılıksız aşk Türk filmlerindeki gibi gerçekten insanı hasta eder mi? Karşılıksız aşklar insanı hasta eder mi, yoksa bunlar gerçekten hasta kişiler mi; buna, kişiyi inceleyince karar veririz. Platonik anlamda tutku derecesinde aşık olduğunu söyleyen bir kişi lütfen bir psikiyatriste gitsin.

* Aşka nereye kadar sahip çıkmak gerekir? Vazgeçme noktası, neresi olmalı?
Karşı taraf istemeyene kadar! Karşı taraf istemiyorsa 'ben yine de aşkıma sahip çıkarım' demek doğru değildir. Aşk insanın içindeki duygulardan biridir, onu en doğru kişiye vermek gerekir. Ve aşk iki kişi arasında yaşanır. Tek taraflı, karşılıksız aşksa, en doğrusu vazgeçmektir. Zaten gerçekten seven kişi bırakmasını da bilir.

SABAH
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
İşte dünyada yaşanan acı gerçeklerden biri...İnsan kendisini sevmeyen,vazgeçen veya aldatan biri için neden ölümü,öldürmeyi düşünür anlamam,iki insan ölene kadar beraber  olacak düşüncesi çok saçma,ya benimsin ya toprağın mantığı çok mantık dışı :(
 
S

spiritualsigns

vazgeçemediğimiz klişeler bunlar...  8)

aşık olunca arabeskleşiyoruz... ilahlaştırıyoruz imkansızlaştırıyoruz bazı olayları kişileri.... fantastik bir hikayeye çevirmekte üstümüze yok...

birde sağlıksız bir beynin ve gelişimin olumsuz etkileri bunlar...
 
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
spiritualsigns' Alıntı:
vazgeçemediğimiz klişeler bunlar...   8)

aşık olunca arabeskleşiyoruz... ilahlaştırıyoruz imkansızlaştırıyoruz bazı olayları kişileri.... fantastik bir hikayeye çevirmekte üstümüze yok...

birde sağlıksız bir beynin ve gelişimin olumsuz etkileri bunlar...
aşk bu zaten ( ölmeyi ya da öldürmeyi kastetmiyorum ) . İlahlaştırmak, imkansızlaştırmak, karşındaki için kendinden vazgeçmek. Bunlar yoksa aşk diye birşeyden söz edemeyiz. ayrıca sağlıksız bir beynin ürettikleri olduğunu da sanmıyorum.
 
S

spiritualsigns

benim bahsettiğim bu durumun bazı sağlıksız beyinlerde travmatik durumlara yol açması.. tabi ki aşk imkansızlaştırma ilahlaştırma gibi duygu yoğunluklarını yaşamayı kapsar ama bazılarımız bunu zarar verircesine yaşıyor... yazdıklarımdan kastım bu idi... sanırım ufak bir yanlış anlaşılma oldu... benim kastettiğim öldürmek zarar vermekle ilgili olaylara idi...

sevgiler...
 
Üst