arkadaşlar ben her konuda yavaş kalıyorum, bana fikir verirseniz sevinirim

  • Konbuyu başlatan erdaltun
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yeni Katılanlar kategorisinde erdaltun tarafından oluşturulan arkadaşlar ben her konuda yavaş kalıyorum, bana fikir verirseniz sevinirim başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,880 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yeni Katılanlar
Konu Başlığı arkadaşlar ben her konuda yavaş kalıyorum, bana fikir verirseniz sevinirim
Konbuyu başlatan erdaltun
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan z.sav
E

erdaltun

Kullanıcı
4 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
arkadaşlar merhaba ben yeni kayıt oldum.
siteyi çok beğendim. Ben her konuda yavaşım; okumada,konuşmada,bir iş yapmada hızlanmak için calışıyorum ama hep nedense yarım kalıyor.Bu durum kendime olan güvenimi zedeliyor,bana fikir verirseniz sevinirim.
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Öncelikle hoşgeldin Erdal ve doğru yere geldin:)


..hızlanmak için calışıyorum ama hep nedense yarım kalıyor.
Bu cümleni biraz daha açar mısın? Mesela ne gibi çalışmalar yapıyorsun? Yarım kalıyor derken sen mi istemiyorsun devam etmeyi, başka bir şeyler mi çıkıyor?
 
E

erdaltun

Kullanıcı
4 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
örneğin hızlı okumak için hızlı okuma egzersizleri yaptım ama olumlu sonuç alamıyınca yarıda bıraktım.
kpss de zaman problemi yaşıyorum buda benim canımı çok sıkıyor.Bir işe istekli başılıyorum ama arkadaşlarımın yaptığı işi ben daha fazla zaman ve çaba harcayarak yaptığımda moralim bozuluyor.
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Burada bir arkadaşımız daha var, hızlı konuşabilmek için sesli kitap okuyormuş ve çok faydasını görmüş. Bir de bunu dene istersen ama şunu bil ki böyle şeyler de hemen sonuç alamazsın, sabırlı olmak gerekir.

Sınavlardaki zaman sorunu hepimiz için geçerlidir. Zaman problemini ancak test tekniğini çözebilirsen halledebilirsin ki dersaneler aslında bunu gösteriyor, yoksa öğrettikleri pek bir şey yok bence.

Bir projede arkadaşlarından geri kalıyorsan bu senin çalışma taktiğinle ilgilidir. Başlarken fazla detaya girme. Öncelikle işin algoritmasını çıkar. 1- İşin Tanımı, 2-Teorisi, 3-Uygulama Alanları,..vs. gibi sıraya koyarsan ne yapacağını bilirsin ve ona göre planını oluşturursun, işini kafan karışmadan çok rahat yaparsın. Bunu tavsiye ederim, çok işe yarıyor.  ;)
 
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Bir işte hızlanmak için bir süre o işi yapman gerekir.Alıştıkça aynı işi daha hızlı yaparsın ama bunun bir de kötü yönü var.
Sürekli aynı şeyi yaptığın için beyin artık onu otomatik olarak yapmaya başlar. Kendinin gelişmesine bir faydası olmaz bence.

Bir işi yavaş yapıyosan demekki düşünerek yapıyosun ve beynin çalışıyor. Ama bir işi yaparken başka şeylerle meşgul oluyosan yani konsantren bozuluyosa bunun nedenini başka şeylerde aramak lazım.

Hızlı okumaya çalışmış ama daha sonra yarım bırakmışsın. Böyle şeyler hemen etkisini göstermez. Örneğin ben bilgisayarı ilk aldığımda bir tuşun yerini sürekli ararken artık bakmadan yazıyorum.

Her gün kendi dükkanında birşeyler satan birisini düşün. İstediğin şeyi sana hemen bulup verir. Çünki yıllardır alışmışdır. Ama o adamı al başka bir dükkana koy aynı hızda çalışamaz. İşte önemli nokta burası. Sürekli farklı işler yapıyosan, yada çalıştığın ortam sürekli değişiyosa hızın azalır. Mesela bazen arkadaşının bilgisayarına oturduğunda o bilgisayar sana çok karışık gelir ve yavaş iş yaparsın. Bu kadar şimdilik.mutlu kalın.
 
E

erdaltun

Kullanıcı
4 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
önerileriniz için teşekkürler
 
Z

z.sav

Kullanıcı
10 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
bankacýyýzbiz.com
Herkes okuma hızını artırabilir hızlı bir ( sessiz ) okuma, ne güzel sonuçlar verir ! . her gün beş on dakikanızı daha hızlı okumaya ayırın; bir dakikada daha çok sözcük okumaya dikkat edin. Saat tutarak kendi hızınızı ölçün.
Üzerinde durduğunuz okuma yolunun «sessiz okuma» olduğunu başta bildirmiştim. Sessiz okuma, sesli okumaya göre, normal bir okuyucuda %60 daha hızlı olabilir. Ancak, sessiz okuma yaparken, sözcükleri «içten söyleme» alışkanlığını bırakmak gerektir. «İçten söyleme», okuyucunun, ses çıkarmadığı halde sözcükleri içinden hece hece söylemesidir. Konuşma organlarının bu gizli hareketi, okuma hızını keser; sessiz okumayı, sesli okuma durumuna getirir. Sessiz okuma yapan okuyucu, gözünü satırlar üzerinde kaydırarak anlamı kavramaya çalışmalıdır.
Okuma uzmanları, yetersiz bir söz dağarcığının hızlı okumaya engel olduğunu söylerler. Gerçekten, metin içinde yabancı bir sözcük, terim, deyim sizi durdurur; çünkü bu anda anlama akışı kesilir, O halde sözcük dağarcığım zenginleştirmek gerektir......



 
Z

z.sav

Kullanıcı
10 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
bankacýyýzbiz.com
KONUŞMADA HIZ

Olağan konuşmalarda konuşma hızı (tempo) dakikada 125-175 kelime arasında değişir. Konuşmadaki ünlü sesler tonu meydana getirir. Bir ünlünün telâffuzu sırasında geçen süreye hece uzunluğu adı verilir. Hece uzunluğuna dikkat eden bir konuşmacı doğru yoldadır.

Konuşurken yapılan duraklamalar da büyük önem taşır. Dinleyenlere anlama fırsatı vermek, söyleneni vurgulamak, dinleyicilerden tepki beklemek amacıyla duraklanabilir. Bu duraklar, normal olarak kelime aralarında ve cümle sonlarında yapılan duraklardan daha uzun sürelidir. Konuşmacı, bunların süresini istediği gibi ayarlayabilir. Bütün bunlar da konuşma hızını etkiler. Sonuçta, 125-175 kelime / dakikalık bir hız normal kabul edilir. Bunun üzerindeki ya da altındaki hızlar, iyi bir konuşmacıya ait özellikler değildir.

KONUŞMADA TARTIM

Söz, duraklama, hece uzunluğu ve vurgunun birleşmesiyle ortaya çıkan düzenlemeye tartım adı verilir. Herkesin kendisine özgü bir tartımı vardır. Tartım, hareketi ve canlılığı ya da tersine durgunluğu ve cansızlığı ortaya koyabilir. Kelimelerin; yaya yaya, uzata uzata ya da kesik kesik, kopuk kopuk söylenmesi bir tartım kusurudur.

SOLUNUM VE SESLENME
Doğru bir solunum, iyi bir seslendirmenin temel şartıdır. Üç türlü soluma vardır:
a. Üst göğüsten soluma
b. Göğüs boşluğundan soluma
c. Diyaframdan soluma
İyi bir seslendirme için en elverişsiz soluma, üst göğüsten yapılandır. Akciğerlerin en büyük ölçüde genişlemesini sağlayan, en çok hava depolayan, denetimi kolay ve ses mekanizması üzerinde olumsuz hiçbir etkisi bulunmayan soluma, DİYAFRAMDAN SOLUMA' dır.

VÜCUT DİLİNİN KULLANILIŞI
“İyi bir görünüş, sessiz bir tavsiyedir.”

Vücut dilinin iyi kullanılmasında dikkat edilecek özellikler:
a. Aşırı derece dikkat çekici olmamak kaydıyla temiz ve güzel giyime sahip bulunma.
b. Konuşma yerine, izleyicilere ruhen yaklaşma yöntemini benimseme.
c. Konuşma boyunca sakin ve rahat bir duruşu koruma.
ç. Sıkıcı hareketlerden kaçınma.
d. Konuşurken alçakgönüllü olduğunu hissettirme.
e. Konuşurken dinleyici ile göz temasında bulunma.
g. Jest ve mimikleri uyumlu olarak kullanma.
 
Üst