Aranan eleman siz misiniz?

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde İş Dünyası Yazıları kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Aranan eleman siz misiniz? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,724 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı İş Dünyası Yazıları
Konu Başlığı Aranan eleman siz misiniz?
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Harun
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Psikolojik ölçme ve değerlendirme alanında faaliyet gösteren Assessment Systems, ‘değerlendirme merkezi’ isimli metot ile iş başvurusu yapanların mevcut pozisyonlara uygun olup olmadıklarını tespit edebiliyor. Beş aşamalı interaktif sınavlardan oluşan bu yöntem, çalışan performansını ölçmede de kullanılıyor.

Çok düşük bir hata payının olduğunu belirten Assessment Systems’ın kurucusu Levent Sevinç, “Simülasyon içeren uygulamalar sayesinde kişinin işbaşı yaptığında sergileyeceği davranışları önceden görebiliyorsunuz” diyor. Amacın yapılacak ya da yapılan işe benzer uygulamalarla bireyi değerlendirmek olduğunu söyleyen Sevinç, kurumlara ve pozisyona özgü vakalarla adayların gözlemlendiğini vurguluyor.

Sunum, bekleyen işler, gerçekleri bulma, rol oyunu ve grup tartışması olmak üzere beş farklı bölümden oluşan bu sınamaların her biri ortalama bir saat sürüyor. Her aşamada adaylara belirli bir hazırlık süresi veriliyor. Ardından kişiler kendilerine sunulan verilere göre duruma uygun çözüm önerileri geliştiriyor. Sonuçta ise adayların performansı değerlendiriciler tarafından beş üzerinden puanlanıyor.

Fiyatlar kurumların isteklerine ve katılacak kişi sayısına göre değişiklik gösterse de kişi başı bin ila iki bin 500 TL arasında değişiyor. Bugüne kadar değerlendirme merkezini kullanan şirketlerden bazıları ise şöyle: LC Waikiki, Redevco, DiaSA, Ziraat Bankası, Eczacıbaşı Holding, Bilgi Üniversitesi, Eti Pazarlama, Anadolu Sigorta ve Twigy.

Kaynak : Sabah /iş te insan
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Simülasyon içeren uygulamalar sayesinde kişinin işbaşı yaptığında sergileyeceği davranışları önceden görebiliyorsunuz
İşverenler için gayet açık olmuş. Biraz zaman vermeleri de insanların stresini atabilmesi için iyi düşünülmüş.
 
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Bu firmayı biliyorum. Bazı soruları yazılım haline getirip firmaların insan kaynakları bölümlerine satıyorlar. Sorular genelde kişinin o işe uygun olup olmadığını anlamak için ama ne kadar faydalı olur bilemiyorum. Ya da her sektörde kullanılabilir mi. ?Sonuçta bazı insanların gerçek yetenekleri testlerde falan görülemiyor.
 
Üst