Alışkanlıklarımız, alışmaya zorlandıklarımız...

• Konbuyu başlatan passiflora
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde passiflora tarafından oluşturulan Alışkanlıklarımız, alışmaya zorlandıklarımız... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 9,488 kez görüntülenmiş, 35 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Alışkanlıklarımız, alışmaya zorlandıklarımız...
Konbuyu başlatan passiflora
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsan
H

humyra

Kullanıcı
2 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
Onların kalıplaşmış ve saplantı haline gelmiş hatta yılların alışkanlığı haline gelmiş  fikirleriyle mücadele ederek  hem zaman kaybediyor hem kendini yıpratıyorsundur... ne dogru tespıtt.. evet haklısınız belkı bız bızden sonrakı neslı anlamıyacagız.. dua edın ınsallah:(

P

passiflora

Kullanıcı
17 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Yeni çağ  ( New age) alışmaya zorlandıklarımızdan olmamalı. O zaman hala konunun özündeyiz . Söylemek istediklerimi ne kadar güzel algılıyorsun hümeyra   Sevgiler.

T

tnctrkcell

passiflora' Alıntı:
tnctrkcell' Alıntı:
bende bazen kendime kızıyorum çünkü o kadar çok alışmış(ız)ım ki hayatımı(zı) başkalarına göre şekillendirmeye.o ne der bu nasıl bakar düşüncesi o kadar hakimki düşüncelerime içimden gelen şeyleri yapmadan önce başkası ne der diye düşünmekten kendimi alamaz hale geldiğim için,yapmak isteyipte yapamadıklarımın acısını içerimde hissetmek yıpratıyor bazen beni...
Bence biraz da özgüven sorunumuz var. Bir şeyi yapmadan önce doğruluğuna kendimiz bile inanmıyorsak o zaman şu/bu ne der saplantısına giriyoruz. O zaman özgüvenimizi ve doğrularımızı gözden geçirmekte yarar var.
benim aslında bahsini ettiğim şey tam olarak bu değil.bu çoğu kez doğruluğundan emin olduğum(uz)şeyler içinde geçerli...belki de doğru olup olmadığına karar vermem(iz) gereken tek şey hayatımı(zı)başkalarına göre şekillendirmenin doğru olup olmadığıdır...işte benim kafamı karıştıran nokta da burası...

G

gülden

Kullanıcı
10 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
ANKARA
KONU ÇOK GÜZEL
TARTIŞILIRSA İNSAN HEM KENDİNE ÖZELEŞTİRİ YAPMIŞ OLUR
HEMDE DÜZELTMEK ADINA Bİ ADIM ATMIŞ OLUR
DÜŞÜNEREK, İRDELEYEREK......
MESELA BENİM PROBLEMİM HAYIR DİYEMEMEK BUYÜZDEN HEP KAYBEDEN BEN OLDUM

A

ayben

evet hayır diyememek bazen sırf karşındaki kırılmasın diye kendi planlarını ertelemek zarar görmek  önce kendini değil de karşındakini düşünmeden kaynaklanıyor olabilir bu ama iyi gibi görünen bu kötüyü nasıl ortadan kaldırırız ya da nasıl hafifletiriz bilemiycem ???

L

Lier22

Hayatı öğrenmek alışmak mı acaba...
ne kadar kucuk seyler ıcın aglardık
bır tutam sac,bır oyuncak araba,bır bebek...
sımdı buyuduk...
cok buyuk olaylar bıle aglatmıyor bızlerı...
olumler,savaslar...
sımdı daha mı gucluyuz...
yoksa daha mı alısdık???
hayatı ogrenmek...
alısmak mı acaba...

H

humyra

Kullanıcı
2 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
aliştık evet ..
ne acı ki biz,
ağlamamız gereken,
sızlamamız gereken,
burkulmamız gereken,
her duruma sadece şöylece bır bakıp gecmeye alıştıkk..

S

scorpion

Kullanıcı
2 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Safariye katılıyorum,ben site yöneticiliği yapmadım ama ;

Başka bir sitede konu açmıştım; konu üstelik kavga yapılacak bir konu da değildi, kişiler farklı yerlere çekmeye başlayınca ben olaya girip tartışmayı bitirmek istedim ama bu sefer olay benim başıma patladı.Yani kendi aralarında tartışmayı bırakıp bana yöneldiler.Ortada bir yanlış anlama vardı ama gelin de bunu anlatın.Site yönetimine konumu kitlemesini bile söyledim.Ama kitlenmedi, durum bana hakarete kadar ilerledi.En sonunda olayı başlatan arkadaşa özel mesaj atıp, konunun kendisiyle ilgili olmadığını, birilierinin ona yanlış yönlendirme yaptığını tamamen yanlış anlaşıldığı anlattım da  durum anlaşıldı yoksa kişiliğe hakarete kadar yönelindi yani.
Bu yüzden kelimeler seçilirken dikkatli olmak gerekiyor.Konuyu açan arkadaşa tavsiyem konu sizin olsa da tartışan kişinin arasına girmeyin, site yönetimi halletsin.Yoksa piyango konuyu açan kişiye kalıyor.
Nasıl sinirlendirdiler beni anlatamam, kelime bulamıyorum. :D
Konu ile ilgli şunu dikkate almadığımızı söylemek istiyorum:
Önyargılarımız çok kötü bir alışkanlıktır; anlamadan, dinlemeden yorum yapmasın kimse.Yoksa tamamen yanlış anlaşılan bir kelime bile büyük tartışmalar yapar.
Buarada konuyu açan arkadaşım siz de sakın yanlış anlamayın beni, bence konu tam gelişime uygun bir konu.Söylemek istediğim şey sadece önyargıları bırakarak yorum yapmaya çalışalım.Bu yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırır ve konunun kitlenmesine, tartışma çıkmasına engel olur.
tşkler arkadaşım. ;)

R

roswell34

Kullanıcı
6 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
bir de alışmaya korktuklarımız olmalı bence... o da asla sonsuza dek birlikte olamayacağım ama buna inat aşkımı yaşadığım canım sevgilim olsun  :) :-[ 8)

Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
scorpion' Alıntı:
Safariye katılıyorum,ben site yöneticiliği yapmadım ama ;

Başka bir sitede konu açmıştım; konu üstelik kavga yapılacak bir konu da değildi, kişiler farklı yerlere çekmeye başlayınca ben olaya girip tartışmayı bitirmek istedim ama bu sefer olay benim başıma patladı.Yani kendi aralarında tartışmayı bırakıp bana yöneldiler.Ortada bir yanlış anlama vardı ama gelin de bunu anlatın.Site yönetimine konumu kitlemesini bile söyledim.Ama kitlenmedi, durum bana hakarete kadar ilerledi.En sonunda olayı başlatan arkadaşa özel mesaj atıp, konunun kendisiyle ilgili olmadığını, birilierinin ona yanlış yönlendirme yaptığını tamamen yanlış anlaşıldığı anlattım da  durum anlaşıldı yoksa kişiliğe hakarete kadar yönelindi yani.
Bu yüzden kelimeler seçilirken dikkatli olmak gerekiyor.Konuyu açan arkadaşa tavsiyem konu sizin olsa da tartışan kişinin arasına girmeyin, site yönetimi halletsin.Yoksa piyango konuyu açan kişiye kalıyor.
Nasıl sinirlendirdiler beni anlatamam, kelime bulamıyorum. :D
Konu ile ilgli şunu dikkate almadığımızı söylemek istiyorum:
Önyargılarımız çok kötü bir alışkanlıktır; anlamadan, dinlemeden yorum yapmasın kimse.Yoksa tamamen yanlış anlaşılan bir kelime bile büyük tartışmalar yapar.
Buarada konuyu açan arkadaşım siz de sakın yanlış anlamayın beni, bence konu tam gelişime uygun bir konu.Söylemek istediğim şey sadece önyargıları bırakarak yorum yapmaya çalışalım.Bu yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırır ve konunun kitlenmesine, tartışma çıkmasına engel olur.
tşkler arkadaşım. ;)
Teşekkür ederim..

Önce anlayış..

A

ayben

Lier22' Alıntı:
Hayatı öğrenmek alışmak mı acaba...
ne kadar kucuk seyler ıcın aglardık
bır tutam sac,bır oyuncak araba,bır bebek...
sımdı buyuduk...
cok buyuk olaylar bıle aglatmıyor bızlerı...
olumler,savaslar...
sımdı daha mı gucluyuz...
yoksa daha mı alısdık???
hayatı ogrenmek...
alısmak mı acaba...
lier çok haklısın..
alıştık hayat bizi bu acılara alıştırdı aslında alışmak zoruunda kaldık farkında olmadan bir sisteme oturtulmuş gibi yaşamaya başladık herşeyi sanki duygularımız hislerimiz hepsi alınmış gibi bedenimizden de...
sadece çıkarlaımız için yaşar hale gelmişiz sadece beencilce kendimiz için...
aslında tabi herkes kendi için yaşamalı ama sadece kendi için değil!
çevresinde olup bitenede kayıtsız tepkisiz kalmamalı...
işte buna alıştırıldık istemesekte belki... kayıtsız kalmaya, tepkisizliğe. ne olıursa olsun hayata karşı sadece bencilce yaklaşır olmuşuz... :(

B

buLut

Kullanıcı
29 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
şuan için olmam gereken konumda olmadığım düşüncesindeyim  :-\ (dersler konusunda ) istediğim hedeflerde harekete geçme konusunda çok yetersiz buluyorum kendimi..kendi otokontrolümü yapamadığımı ve çevresel bir baskıyla karşılaştığımı düşünüyor ve herseferinde de kaybetmeye mahkum biri olarak,olmam gereksiz yerde oluyorum.çevreme göre başarılıyım, ve yersiz yere üzüntülerim  gereksiz,ama onlar bilmiyolar ki ben kapasitemin altında başarılar elde ediyorum.her zaman mükemmel başlıyorum herşeye sonu güzel bitse dahi istediğim ölçüde bir başarı değil aldıklarım.kendimi bu konularda çok yetersiz buluyorum ve herzaman acaba ben istediğim şeyleri nezaman elde edicem acaba diye düşünüyorum :-[

A

ayben

buLut' Alıntı:
şuan için olmam gereken konumda olmadığım düşüncesindeyim  :-\ (dersler konusunda ) istediğim hedeflerde harekete geçme konusunda çok yetersiz buluyorum kendimi..kendi otokontrolümü yapamadığımı ve çevresel bir baskıyla karşılaştığımı düşünüyor ve herseferinde de kaybetmeye mahkum biri olarak,olmam gereksiz yerde oluyorum.çevreme göre başarılıyım, ve yersiz yere üzüntülerim  gereksiz,ama onlar bilmiyolar ki ben kapasitemin altında başarılar elde ediyorum.her zaman mükemmel başlıyorum herşeye sonu güzel bitse dahi istediğim ölçüde bir başarı değil aldıklarım.kendimi bu konularda çok yetersiz buluyorum ve herzaman acaba ben istediğim şeyleri nezaman elde edicem acaba diye düşünüyorum :-[
buna bende fazlasıyla katılıyorum acaba hakettiğim yerdemiyim ki eminim değilim... peki neden buna alşıtırılmak zorunda kalıyorum? neden aşmıyorum sınırıları? neden hep o belli kurallar çerçevedindeyim ve neden hep birilerine bağlı kalarak düşüncelerim, davranışlarımı planlıyorum? aslında nedenler çokkk saymakla bitmez... hayır desem biraz ahhh ama nerdeee.. neden hep karşımdaki üzülmesin, ben sıkıntıya girsemde acı çeksemde neden ona birşey olmasın? '' aman canım ben işimi erteleyim önce onun ki olsun'' peki neden bu ertelenmişlikler ? :-[

H

humyra

Kullanıcı
2 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
CEVAP AÇIK GİBİ .. BENCE TOPLUM İÇİNDE YASADIGIMIZDAN.. VE TOPLUMA AYAK UYDURMAMIZ GEREKTİĞİNDEN.. :mad:

A

ayben

humyra' Alıntı:
CEVAP AÇIK GİBİ .. BENCE TOPLUM İÇİNDE YASADIGIMIZDAN.. VE TOPLUMA AYAK UYDURMAMIZ GEREKTİĞİNDEN.. :mad:
evet cevabı belli sorduğum soruların sadece sizlerde bu düşünceleri uyandırmak istedim toplum bilincini o kadar saol hümeyra...

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Alışkanlıklarımız, alışmaya zorlandıklarımız...

Ajda pekkan hanımefendinin bir şarkısı geldi aklıma

alışmak sevmekten
daha zor geliyor
alışmak bir yara
bağrımda kanıyor
sen yoksun kollarım
boşluğu sarıyor
alıştım birtanem alıştım sana

Alıştınmı daha zor, alışmaya zorlanmazsınız, bir bakmışsınızki alışmışsınız.
Alışkanlıklardan,vaz geçmektir zor olan.
Bana göre tabi.