7 saatten az uyumayın!

• Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde Codex tarafından oluşturulan 7 saatten az uyumayın! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8,169 kez görüntülenmiş, 24 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı 7 saatten az uyumayın!
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan spiritualsigns
S

spiritualsigns

Amerikalıların lazy town (tembel kasaba) adında bir  kukla filmi var... ve geniş bir kesime hitap ediyor bu film... bana göre... ben her akşam mutlaka izlerim...  :D bu akşam tembel kasabada çocuklara verilen mesaj şu idi... saat 20.08 de uyuyun güne enerjik ve sağlıklı başlayın... ve filmdeki en önemli karakter sportacus 30 yaşında kocaman adam saat 20.08 dendiğinde yatakta en derin uykuda oluyor... Şimdi Amerikalılar bu araştırmaları yapıyor iyi ve hoşta, Amerikalıların en büyük özelliği özgürlüklerini ve yaşam şekillerini çizgi film dahil tüm yapım ve yayınlarında mesaj niteliğinde sunuyor olması.....

Demek ki ortada henüz kanıtlanmamış sadece teori aşamasında araştırmayı insanların sırf dikkatlerini çekebilmek ve kendi kontrolündeki ülkelerin insanlarında olumsuz etkiler bırakarak çalışma hayatı ile performanslarını sıfıra indirirerek dolaylı olarak bir çok alanda yavaşlamayı sağlamak amaçlı bir komplo olarak görüyorum.... 7 saatlik bir uyku bence insanda çok fazla olumsuz fizyolojik olaya neden olabilir hemde kanıtlanabilir olay...

Komplo teorisi olarak değerlendirdiğim için üzgünüm ancak izlediğiniz bir çok film ve belgeselde beyninize farkında olmadan yığınla saçma olay empoze ediliyor ve bizler bunun farkında değiliz...

sustum :-X

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Kaç saat uyumak beni dinç yapıyor diye bir kaç gün deneme yaptım; çünkü uyumayı sevmiyorum ve zaman kaybı olarak geliyor bana göre fazla uyku...

Ve denemem sonucunda, vücuduma günlük 4-5 saat uyku yeterli olduğunu gördüm.
Birde ne kadar geç yatarsam o kadar erken uyanabildiğimi keşfettim kendimde :)

Bir ara iş yerinde eğitimlerimiz vardı ve çook yoruluyordum, erken geldiğim günler akşam 22:00 gibi yatıyor ama sabah uyanamıyordum.
Tersini denedim, çok yorgun olduğum zamanlarda bile 24:00 veya sonrasında yattığımda sabah daha rahat kalktım.

Demem o ki, bazı teknik bilgiler kişiye göre değişiyormuş. :)

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
spiritualsigns' Alıntı:
Demek ki ortada henüz kanıtlanmamış sadece teori aşamasında araştırmayı insanların sırf dikkatlerini çekebilmek ve kendi kontrolündeki ülkelerin insanlarında olumsuz etkiler bırakarak çalışma hayatı ile performanslarını sıfıra indirirerek dolaylı olarak bir çok alanda yavaşlamayı sağlamak amaçlı bir komplo olarak görüyorum.... 7 saatlik bir uyku bence insanda çok fazla olumsuz fizyolojik olaya neden olabilir hemde kanıtlanabilir olay...

Komplo teorisi olarak değerlendirdiğim için üzgünüm ancak izlediğiniz bir çok film ve belgeselde beyninize farkında olmadan yığınla saçma olay empoze ediliyor ve bizler bunun farkında değiliz...

sustum :-X
Hiç bu açıdan değerlendirmemiştim ama neden olmasın olabilitesi yüksek sayılır.
Gülşah' Alıntı:
Bu konuda haklısın Gülşah'cım bencede bu biraz kişinin bünyesiylede alakalı.
Ben senin tersine 4,5 saatlik uykuyla sersem gibi vede azcık asabi oluyorum ama 6,7 saatde  yetiyor belki arasında fazla bir fark yok gibi ama fazlasına kaçmakta az uyumanın etkisini yapıyor bende.

S

spiritualsigns

Gülşah' Alıntı:
Kaç saat uyumak beni dinç yapıyor diye bir kaç gün deneme yaptım; çünkü uyumayı sevmiyorum ve zaman kaybı olarak geliyor bana göre fazla uyku...

Ve denemem sonucunda, vücuduma günlük 4-5 saat uyku yeterli olduğunu gördüm.
Birde ne kadar geç yatarsam o kadar erken uyanabildiğimi keşfettim kendimde :)

Bir ara iş yerinde eğitimlerimiz vardı ve çook yoruluyordum, erken geldiğim günler akşam 22:00 gibi yatıyor ama sabah uyanamıyordum.
Tersini denedim, çok yorgun olduğum zamanlarda bile 24:00 veya sonrasında yattığımda sabah daha rahat kalktım.

Elbette çok doğru... Hava şartları yaşadığınız ortam çalışma şartları kişinin fizyolojik yapısı genetik gelişimi bile çok önemli...