6 aylık ömrün kaldı deseler... Ne yaparsın?

• Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde Codex tarafından oluşturulan 6 aylık ömrün kaldı deseler... Ne yaparsın? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 16,599 kez görüntülenmiş, 47 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı 6 aylık ömrün kaldı deseler... Ne yaparsın?
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan cantuuu
S

sergen5252

dün bir film izlemiştim
lütfen beni öldürme diye
konusu çok ilginçti
bir bayan bir kitap yazıyor
burası normal
işin ilginç kısmı
kitabın kahramanı gerçek hayatta var ve yazar nasıl yazarsa kitabı adamın hayatı ona göre gidiyor bire bir
çok ilginç bir filmdi
ve filmin sonunda adam yazar hanımı buluyor
kitabın sonunda kendisinin öldüğünü öğreniyor
ben biraz anlatamamış olabilirim ama izlemeyenler için çok güzel bir filmdi
benim burda anlatmak istediğim
kimse herhalde öleceği zamanı bilmek istemez değil mi
çok kötü birşey düşünsenize
saat 10 u çeyrek geçe öleceğinizi biliyorsunuz
ve bir dakika kala saatinize bakıyorsunuz
acaba o bir dakika nasıl geçer
kimbilir
:)

E

Emine düzgün

Kullanıcı
17 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
BUGÜN HAYATIMIN GERİ KALAN KISMININ İLK GÜNÜ :'(SON GÜN OLMAYACAĞI NE MALUM  :'(MADEM ÖYLE BUGÜNÜMÜ DOLU DOLU GEÇİREYİM

E

Emine düzgün

Kullanıcı
17 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
BUGÜN HAYATIMIN GERİ KALAN KISMININ İLK GÜNÜ :'(SON GÜN OLMAYACAĞI NE MALUM  :'(MADEM ÖYLE BUGÜNÜMÜ DOLU DOLU GEÇİREYİM

B

burak uçar

Kullanıcı
4 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Böyle bir şeyi duyan kendini çok çaresiz ,üzgün ve her zamankinden daha hasta hissedebilir kendini.Ben böyle birşey hissetmemeye,düşünmemeye kendi kendime söz verirdim.Gülümsemeye,pozitifliğe her zamankinden daha çok yer verirdim.Adile Naşit e de 6 ay ömür vermişti tüm doktorlar;ama o 6 yıl daha yaşadı.Bunun sırrı herşeye rağmen eksiltmediği neşesinden ileri geliyordu...

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Bol bol düşünrdüm heralde.
6 ay öncesinde ne yaptım ne yapmadım neden yaptım neden yapmadımlarımı.
Hoş bir işe yaramaz ama kim düşünmezki....
Dediğim gibi bol bol Vede (boş) düşünürdüm sanırım.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
6 dakika sonrası meçhul olduğu için, "Oh ne iyi ne zaman öleceğimi biliyorum ve koskoca bir 6 ayım varmış önümde... "derim!

Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Önce yapılan tüm yorumlara teşekkürler.
Sonra eklemek istediğim birkaç satır var.
Tülay (BİLİN) hanım, saygı duyduğum önemli site yazarlarımızdan biridir. Bu yazısını da filmi izlememe rağmen bayılmıştım. Hayata bağlanmak için yapılan şey beni cezbetmişti.

Sonra filmi izledim. Özellikle bulup izledim. Yazıya yorum yapmadım... Beklemeyi uygun gördüm. Ancak şimdi şu satırları okuduktan sonra mutlaka bu filmi bulup, izlemelisiniz.

Geçen hafta vizyondaki filmlere bakarken bir tanesinin konusu beni çekti ve hemen gittim seyrettim. Filmin adı ŞİMDİ YA DA ASLA. Filmin yönetmeni Rod Reiner. Oyuncular ise; Jack Nicholson ve Morgan Freeman. Filmde 6 aylık ömrü kalmış iki insanın yaşamları anlatılıyor. Filmin başında hüzün vardı.
Bu filmi bulun, izleyin.
Hayatınıza yeni bir pencere açacağının garantisini veriyorum.

O

ozlemcopcu

Kullanıcı
9 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Bir ömür kaçman gerekse de, özgür yaşamaya değmez mi? O halde yaşamaya deam :)

T

tugba 44

Kullanıcı
26 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
16
hemen Turkiye ye gider ve omrumun geri kalan kismini vatanimda ve ailemle gecirirdim kesinlikle  :'(

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Filmi izlemiştim. Olağanüstüydü gerçekten. Öneririm.

A

alpagu

Kullanıcı
6 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Aydın
www.besyohaber.com
ya gerçek anlamda yaşamadıgım bir duygu oldugu için verecegim cevap ne kadar doqrusu olur bilemem ...harbi düşünüyorumda 6 aylık ömrüm oldugunu ögrensem kendim için çok fazla  üzülmem çünkü her canlı mutlaka ölümü tadacaktır sadece sevdigim insanları ailemi düşünürdüm benide asıl üzen onların üzlmesi olurdu zaten..ama genede son günlerimin tadını çıkarmaya çalışırdım sevdigim insanlarla  :-\

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bu filmi izlemiştim ve çok beğenmiştim.Ölüm .....İnsanın kıyameti gibi geliyor...
Ama neticede bu dünyaya nasıl bir yerden geldiğimi bilmiyorum,öncesini hatırlamıyorum,bu durumda gideceğim yeride bu kadar düşünmek belki de yanlış,korkunun ecele faydası yok,
ancakitiraf etmeliyim ki  şuan kanser olduğumu öğrensem hayatımdaki öncelikler mutlaka değişir

M

Mrs.Jadem

Kullanıcı
7 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Kısa ve öz hiçbirşey yapmazdım..

Nedeni ise hayatı ve birçok şeyi hislerimiz ve düşüncelerimiz doğrultusunda yöneltip o şekilde yaşıyoruz..ertelediğimiz birçok şeyimiz de olur hayatımızda ama ben ertelediklerimi o güne saklamam..

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Aslında planlı yaşamak degil de,verimli yaşamaktır hayat...
Şimdi yada asla filmini bende sinemada izledim...
Filmde o kadar güzel anlatılıyorki,hayatı yaşayanla,yaşadıgını sanan insanları...
Diyorum ki,etrafımızda kaç kişi yaşadıgını sanıp dolu dolu bir günü biler yaşamadıklarının farkındalar mı?

6 aylık ömrüm kalsa nemi yapardım..Şunud ayapsaydım,şunuda yaşasaydım diyecegim bir şey yok..
Her zamanki şeyi,sevdiklerimle özellikle eşim ve çoçuklarımla zaman geçirirmeyi tercih ederdim..
Düşüncesi bile kötü be,insan ölecegi zamanı bilmesi ne kadar verimli yaşamasına fırsat verebilir ki..Kemal sunal'ın bir filmi geldi aklıma..Hastanede yanlışlıkla roporları karışıp 6 ay ömrün kaldıgını sandıgında,bu güne kadar yapamayacagı şeyleri gözü karalıkla nasıl yaptıgı gelince gülümsedim:)

M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Aslında şu an durumumuz daha vahim çünki altı ayımızın olduğu bilr garanti değil ki.
Hayat daha tatlı olurdu  o kesin.

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
manas' Alıntı:
Aslında şu an durumumuz daha vahim çünki altı ayımızın olduğu bilr garanti değil ki.
Hayat daha tatlı olurdu  o kesin.
geleceğin karanlıklığı insanı gerçekdende bazen daha çok yıpratıyor altı ayın kaldığını bilmek hayatı manasında dediği gibi daha tatlı kılabilir

S

sessiz_lik25

Kullanıcı
28 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
ooo
o kadar uzun mu? tam 6 ay. biter mi yaaa

E

efza

Kullanıcı
26 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
16
İstanbul
Mrs.Jadem' Alıntı:
Kısa ve öz hiçbirşey yapmazdım..

Nedeni ise hayatı ve birçok şeyi hislerimiz ve düşüncelerimiz doğrultusunda yöneltip o şekilde yaşıyoruz..ertelediğimiz birçok şeyimiz de olur hayatımızda ama ben ertelediklerimi o güne saklamam..
;)

T

tutankhamon

Kullanıcı
15 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
16
Bursa
tanıdığım herkese ulaşmaya çalışırıdım ve çalışmaya devam ederdim dil öğreniridim uymamaya gayret gösterirdim asla kimseyi kırmazdım her önüme gelenden helallik alırdım mal varlığım yok ama olsa dağıtırdım son bir ayım kala helvamı falan hazırlamaya başlardım mezarımı kazardım ve son bir ayımı orada yaşardım

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Eğer 6 aylık ömrüm kaldığını öğrenirsem;
Normal yaşantımı biraz daha hızlandırırdım.
Çünkü zaten çevremdekilere gereken değeri veriyor ve ölümsüzmüşüm gibi yaşamadığım için...
Sadece daha yapacaklarım var diye düşünürdüm herhalde...
Birde gitmeyi çook arzuladığım bir yer var oraya gitmek için her imkanımı kullanırdım :)