3 kutu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Harun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Her kutunun etiketi yanlış olduğu için çiviler ve vidalar yazanda yanlış olcak demektir. O yüzden ondan bi tane alırım.Çiviyse sadece çivili kutu vidaysa sadece vidalı kutudur.
Diyelim çektik ve çivi çıktı.
Çiviyse çivi etiketini yapıştırdık. Şimdi elimizde bir çivili (doğru yazılmış) kutu, bir vidalı yazan (daha müdahele etmediğimiz kutu) ve  bir de etiketsiz kutu (çivi yazıyordu çıkarttık diğerine doğru şekilde yerleştirdik) veeee çivi ve vida yazan etiket (diğer kutudan çıkarttık yaa) o kaldı. Vidalı yazan da yanlış olduğu için o da demekki çivili ve vidalı kutu..En son kalanda vidalıdır.

OHHHHHH BEEEEEEEEEEEEE.....:)
walla anlatcam die ruhumu teslim ettim..Umarım bulmuşumdur...:)..şekil çizebilsem daha iyi anlatırdım daa.... :D
derhal cevaplar beklenmektedir...:)

ovulkayaalp' Alıntı:
Her kutunun etiketi yanlış olduğu için çiviler ve vidalar yazanda yanlış olcak demektir. O yüzden ondan bi tane alırım.Çiviyse sadece çivili kutu vidaysa sadece vidalı kutudur.
Çiviyse çivi etiketini yapıştırdık. Şimdi elimizde bir çivili (doğru yazılmış) kutu, bir vidalı yazan (daha müdahele etmediğimiz kutu) ve  bir de etiketsiz kutu (çivi yazıyordu çıkarttık diğerine doğru şekilde yerleştirdik) veeee çivi ve vida yazan etiket (diğer kutudan çıkarttık yaa) o kaldı. Vidalı yazan da yanlış olduğu için o da demekki çivili ve vidalı kutu..En son kalanda vidalıdır.

walla anlatcam die ruhumu teslim ettim..Umarım bulmuşumdur...:)..şekil çizebilsem daha iyi anlatırdım daa.... :D

Anladım,anladım.Gayet mantıklı =)

ovulkayaalp' Alıntı:
Çiviyse çivi etiketini yapıştırdık. Şimdi elimizde bir çivili (doğru yazılmış) kutu, bir vidalı yazan (daha müdahele etmediğimiz kutu) ve  bir de etiketsiz kutu (çivi yazıyordu çıkarttık diğerine doğru şekilde yerleştirdik) veeee çivi ve vida yazan etiket (diğer kutudan çıkarttık yaa) o kaldı. Vidalı yazan da yanlış olduğu için o da demekki çivili ve vidalı kutu..En son kalanda vidalıdır.

HHAHAH doğru galiba ama çok telaşlı anlatmışsın  :)

burada özetini çıkarmıştım ama emin olmak için kontrol edeyim.

dideM' Alıntı:
Rica etsek ozetler misiniz Harun Bey..:))
tabi didem hanım ne demek.;D ;D ;D

şimdi şöyle oluyor bütün etiketler yanlış.

üzerinde çivi ve vida yazan kutudan bir parça alıyosun ve eğer çivi çıkarsa o kutu kesinlikle çivi oluyor. vida çıkarsa da kesinlikle vida.
diyelim ki çivi çıktı o kutuya çivi etiketini yapıştırıyosun.

daha önce üzerinde çivi etiketi olan kutu kesinlikle çivi değil,
vida etiketi olan kutuda kesinlikle vida değil.

vida etiketi olan kutu kesinlikle vida olmayacaksa bu kutu ya çivi kutusu olacaktır ya da çivi ve vida kutusu olacaktır. ama biz çivi kutusunu zaten tespit ettiğimiz için, bu kutu kesinlikle çivi ve vida kutusudur.

diğer kutu ise vida kutusudur.

;D ;D ;D anlaşılır oldumuu

Tesekkurler efendim. :)

Dogru cevap konu sahibi tarafindan onaylandigindan konu tarafimdan kilitlenmistir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri