27 Türk filmi vizyon için gün sayıyor

  • Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sinema kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan 27 Türk filmi vizyon için gün sayıyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,312 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sinema
Konu Başlığı 27 Türk filmi vizyon için gün sayıyor
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsan
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Yeni sezonda Türk filmleri yine sinemalara ağırlığını koyacak. Sinemacılar şu aralar eteğindeki projeleri hayata geçirmeye çalışıyor. 27 yeni film vizyon bekliyor. Eylülde başlayacak sezonda marta kadar aralıksız Türk filmi izleyeceğiz.

Türk sineması yeni sezonda da hız kesmiyor. Şimdilerde sinemacılar sıcaklara aldırmadan filmlerini çekmekle meşgul. Kimi filminin çekimlerini çoktan bitirdi, kimi yeni başladı, eylülü bekleyenler de var. Anladığımız popüler kulvarda koşturanlar, gençliği hedef alanlar, bağımsızlar seyirciyi filme doyuracaklar. Dağıtımcılar sinemacılara gösterim tarihi vermekte zorlanıyor. Bunun için çoğu filmin vizyon tarihi belli değil. Ama eldeki listelere bakılırsa eylülde başlayacak yerli film sağanağı, marta kadar aralıksız sürecek. Lafı fazla uzatmadan yeni sezondaki filmlere bir göz atalım:

A.R.O.G: Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği filmde GORA’nın kahramanı Arif’in yontma taş çağındaki macerasını izleyeceğiz. Sezonun en iddialı filmi 5 Aralık’ta seyirci karşısına çıkacak.

OSMANLI CUMHURİYETİ: Acaba Osmanlı İmparatorluğu yaşamaya devam etseydi şimdi nasıl bir hayat sürerdik kurgusu üzerine inşa edilen filmin en büyük kozu, başroldeki Ata Demirer. 21 Kasım'da vizyona girecek.

VİCDAN:  Erden Kıral, Nurgül Yeşilçay, Murat Han ve Tülin Özen’in başrol oynadığı filmin, kasım ayında seyirciyle buluşması planlanıyor.

ÜÇ MAYMUN: Nuri Bilge Ceylan’a Cannes’da en iyi yönetmen ödülü kazandıran film, 24 Ekim’de seyirci karşısına çıkacak. Yavuz Bingöl, Hatice Aslan ve Ahmet Rıfat Şungar’ın rol aldığı film, patronunun trafik kazası suçunu üstlenen şoförün ailesinin parçalanma sürecini ele alıyor.

HAYAT VAR: Reha Erdem’in çektiği ve Elit İşcan, Erdal Beşikçioğlu ve Levend Yılmaz’ın rol aldığı film, 17 Ekim’de gösterimde.

SÜT:   ‘Yumurta’nın yönetmeni Semih Kaplanoğlu, ‘Yusuf’ üçlemesinin ikinci halkasında ana karakterinin ilk gençlik yıllarına gidiyor. Filmde Başak Köklükaya ile Melih Selçuk başrol oynuyor. Filmi ilk olarak Antalya’da izleyeceğiz.

NOKTA: Derviş Zaim, bu sefer hat sanatından ilham alan Zaim bir vicdani hesaplaşmayı anlatıyor. Mehmet Ali Nuroğlu, Serhat Kılıç, Settar Tanrıöğen’in rol aldığı filmin sonbaharda vizyona girmesi planlanıyor.

PANDORANIN KUTUSU:  Yeşim Ustaoğlu’nun sessiz sedasız çektiği filmde Derya Alabora başrolde oynuyor. Film ilk olarak Antalya’da gösterilecek, martta da seyirciyle buluşması planlanıyor.

BOZKIRDA DENİZ KABUĞU : Ahmet Uluçay, sağlık sorunlarına inat ikinci filmini tamamlamak üzere. Yine amatör oyuncularla çalışan yönetmen, bir çobanın tutkulu aşkını anlatacak. Vizyon tarihi henüz belli değil.

GÖLGESİZLER: Hasan Ali Toptaş’ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan filmde Ümit Ünal, ilk defa İstanbul dışına çıkıyor. Filmin 2009 ilkbaharında vizyona girmesi planlanıyor.

AŞK TUTULMASI: Genç yönetmen Murat Şeker üçüncü filminde koyu bir Fenerbahçe taraftarının aşka güvenmeyen bir kıza âşık olmasını anlatıyor. Fahriye Evcen ve Tolgahan Sayışman’ın oynadığı film 24 Ekim’de seyirciyle buluşacak.

DEVRİM ARABALARI: Tolga Örnek’in çekimleri Beykoz’da yapılan filminde Cemal Gürsel’in emriyle Türk mühendis ve bilim insanlarının Türk malı araba yapmasının öyküsü anlatılıyor. Film 24 Ekim’de vizyona girecek.

SONBAHAR: Genç yönetmen Özcan Alper, Altın Koza galibi filminde, Hayata Dönüş operasyonlarında ciğerleri iflas eden bir mahkumun Karadeniz’de geçen son günlerine ortak ediyor seyirciyi. Film sonbaharda vizyonda.

GİTMEK:Hüseyin Karabey ilk filminde gerçek bir hikâyeden kentli bir kadının Doğu’yu keşfini ele alıyor. Ayça Damgacı’nın   kadın oyuncu ödüllerine ambargo koyduğu film 19 Eylül’de seyirci ile buluşacak.

TATİL KİTABI: Berlinale’de prömiyer yapan filmle Seyfi Teoman, küçük bir çocuğun gözünden taşradaki hayatı durağanlığından ve baba otoritesinden dem vuruyor. Tatil bitmeden 12 Eylül’de kitabı okuyacağız!

USTA: Yetkin Dikinciler, Fadik Sevin Atasoy, Şevket Çoruh’un rol aldığı, Bahadır Karataş’ın yönettiği filmin vizyon tarihi henüz belli değil.

GÖLGE: Mehmet Güreli, Peyami Safa’nın ‘Selma ve Gölge’ romanından uyarladığı filminde gizemli bir kadının portresini çiziyor. Görkem Yeltan, Kaan Çakır, Serkan Ercan başrolde. Vizyon tarihi ise henüz keşinleşmedi.

AVANAK KUZENLER: Bu gençlik filminin kamera arkasında Oğuzhan Tercan var. Yağmur Atacan, Alp Kırşan ve Paşhan Yılmazel’in başrol oynadığı Eylül’de sinemalarda.

FIRTINA: ‘Fotoğraf’ filmiyle tanınan Kazım Öz, ikinci filminde 90’ların başında İstanbul Üniversitesi’ndeki Kürt gençlerinin yaşadıklarını anlatıyor.

NEFES: Levent Semerci, 2.365 metre yükseklikteki bir röle istasyonunu korumakla görevli bir yüzbaşının 40 kişilik bir timinin yaşadığı acıları, sevinçleri ve yaşam mücadelesini anlatıyor.

HAYATIN TUZU: Murat Düzgünoğlu’nun çektiği ‘Hayatın Tuzu’, Bitlis’te tek düze yaşamlarını renklendirmeye çalışan aile fertlerinin hikâyesini anlatıyor. Filmde Levent Ülgen, Güzin Çorağan, Görkem Kanbolat, Şener Kökkaya, Erol Demiröz rol alıyor.

GÖKTEN ÜÇ ELMA DÜŞTÜ: Raşit Çelikezer’in ilk uzun metraj filminde İsmail Hacıoğlu, Bennu Yıldırımlar ve Türksoy Engür oynuyor.

AYAKTA KAL: Adnan Güler’in, devlet lisesinde okuyan öğrencilerle kolej öğericilerinin yaşadıkları sınıf çatışmasını anlatan gençlik filminde Mehmet Aslan, Sinem Kobal, Irmak Ünal ve Okan Karacan rol alıyor.

ÇINGIRAKLI TOP: Görme özürlülerden oluşan bir futbol takımının Atina’daki olimpiyatlara gitme mücadelesini anlatan filmin kamera arkasında Egemen Ertürk var. Burak Onal, İpek Özkök, Zihni Göktay, Erkan Taşdöven, Soydan Soydaş oynuyor.

HER ŞEYİN BİTTİĞİ YER:  17 Ağustos depreminde göçük altında kalan Sami Dündar’ın kitabından sinemaya uyarlanan filmi Ezel Akay çekecek. 17 Ağustosta çekimleri başlayacak filmde başrolde Okan Bayülgen ile Meltem Cumbul rol alacak.

SON BULUŞMA: Nesli Çölgeçen uzun bir aradan sonra belgeselle seyirciyi selamlayacak. Üç İstiklal Savaşı gazisi, Çorumlu Ömer Küyük, Eskişehirli Yakup Satar ve Konyalı Veysel Turan’ın yaşadıklarını anlatan filmin vizyon tarihi henüz belli değil.

ALİ’NİN SEKİZ GÜNÜ:  Cemal Şan bu sefer içe kapanık bir erkeğin hikâyesini anlatacak. Çekimleri tamamlanan filmde Serdar Orçin, Ufuk Bayraktar, Uğur Polat rol alıyor. Vizyon tarihi belli değil.


-ZAMAN-

 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
SÜT:  ‘Yumurta’nın yönetmeni Semih Kaplanoğlu, ‘Yusuf’ üçlemesinin ikinci halkasında ana karakterinin ilk gençlik yıllarına gidiyor. Filmde Başak Köklükaya ile Melih Selçuk başrol oynuyor. Filmi ilk olarak Antalya’da izleyeceğiz.

Yumurtadan pek  bir şey alamadım,sütten de alacagımı hiç sanmıyorum:)

Filmlere bir baktım,onca film içinden gözüme sadece Cem Yılmazın filmi  ve HER ŞEYİN BİTTİĞİ YER ,TATİL KİTABI adlı film ilgimi çekti...Bakalım izleyince şeçimimiz konusunda yanılmışmıyız,yanılmamışmıyız görecegiz...
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
su perisi' Alıntı:
ALİ’NİN SEKİZ GÜNÜ:  Cemal Şan bu sefer içe kapanık bir erkeğin hikâyesini anlatacak. Çekimleri tamamlanan filmde Serdar Orçin, Ufuk Bayraktar, Uğur Polat rol alıyor. Vizyon tarihi belli değil. [/I]
Zeynebin sekiz gününden bişe anlamadımki abi alininkinden anlayayım.
Uyuttu beni film.
Bende sadece sıkıcı filmlerde uyurum vesselam.
Neyse bu seçenek hariç diğerlerini değerlendireyim bakalım.
 
Üst