T
tera_1032
bu konu bizi asar
Yıl 1996, Haiti Cumhurbaşkanı ölür. Bir vasiyet bırakmıştır. Haiti’ye baktım haritada bir kutup kadar uzak ülke. Haiti Cumhurbaşkanı 1996 da öldüğünde vasiyeti açılır. Vasiyetinde mezar taşına yazılması için bir metin bırakmıştır. Haiti Cumhurbaşkanının bugün mezar taşında yazan hitabeyi sizlere okumak istiyorum. Diyorki “Bütün ömrüm boyunca Türkiye’nin lideri Mustafa Kemal ATATÜRK’ü anlamış ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu öldüm”
Şimdiki hükümeti görse sinir hastası olurdu.. Bugün Atatürk ilkelerini kaldırmaya çalışan bu insanlarıda yine Türk halkı seçti.. İlginç.. Yazı için teşekkürler..Türkiye'mizin başına bir Atatürk daha gelse....keşkee...
Ben Atatürk ve Devrimleri'ne sıkı sıkıya bağlı bir kişiyim. 1 Atatürk ölüp 1000 Atatürk doğabilir mi? Bazen Atatürk'ün doğaüstü güçleri olan bir mucize olduğuna inanırım. Ancak bizlere Peygamberler'de mucizeleriyle gönderilmedi mi? Ve bizler bugün nasıl Hz.Muhammed'in tüm güçlüklere karşın yaydığı dinimizi korumayı, sürdürmeyi, yaygınlaştırmayı başarabiliyorsak, Atatürk İlkelerinide korumayı bilebilmeliyiz.nusret1992' Alıntı:arkadaşlar keşkeleri bırakmamız lazım herkes görevini en iyi şekilde yaparsa öğrenci derslerine çok iyi çalışırsa mühendisler görevlerini en iyi yaparsa öğretmenler eli kalem tutmayanları yetiştirirse bu ülkeye çok fatihler mimar sinanlar gelir atatürkle fevzi çakmakın bir konuşması var fevzi çakmak atam siz ölünce biz naparız demiş fevzi çakmak atatürk de 1 atatürk ölür 1000 atatürk doğar demiş ümidinizi kaybetmeyin yeterki siz görevinizi en iyi şekilde yapın ailenize sımsıkı bağlanın kültürlerinizi koruyun
Nerdeeee...σĸyคnцsyค' Alıntı:Türkiye'mizin başına bir Atatürk daha gelse....keşkee...
Katılıyorum.Ömer55' Alıntı:Arkadaşlar hepinizde güzel düşünceler var ama bunlar hep özlem duygusu içerisinde kalıyor ve öyle belrtiliyor. Herkez kendi çapında canı kadar sevdiği memleketi uğruna bir şeyler yapmak istiyor ama sadece istiyor. Bi söz vardı vatanını en çok seven ona en çok hizmet edendir.Kendi yaşam tarzımıza baktığımız zaman gerçek anlamda yaptığımız işe ne kadar önem gösteriyor veya şahsi hayatımızda ne kadar tasarruflara gidiyoruz. Bence oturup iki sayfa kitap okumakta bu memlekete bir faydadır veya fazladan yanan bir lambayıda söndürmek memleket içindir.
fkaragul' Alıntı:Atatürk ün ilke ve inkılaplarına sıkı sıkı bağlı kalmak bizlerin en önemli görevi olsa gerek. Böyle konularda yorum yaparken İngiltere başbakanı winston churchill in sözleri geliyor aklıma Orta Okul yıllarımdayken duymuştum beni çok etkilemişti sizlerde defalarca kez duymuşsunuzdur ama yinede paylaşmak istedim.
teşekkürler.
"Atatürk gibi bir lider dünyaya yüz yılda bir gelir o da ne yazık ki Türklere kısmet oldu."[/b]
Türlü entrikalarda saptırılmak isteniyorsadaCσ∂єx' Alıntı:Atatürkçü düşünce sistemini çok farklı şekillerde tarif etmek mümkün. Felsefi açıdan Atatürkçülük aydınlanma ve çağdaşlaşma hareketidir.
Ve bu sistem Orta Çağ anlayışlarındaki bir dogmatizme kökten karşıdır.
Bilime ve bilimsel metotlara inanır, bilimsel doğruları savunur.
Zihnin sınırsız düşünme özgürlüğünü kısıtlamaz. Eğer bir beyinin önüne düşünmesini engelleyecek kurallar koyuyorsanız orada aydınlanmadan bahsetmek mümkün değildir..”