10 Yıl sonra mı? 10 yıl sonra okuyan,okumaya devam eden,kendini geliştiren,saygı duyulan,seven,sevmeyi bilen,hayattaki amacı mutlu olmaktan ibaret olan,empati kurabilen gerçek insanların yanında olmayı istedrim.Birde 10 yıl sonrasına değil şu ana odaklanan insanların yanında olmayı isterdim..
Öğrencikilik yıllarımda iken gazeteci olma hayalim vardı... Dolayısıyla artık hayal kurmayıda bir kenara bıraktım ... Anı yaşıyor geleceğe dair fazlaca plan yapmıyorum.Ancak sağlıklı kaldığım sürece her yerde her durumda mücadele edebilirim. Bakalım hayırlısı olsun.
Hayatım boyunca meslekî yönden illa şu olsun gibi bir hedefim olmadı. Bunu bir tür başarısızlık gibi görebilirsiniz belki; Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez düşüncesiyle... Ama şöyle bir düşünsenize; bugün kaç kişi gerçekten istediği mesleğin başına geçmiş ki? Ve yıllar geçtikçe değişen düşüncelerle birlikte, önceden istediğimiz mesleğe dair düşüncelerimiz de değişebilir fakat o düşünce değişikliğinde her şey için çok geç olmuşta olabilir. Ayrıca insan kendisini bir nokta için hazırlarsa, o yerden daha farklı bir yerde olduğunda -koşullar daha iyi olsa bile- kendisini mutsuz hisseder ve bu öyle devam edip gider.
Bu yüzden ben bu sorunun cevabına 'şu yerde yada şu mesleği yaparken' şeklindeki bir yanıt yerine; iyi koşullara sahip, güzel bir meslekte çalışmak isterdim şeklinde yanıtlamayı daha uygun buluyorum.
bunu şu koşullarda düşünmek bana öyle güç geliyorki..herşeyin bukadar değişken oldugu bir sistemde benim aklıma inanın işte budur dediğim hiç birşey yok..elbette istediğim şeyler var ama net değil..bazen kendimi tek birşeye adamak istiyorum mesala resme...mesela tasarıma sonra düşünüyorum ve hayattaki diger güzel şeyleri tatmamak, yapmamak haksızlık diyorum...beklike bakış açımı değiştirmeliyim bilemiyorum..benim düşündügüm gibi düşünen bireylerin bu konudaki fikirlerini almak isterim...
dünü dert etmekten geleceği düşünmekten bu günü unutuyoruz ve bu böyle sürüp gidiyor Nerede olacagıma o gün bakacagım Yaşadıgım bu günü iyi degerlendirebilirsem on yıl sonrasını belirleyecek zaten.
Merhaba Ziyaretçi hoşgeldin ! Forumdan daha fazla yararlanmak için buradan kayıt olunuz Hello Welcome to Guest! Register here to benefit more from the forum
Bu site, içeriği kişiselleştirmenize, deneyiminizi uyarlamanıza ve kaydolduğunuzda oturumunuzu açık tutmanıza yardımcı olacak çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerezleri kullanmamıza izin veriyorsunuz.