Zorlar ne kadar zordur?

  • Konbuyu başlatan ummuhan1977
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde ummuhan1977 tarafından oluşturulan Zorlar ne kadar zordur? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,033 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Zorlar ne kadar zordur?
Konbuyu başlatan ummuhan1977
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Zynep
U

ummuhan1977

Kullanıcı
26 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Muğla
Yaratıcı hiçbir zaman kuluna kaldıramayacağı kadar yük yüklemez cümlesi sizin için ne kadar anlamlıdır? Bu ifadeyi elbette duymuşsunuzdur fakat ne kadarını anlamaya çalışmışsınız? Zorlukların belinizi iki büklüm ettiğini gördüğünüzde artık iflas ettim, buraya kadar, daha fazla ileriye gidemem dediğinizde zorluk limitinizi aştığınıza gerçekten inanıyor musunuz?

Hiç bir ülke yönetmeyi düşündünüz mü? Mesela kendi ülkemizi… Herhalde herkes başbakan olmayı istemiştir zaman zaman. Ben de yapabilirim ne var bunda canım diyenler etrafta çok fazla… Muhtemelen siz de bu çocuk oyuncağı birileri yapıyorsa ben de yapabilirim demişsinizdir kendi kendinize… Başbakan olsanız ne yapardınız gibi bir soruya herkes klişeleşmiş cevaplar veriyor genelde… Enflasyonu düşürürdüm, faizleri indirirdim, ülkeyi borçtan kurtarırdım, halk zenginleşirdi falan filan… Hiç ben başbakanlık yapamam bu beni aşar bu yükümlülüğün altına giremem diyen var mı? Mutlaka vardır ama benim ülkemde zorlukları sırtlama biçimi birazcık karışmış durumda…

Nasıl? Diyelim ki evine o gün ekmek getirebilecek çözüm yolu bulamayan vatandaş tv karşısına geçip başbakanlık görevinin zorluk derecesini eleştirir? Bu iş çok kolay şöyle yapacak böyle yapacak tamam oldubitti der. Yani kendi zorluk limitini test etmeden başkasının belki de kendinin asla yapamayacağı zorluğunu gücümser.

Herkesin aşabileceği zorluk derecesi vardır. Herkes kaldırabileceğinden de belki biraz fazlasını kaldırabilir fakat daha fazlasını kaldıramaz. Bir bakkal süpermarket olmanın zorluğunu ve yükümlülüğünü kaldırabilir belki ama holding olmanın zorluğunu kaldıramayabilir. Kendisini biraz denemesi lazımdır. Eğer holding kurabilecek duruma gelmişse demek ki o zorluk limitini daha aşmamıştır. Zorluk limiti daha yükseklerini de kaldırabilir demek ki.

Bazen de zorluk limitimizi kendi kendimize kısaltırız. İşte burada asıl anlatılmak istenen de bu. Kaldıramayacağını nerden biliyorsun? Ufacık bir testle hemen pes etmek benim zorluk limitim buraya kadarmış demek niye? Evet herkes herkesin zorluk limitini aşamaz ama kendi zorluk limitinin nereye kadar uzanabileceğini de bilemez. Git gidebildiğin kadar! Elbette senin de aşamadığın bir noktan olacaktır ama o nokta neresidir, buradan orasını göremeyiz. Tamam buraya kadar demek yapabileceklerimizi kendi ellerimizle sonlandırmak demektir.

Uzayımız yaratıldığı büyük patlamadan beri hala genişliyor. Hala limitine ulaşmamış. Ve insan dünyaya ilk adımını atar atmaz zorluklarla mücadele ediyor. Devamlı da edecek. Bundan sonrası yok buraya kadardı demesi tıpkı uzay gibi kendini içine çekip imha etmesine benzer. Zorluk limitimizi kendi kendimize yok edip ilerlememizi durdurmayalım. İlerlemek uzay gibi yeni şeyler görmemize, yaşamamıza ve başarmamıza yardımcı olacak çünkü.

Ümmühan YAŞAR



 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Bu konu ;içerisinde siyasi polemiğe açık vurgular içermesi ve zorlukların Yaratıcıya yüklenmesi ve ona göre yorumlanması ....konu içeriğinde bu vurgular olması nedeni ile lütfen forum kuralları dahilinde yorumlar yapalım arkadaşlar.

Bildiğiniz gibi ucu açık yorumlar her zaman karşıt görüşüde savunur . :)



 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Bazen de zorluk limitimizi kendi kendimize kısaltırız

Hatta bazen bizler de uzatırız.
Güzel bir söz vardır hepimizin bildiği; evet hayat zordur ama bende kolay biri sayılmam " diye.
Bana göre önemli olan çözüme odaklanmak,sorunu red etmeden kabul ederek.
 
D

deread

Kullanıcı
25 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
dünyadan değil
Yük değilde üstesinden gelemeyeceği durum diyelim.
Zaten yaşam denilen olgu üstesinden gelinemeyen bir durum değilmiki onun içerisindekileride ayrıc yük olarak niteleyelim.

kısaca zorlar ne kadar zordur oldugu kadar zordur bence zor olarakta kalır.
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Yani illa 'maneviyat'kullanılıcak.
Neyse..
Güzel yorum deread.
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ümmühan Hanım yine kararını vermiş, "Yaradan bize kaldıramayacağımızdan fazlasını yüklemez", sözüne bağlı kalarak.
Teşekkür ederim kendi hesabıma.
O halde dert edecek hiç bir şey yok!
Nasıl olsa bana yüklenen yük kaldırabileceğim kadar...
 
Üst