''Zırva''nedir?

hayat cezvesi

Kullanıcı
Birine ''zırva zırva laflar etme''derseniz,en azından ona hakaret etmiş olursunuz...
Zira; ''zırva''denilince akla''boş,anlamsız,saçma sapan söz ''gelir.Açıp baksanız tüm sözlükler ''zırva''yı yukarıdaki gibi tanımlar...
Oysa,''zırva''nın ''gerçek anlamı''şudur:
''Osmanlılar'da imarethanelerde pirinç,şeker,üzüm ve hurma ile yapılan,lapaya benzer bir tür tatlı...''
Zavallı ''zırva'',''tatlı''anlamında iken döne dolaşa,başkalaşıp''saçma sapan,boş laf''anlamını alıvermiş! .

ilginç..
hatta biraz daha araştırınca Kastamonu yöresine ait bir tatlı olduğunu da öğrendim..

Teşekkürler bilgi için..

DOGRUSU İLGİNCMİS TAMAMEN TEZAT ANLAMDA KULLANMAKTA OLDUGUMUZUN FARKINA VARDIK SANIRIM (KULLANANLAR İCİNDİR.. ) TESEKKÜRLER.

zırva bi sürü çeşit olunca insanlarda bişeyi karışık bulunca sallıyo lafı tabi "zırva"lama diye...  :D bilinmiyen bişey ama paylaşım için sağol..

o zman birisine hakaret ederkenn anlamını bilerek sölemek lazım yavvv birdaha zırva lafını kullanmıyacağım

çok ilginç :o teşekkürler bunu bizimle paylaştığın için :)

Farkettim de şimdiye kadar hiç kullanmadığım bir kelimeymiş.Anlamını öğrendiğim iyi oldu.Teşekkürler...

Bunun bir tatlı adı olduğunu ilk kez duydum.
Bende sözlük anlamında kullanıyordum.
Şimdi buradan okuyunca merak ettim,  hemen Google'dan aradım ve resmini sizinle de paylaşmak isterim:
zirva.jpg

Ve Kastamonu yöresine ait bir tatlıymış. :)

Teşekkürler paylaşım için. :)

Teşekkürler Gülşah,ama İçeriği pirinç,şeker,üzüm ve hurma ise rengi neden kırmızı ::)

Geri