Zeytin Çekirdeğinin Faydaları - Zeytin Çekirdeği Yutmak

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık kategorisinde M tarafından oluşturulan Zeytin Çekirdeğinin Faydaları - Zeytin Çekirdeği Yutmak başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 19,853 kez görüntülenmiş, 22 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık
Konu Başlığı Zeytin Çekirdeğinin Faydaları - Zeytin Çekirdeği Yutmak
Konbuyu başlatan M
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan M
M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Aşağıda okuyacağınız makale Bulgar ve ABD li bilim adamlarının yaptıkları çalışmalar temel alınarak hazırlanmıştır. Bu araştırmaların hepsinde zeytin çekirdeğinin boğaz boşluğundan mideye inene kadar eridiği gerek denekler üzerinde yapılan çalışmalar gerekse cihazlarla tespit edilmiştir.

Otorite olarak kabul edilen uzmanlar en gelişmiş şartlarda dahi bir ilaç yapsa bu ilacı insanlar üzerinde test etmeden, senelerce hatta birkaç nesil gözlemlemeden neticesi net olarak şudur diyebilmek imkânsızdır.

Zeytin çekirdeğinin yutulması günümüz insanları arasında yeni duyulan bir şey olmasına rağmen eskilerin birçoğunun yaptığı bir uygulamadır. Yani olumlu etki ve tesirleri senelerdir hatta asırlardır bilinmektedir.
1985 li yıllarda başlayan araştırmalar bugüne kadar devam ettirilmektedir. Yaklaşık 25 sene süren neticede karşılaşılan hadiseler hayret vericidir. Bu neticelere bin kişi değil belki yüz binlerce insan tarafından karşılaşılmıştır demek daha doğrudur:

Midesinde yanma olan herkes zeytin çekirdeğini yuttuktan sonra rahatladığını ifade etmiştir.

Zeytin çekirdeğini yutan kimseler sindirim yolu rahatsızlıklarının bittiğini(kabızlık gibi) ifade etmişlerdir.

Zeytin çekirdeği yutan kişilerde basur problemiyle karşılaşılmamış, hatta basuru olup ta yutanlar iyileştiklerini ifade etmişlerdir.

Zeytin çekirdeğini senelerdir yuttuğunu bildiğimiz insanlarda kanser hadisesine nadiren rastlanılmıştır.

Son günlerde gelen yoğun telefon trafiğinden dahi birkaç gündür zeytin çekirdeklerini yutmaya başlayıp ta yukarıdaki benzeri rahatlamaları hissettiklerini söyleyen onlarca insan vardır.

Tavsiyemiz bizzat kendinizin denemesidir. Günde yediğiniz 5–6 tane zeytin çekirdeğini yutun ve kararı kendiniz verin. Ne biz nede bir başkası değil bizatihi kendi vücudunuz buna karar versin. Faydasını görürseniz lütfen çevrenizdekilerle de, evinizdeki küçük çocuklarda dâhil olmak üzere, bu uygulamayı yapın.

Bizim elde ettiğimiz verilere göre aklımızın almayacağı kadar şifalı bir doğal uygulamadır. Yapmanın zarar değil fayda verdiğine inanıyor ve çevremize  tavsiye ediyoruz.
Zeytinyağı asırlardır en iyi, en mükemmel yağ olarak bilinen gıda maddesidir. Hatta reklâmlar da bile mucize olarak lanse edilir.

Yemeklik zeytinyağı normal şartlar altında muhafaza edilirse bozulmadan yenilebilecek evsafta asırlarca kalabilen yegâne yağdır. Nitekim arkeolojik kazılarda 3 bin, 5 bin yıl önce olduğu tahmin edilen mezarların yanında bozulmamış evsafta zeytinyağı da bulunabilmektedir. Zeytinyağında +10 derecelerde donmayı temin eden de bu maddelerdir.Yani evinize satın alacağınız zeytinyağının buzdolabında donabilen olmasına dikkat ediniz.

Zeytinyağından sabun yaparsanız yağlı ciltlerde yağ dengesini, kuru ciltlerde ise yağlandırma özelliği temin eden bir hususiyet olduğunu tespit edersiniz. Yağ içerisinde antioksidan (bozulmadan kalabilme), sabun içerisinde re-oily (geri yağlandırıcı) olarak tabir ettiğimiz özellikleri sağlayan bu madde veya maddelerin ne olduğu bugün dahi bilinememektedir. Bu maddelerin ne olduğunun bilinmesi belki de çok uzun yıllar sağlıklı bir şekilde yaşamanın da ipuçları olabilecektir.

Zeytinyağını diğerlerinden farklı kılan bu madde veya maddeler en yoğun halleri ile zeytin çekirdeğinin içerisindedir. Herhangi bir zeytin çekirdeğinin her iki ucunu hafifçe törpülerseniz çekirdeğin içinin oyuk olduğunu ve içerisinde pıhtılaşmış veya çok koyu kıvamlı bir yağ olduğunu görürsünüz. Bahse konu olan maddelerin burada ki konsantrasyonu %80 lere varan miktarlardadır. Zeytin çekirdeği muhteviyatında ki bu faydayı elde etmek için ise zeytin çekirdeklerini atmayıp yutmak gerekir.

En gelişmiş cihazlarla yapılan araştırmalar zeytin çekirdeğinin boğaz boşluğundan geçip mideye ulaştığı anda eridiğini tespit etmiştir. Hazmı en kolay olan yiyecek maddesi zeytin çekirdeğidir. Bu uygulamanın insan vücuduna faidelerinin ise:
1-ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirdiği;

2-bağırsak ve sindirim yollarını düzenlediği;
3-Basur ve prostatı engellediği;

4-İç organlarda oluşabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirgediği.Lütfen yediğimiz tüm zeytin çekirdeklerini atmayıp yutalım.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Zeytin çakirdeği yutmanın yararlı olduğunu duymuştum ama ...
Fazla ikna olduğum söylenemez...
Doktor önermediği sürece kendi kendinize bu tarz yalan -yanlış bilgilerletedavi yöntemleri geliştirmemenizi öneriyorum.!

ABD'DEKI BIR TÜRK DR. DAN UYARI:

Ben anastezi doktoruyum ve bircok   ameliyatta bulundum. Apandisit ve divertukul perforasyonlari barsakyirtilmalaridir ve olmeden ameliyata alinanabilen kisiler sansli olsalar da septisemiden yani vucudu saran feces te bulunan mikroplarin karin icine yayilmasi neticesi infeksiyondan olebilirler.

Boyle ameliyatlarda zeytin cekirdegi, karpuz cekirdegi,kabak v.s.cekidegi cok gordum.Odunsu bu cins fiber'ler nonsoluable ve ince barsak ve kalin barsakta ogutulme imkani olmadigi icin barsak sistemin yapisi dolayisiyla bazı kivrimlarda peristaltik hareketlerle ilerleyemez ya yuvalanip darlik yapar veya kuvvetli hareketlerle barsak cidarini delerek ilerler..
Eger buyuk abdestininizi kontrol ederseniz bunların fecesle sarilip atildigini gordugunuzde kendinizi cok sansli sayabilirsiniz. Ayrica soylediginiz gibi mide asidinde hic erimez cunku yukarida soyledigim gibi UNSULUABLE (cozulemeyen) fiber dir. Bunun anlami vucuddan oldugu gibi atilan fiberdir. FIBER ise eritilmeyen ama fecesin barsakta hareketine ilerlemesine,ve sekillenmesine yarar.

Yediginiz kepekli ekmeklerin kepek kismi da vucudda eritilmez cunku Unsoluable'dir. Soluable yani vucuddan cozulen FIBER midede degil barsaklarda erir ve fecesi    yapar. Bunlar icin Internette cok guzel ornekler var, arastirabilirsiniz.
Ayrica cocuklariniza yedirmeden once basit bir deneme yapin. Mide asidi en 1,5 ile 4 arasidir. Kezzap ise mide asidinden daha kuvvetli.

Blogcu notu:
İnternet ortamında maillerle yayılan zeytin çekirdeğinin yutulması ve faydaları bilgisi çok tehlıkeli ve yanlıştır..DİKKAT!

http://elsissmila.blogcu.com/zeytin-cekirdegini-yutmak-tehlikesi/5233468

M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Aaa! bunu bilmıyodum hiç ben televizyonda bir programda izlemiştim tıpkı bu yazı gibi yararlı bilgiler söylenildiği için herkesin faydalanmasını istemiştim.Şaşırdım yani

B

Baldassare

Kullanıcı
1 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
M' Alıntı:
Aaa! Bunu bilmiyordum. Ben televizyonda bir programda izlemiştim, tıpkı bu yazı gibi yararlı bilgiler söylenildiği için herkesin faydalanmasını istemiştim. Şaşırdım yani...
Kaynaksız bilgi dağıtmamak lazım... :)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Değerli Baldassare ..
Haklısın kaynak göstertmek gerekiyor (Zaten forum kurallarınıda da belirtilmiş)ama bazen unutulabiliyor...
Çok üzerinde durulması gereken bi'konu değil bence.
Yalnız şu ince detayın altını çizerek önemini vurgulamak istiyorum...
Başkalarına ait alıntı yapılan yazı,makale,şiirlerin altına kendi imzanızı atar iseniz bu doğrudan emek ,bilgi hırsızlığına girer.

B

Baldassare

Kullanıcı
1 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
Değerli Baldassare ..
Haklısın kaynak göstertmek gerekiyor (Zaten forum kurallarınıda da belirtilmiş)ama bazen unutulabiliyor...
Çok üzerinde durulması gereken bi'konu değil bence.
Yalnız şu ince detayın altını çizerek önemini vurgulamak istiyorum...
Başkalarına ait alıntı yapılan yazı,makale,şiirlerin altına kendi imzanızı atar iseniz bu doğrudan emek ,bilgi hırsızlığına girer.
Bu forum ortamındaki ihmalkarlığın "unutkanlık" olduğuna inanıyorum. Benim çevremde nedense derhal sorulur, nereden aldın bu yazıyı diye...

Sanırım bende de alışkanlık olmuş. Sizleri kırdıysam özür dilerim...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Değerli Baldassare ..Özür dilemene gerek yok ..
'Kırılmak için ipince bir dal olmak gerek' der şair... Öğrenemedik işte:)
Altı yıldır yönettiğim kendi sitemde bile hala bu ihmalkarlığı ben de yapıyorum...
Daha önceden üyesi olduğum bir site vardı.Malum kaynak belirtme alışkanlığımız olmadığından, Eleştrel yönü paylaca gelişmiş ,bilgi paylaşımından ziyade ukalalığı huy edinmiş diğer bir üye paylaştığım yorumun kaynak linkini bulup.
Aman efendim yok ezberci imişim ,yok bilgi hırsızıymışım vs. vs. ne hakaretler yağdırdı..
http://www.kendinigelistir.com ve işte bizim farkımız...
Seviye sınırlarının zorlanmayan saygın bir ortamdasınız.
İşte bunun için bu siyeyi çok seviyor ..Hepinizin fikirlerin çok önemsiyorum...
İşte bunun için buradayım...Hepinize sevgilerimi gönderiyorum...
Konumza döner isek...Siz siz olun zeytin çekirdeği yutmaya kalkışmayın..Tehlikeli olabilir.
Bu arada paylaşımlarınız için teşekkürler.

B

Baldassare

Kullanıcı
1 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
Konumza döner isek...Siz siz olun zeytin çekirdeği yutmaya kalkışmayın..Tehlikeli olabilir.
Bu arada paylaşımlarınız için teşekkürler.
33 yaşındayım 12 yaşıma kadar karşımda zeytin yenmesine bile tahammülüm yoktu. Zeytinin tadını hala bilmiyorum...

Zeytinyağı + kekik + kara biber derim başka da bir şey demem...

B

Bhmtl

Kullanıcı
28 Kas 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Evet bana da söyleyen oldu Mide için zeytin yutmak gerektiğini iyi geldiğini.Mide sıkıntısı çeken biri olarak denemek istiyorum fakat yutamamaktan korkuyorum :)

M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Akrabalarımdan yutan oluyordu tıpkı hap gibi arkasından su içiliyor

M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Onu bilmıyorum malesef fakat zararlı oldugunu söyleyenler de var

B

Bhmtl

Kullanıcı
28 Kas 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
İlaçlar da faydalı olmadı.Bunu deneyip daha da kötü olma durumu da var.İnsan ne yapsın bilemiyor :) Çok teşekkür ediyorum bilgi verdiğiniz için.

M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Evet canım istersen araştır biraz daha sen daha iyi bilirsin tabi.Her şey beyinde bitiyor beynind e bitirmeye çalış ki çözumu bulabilesin O0

B

Bhmtl

Kullanıcı
28 Kas 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Mide için denemediğim şey kalmadı.Maalesef ki beyinde biten bir durum değil bu..Tekrar teşekkürler ;)