Zeliha Akçagüner - kalpağı gül oyalılar

  • Konbuyu başlatan zeynepayik
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde zeynepayik tarafından oluşturulan Zeliha Akçagüner - kalpağı gül oyalılar başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,867 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı Zeliha Akçagüner - kalpağı gül oyalılar
Konbuyu başlatan zeynepayik
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Safari
Z

zeynepayik

Kullanıcı
24 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
Çok güzel bi kitap henüz bende bitirmedim ama şuana kadar okuduğum kısmıyla çok güzel. Tarihsel roman sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. Kitabım konusu kurtuluş savaşında kadınların göstermiş olduğu kurtuluş çabaları ve direnişin öyküsü.


Bir yanda bitmek bilmeyen savaşlardan yorgun düşmüş, kaderine terk edilmiş yoksul bir halk, öte yanda tüm bu olumsuzluklara meydan okuyan inanç ve umudun birleştirdiği bir ulusun emperyalist güçlere karşı verdiği destansı Kurtuluş Savaşı.. Roman boyunca bir fon müziği gibi sürüp giden Kurtuluş Savaşı’mızın gerisindeki olaylar ve yürekli kadınlarımızın öyküleri... Yaşamını kutsal davaya adadığını söyleyerek alanlarda on binleri coşturan Halide Edip’ler; yazıları, konuşmaları, yürekli çıkışlarıyla erkeklere örnek olan Fatma Aliye’ler, Fehime Nüshet’ler, Nezihe Muhittin’ler... Anadolu’nun göbeğinden sesini dünyaya duyuran Sivas Anadolu Kadın-ları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti’nin ve Türk Kadınlar Cemiyeti’nin kararlı, inançlı kadınları; "Vatan için ölmeye hazırız!" diye haykıran Bursalı, Edirneli, İnebolulu, Erzurumlu, Kastamonulu kadınlar.. Elde tüfek, belde fişeklik savaş alanlarına koşan Kara Fatma’lar, Asker Saime’ler, Ayşe Çavuş’lar, Seher Emir Ayşe’ler.. Erkeksiz kalan ocağını tüttürürken orduyu da besleyen, cephane taşıyan, yol onaran çalışkan Anadolu kadınları..

Bu gerçek kahramanların yanı sıra adsız kadınları simgeleyen hayali kahramanlar... Sorbonne öğrencisi Binnaz, yaşamını yaralı askerlere adayan Necibe hemşire, Rum kızı Stella... Ve bu genç kadınların savaş ortamında kırık dökük, çoğu zaman da yarım kalan sevdaları..

Yayın Yılı: 2007
İthal Kağıt
464 sayfa
13,5x19,5 cm
Karton Kapak
ISBN:9752108424
Dili: TÜRKÇE 
 
B

berrak

Kullanıcı
28 Tem 2007
En iyi cevaplar
0
0
pembe...
:) VALLA SENİN KİTAPTA GÜZEL KARDEŞ OKUMAK LAZIM TEŞEKKÜR EDERİZ..
 
Üst