zamanın içindeki cevher

  • Konbuyu başlatan muraturkom
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde muraturkom tarafından oluşturulan zamanın içindeki cevher başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,417 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı zamanın içindeki cevher
Konbuyu başlatan muraturkom
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan zabit
M

muraturkom

  Akıllı insan boş zamanını nasıl değerlendireceğini,aptal insan ise zamanını nerede öldüreceğini düşünürmüş.

  Sabahtan akşama kadar geçen süre içinde rutin işlerimizle uğraşıp duruyoruz.Kimi zamanda hafta sonu faaliyetlerimiz oluyor ama onlar bile rutin olma olasılığı yüksek.Aynı piknik yerine gitmek hatta aynı ağacın yada bölgenin yakınlarında olma çabası " tüh bizim ağacı kapmışlar homurtusu da cabası", yada denize aynı plajda  ve aynı yerden aynı saatlerde girmekle ilgili takıntılarımız olanlar çoğunluktadır.Mademki bu tür yaşam biçimleri ile hayatımıza yapışık olarak yaşıyorsak, alışılmışlıklar,öğrenilmişlikler,bendemiştimcilikler vazgeçilemiyorsa,soruyorum? Bu yazıları yazma ve okuyup anlama sonra da değerlendirmeler yaptığımız site de ne işimiz var? Kendi adınıza incelediğiniz konularda hangi farklı davranış değişiklikleri"öğrenme"yapabildiniz? Tabiki önyargısı fazla kaçmış olsa da cümlemin siz yine de kendinizi kendiniz daha iyi değerlendirirsiniz.
birlikte söz veriyorum bende dahil olmak üzere bir oyun oynamak istiyorum sizlerle birlikte,çünkü inandığım olguyu uygulamazsam samimi olmayacağım kanısındayım.
Oyunun adı zamanımıza zaman çakma oyunu:
  amaç: Gün içinde görevlerimizi tamamladığımızı düşünsek dahi çoğu zaman ertelenen,ihmal edilen bir sürü işler,eğlenceye,arkadaşlarla, akrabalarla yapılacak faali,yetler sürekli ajandamızın bir kenarında öylece durur.O bize bakar biz de ona bakarız.
  1. Sabah işinize gidiyorsunuz,yanınıza ilginizi çeken bir kitap alınız.Otobüsle işyerine ulaşma süreniz kadar zamanınız var.Başlayın sayfa 1 den , öğle yemeği ,çay molaları,gibi zaman dilimlerinde de devam edin.
  2. Ev hanımları "şimdi yeni moda kriz ev erkekleri" evde yemek yapıyorsunuz pişiyor siz ne yapıyorsunuz.Tv izlemek kötü bir şey değil zaten evde zaman geçirmek meselesi başlıbaşına ayrı bir konu.tv reklamlar çıktı bu kez zaplamak yerine küçük reklam süresince kitabınıza devam edin,yada o sırada bir çorabın deliğini tamir edin,yada ..........."
  3.yarın yapacağınız işlerin listesini üşenmeden not edin ,ertesi gün bitiremediklerinizi işaretleyin.
  4.Evde erkeğin yapması gereken ama sürekli ertelediği her ne tamirat,bahçeişleri vb. varsa ilk kez bu hafta sonu birkaçını yapmaya başlasın.
  hocam, ne dir bu , bize kitap okuma bayramı mı ilan ettin demeyin. kitap bir sembol,bankada sıra beklerkengeçen süremizin faydalı bizi dinlendiren ,birşeyler anlatan sessiz bir dostumuzun varlığını onun nefesini hissetmek istiyoruz.
  İşte zamanımız parayla satın alamayacak oldumuz tek olgu,çok ta değerli,çok ta hoyratça harcadığımızın farkına varabilmemiz tek derdim buydu.Farkındalılık.
  Ben bu davranış değişikliğine "zamana zaman çakmak" dedim.Siz de bir isim koyabilirsiniz belki de benimkinden bile güzel olurdu?
Ertelediğimiz minik minik tüm işler stres topunun daha da çoğalıp büyümesine neden olmuyor mu? İnanın denedim size anlatmak istediğim davranışı ,sonrada vay be bu kadar iş bir günde nasıl tamamlandı dedim,kendime.
  selamlar,sevgiler.
 
V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
paylaşım için çok teşekkürler umarım hepimiz başarırırz :)
 
Z

zabit

Kullanıcı
12 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
Gaziantep
güzel bir anlatım gerçekçi  bir  yaklaşım .tşk ederim.
 
Üst