YÜREKTEN YÜREĞE KÖPRÜ KURMAK!...

blt.cemile

Kullanıcı
Baba-oğul,göl kenarına gelince,oltayı göle atıp eve döndüler.Bir saat sonra oltaya balık takılıp takılmadığını görmek için göle gittikleri vakit,dört-beş balığın oltaya takıldığını gördüler.Çocuk,''Bn,balıkların olyata takılacaklarını biliyordum'' dedi babası sordu:''Nerden biliyordun?'' ''Dua etmiştim de onun için!'' dedi çocuk.

Oltayı yeniden hazırladılar ve yemek için otele gittiler.Yemekten sonra göle gittikleri vakit,yine birkaç balığın oltaya takıldığını gördüler.Çocuk ''Böyle olacağını biliyordum''dedi.Babası ''Nerden biliyordun?''Çocuk ''Dua ettim de onun için!'' dedi yine

Baba -oğul.oltayı tekrar göle attı ve eve geri döndüler.Yatmadan önce.göle gidip oltaya baktıkları vakit,bu defa bir tek balığın bile oltaya takılmadığını gördüler.Çocuk,''Ben olyata balık gelmeyeceğini bilkiyodum.'' dedi.Babası sordu:''Nerden biliyordun?''Çocuk,''Dua etmedim de onun için!'' dedi.

Babasının niye dua etmediğini sorması üzerine şu cevabı verdi ''Oltaya yem takmadığını hatırladım da onun için.''

Dua, istediğimize ulaşmak için kalbin,zihnin ve sözlerin el ele vermesidir.

Dilediğimiz ister balık tutmak olsun,ister kariyer sahibi olmak,istemeyi bilsek yanı başımıza ulaşmayacak şeyler yoktur.

Sadece istemek yeterli değil elbette....oltaya yem takmak gerek balık tutmak için,yani bize düşenleri sırası ile yerine getirmek... Bu,duayı hak etmek demektir.Çünkü dua bir dileğişten önce,hak eden bir kazanımdır....

ALINTI!...

Yürekten yüreğe köprü kurmak...

Benim hayal gücüm mü fazla çalışıyor bilmiyorum ama, arasında sevgi bağı olan insanların birbirine hayali bir ışıkla bağlı olduğunu düşünmüşümdür hep...
Onlar yakın da olsalar, uzak da olsalar o bağ aralarında hep vardır... Hatta biraz daha hayal gücümü zorladığımda bu bağı görebiliyorum bile... Sevgi soyuttur, diyenlere inat!..

Bu yorumu başlığa yaptım tabi... :)

Yazıya gelince, güzel bi hikayeydi... Hiç bir şeyin birdenbire, kendiliğinden olması beklenemez... Belli bir çaba ve gayret gerektirir, büyük küçük her kazanç....

Bende farklı duygular uyandırdı bu paylaşım. Özellikle de başlık... : )
Teşekkürler...

evet istemesini bilmek önemli öyle herşey ol deyince olmuyo belli evrelerden geçmesi gerek.gereğini yaptıktan sonra tevekülü Allaha bırakmak artık takdir onun elinde ister verir ister vermez.paylaşım için teşekürler

Geri