yetmiş yaşından sonra fransızca öğrenilir mi ? öğrenilirmiş...

• Konbuyu başlatan Gozde
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim, Neyi, Nasıl Başardı? kategorisinde Gozde tarafından oluşturulan yetmiş yaşından sonra fransızca öğrenilir mi ? öğrenilirmiş... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,149 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim, Neyi, Nasıl Başardı?
Konu Başlığı yetmiş yaşından sonra fransızca öğrenilir mi ? öğrenilirmiş...
Konbuyu başlatan Gozde
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ardagul
G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz

Yabancı dil öğrenimi konusunda en yaygın mazeretlerden biri de İngilizce’nin veya yabancı dil öğrenmenin zor olduğudur. Aslında bu geçerli bir mazeret değildir. Sorun genellikle konuyla ilgili belli bir hayalin olmaması ve kişinin konuya odaklanmaması veya odaklanamamasıdır.
Uzun bir zaman önce gazetelerde gördüğüm bir haberi sizinle paylaşmak istiyorum. Haber, yabancı dil öğrenmek konusunda engel olarak söylenen bazı mazeretleri geçersiz kılan bir örnek olarak ilgimi çekti.

Yaşlı bir bayan 70 yaşından sonra Fransızca öğrendi ve herkesin dikkatini çekti. Fakat bu bayanı teşvik eden bir hayali vardı. O da bir gün Eiffel Kulesinde, bir Fransızla Fransızca sohbet edebilmekti. Bu azimli bayan, Türklere İngilizce’den daha karmaşık gelen Fransızcayı öğrendi.

Karabük’te, 70 yaşından sonra Fransızca öğrenen emekli sınıf öğretmeni 83 yaşındaki Cavide Cömert’i, Fransa Büyükelçiliği Fransa’ya davet etti. Cömert’in ortaokul sıralarında öğrendiği Fransızcayı, yoğun meslek hayatında ilerletemediği, ancak emekli olduktan uzun bir süre sonra Fransızcasını kitaplardan geliştirdiği haberleri, Turkish Daily News Gazetesi’nde ve CNN Türk’de yer aldı.

Bunun üzerine Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, Cömert’i telefonla arayarak teşekkür etti ve Fransa’ya davet etti. Teşekkür ve davet telefonu ile çok duygulandığını belirten Cömert, ‘Rahatsızım, ancak sağlığım el verirse gitmeyi düşünürüm. Bana Fransızca kitaplar göndereceklerini söylediler. Bu kitapları okuyup, dilimi daha da geliştireceğim. En büyük hayalim Fransa’ya gidip, Eyfel Kulesi’nde Fransız bir madamla sohbet etmek’ dedi.

Herkesin hayalleri vardır. Dilerim hepimizde bu hayalleri gerçeklerştirebilecek imkân ve cesarete kavuşabiliriz.

kaynaklar : hürriyet.com
             : harir.org

Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Öğrenmenin yaşı olmadığına en büyük örnek daha...
Gençlerin yabancı dil öğrenemiyorum (aslında o öğrenmek istemiyorum!) diye takıldığı şu yıllarda büyük örnek teşkil ediyor.

Teşekkürler Gözde'cim.

R

roze

Müthiş bir örnek, öğrenmenin yaşı yoktur.
Teşekkürler Gözde ;)

G

Gülisch

Kullanıcı
25 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
Gözya$indan...
Helal valla.
Insan istedigi zaman her$eyi yapabiliyormu$.
Istek, azim meselesi.
Birde hayali icin ya$ina ragmen, azminden hic vazgecmemi$.

arsız meltem

arsız meltem

Kullanıcı
5 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
kütahya
YA ORASI ÖLE DE AMA BELLİ Bİ YAŞTAN SONRA BYİN ARTIK GERİLİYOR BNCE HER YAŞTA HERŞEY ÖĞRENİLMEZ ÖĞRENİLEN YAŞLAR SINIRLIDIR  :-\
(BU BNM DÜŞÜMCEM YANİ sonuna kadar katılıyorum düşünceme) :-[ :-X

I

ibrahim58

Kullanıcı
9 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Sivas
arsız meltem' Alıntı:
YA ORASI ÖLE DE AMA BELLİ Bİ YAŞTAN SONRA BYİN ARTIK GERİLİYOR BNCE HER YAŞTA HERŞEY ÖĞRENİLMEZ ÖĞRENİLEN YAŞLAR SINIRLIDIR  :-\
(BU BNM DÜŞÜMCEM YANİ sonuna kadar katılıyorum düşünceme) :-[ :-X
beynimizi zinde tutmak kendi elimizde, yeterki gerçek anlamda isteyelim başırılmıyacak hedef yoktur.

Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
ßizim yaptığımız ise yada kendi adıma konuşayım bahaneler.

R

Real_Factor

Kullanıcı
9 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
Evet gerçekten Fransızca güzel ve kibar bir dil benim yabancı dilimde Fransızcaydı okulda bence hiç zorda değil emekli öğretmenimizi bu azminden dolayı tebrik ediyorum

ardagul

ardagul

Kullanıcı
9 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
switzerland
ogretmenimi ellerinden opuyorum.Ben 26 yasindayim.ingilizceyi ogrenmek ,hatta bu alanda universite okumak istiyorum,Evli ve 2 cocuklu olmama ragmen istiyorum bunu ama nereden nasil baslayacagimi bilmiyorum.Bu konuda paylasilmaya deger dusuncesi olan varsa eger memnun olurum