Yeşilay Haftası..(1-7Mart)

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde crt tarafından oluşturulan Yeşilay Haftası..(1-7Mart) başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 18,161 kez görüntülenmiş, 23 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Yeşilay Haftası..(1-7Mart)
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Yeşilay Haftası

Yurdumuzda alkollü içki ve uyuşturucu madde kullanmaya karşı olanlar 5 Mart 1920 tarihinde Hilâli Ahdar Derneğini kurdular..
Hilâl – ay , ahdar – yeşil anlamındadır. Hilâli Ahdar, daha sonra Yeşilay adını aldı. Yeşilay Derneğinin kuruluş tarihini içine alan 1 – 7 Mart arası ülkemizde Yeşilay Haftası olarak kutlanır. Yeşilay Haftasında alkollü içkilerin, uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararları anlatılır.
Uyuşturucu denilince esrar, afyon, kokain, LSD gibi uyuşturma özelliği olan maddeler akla gelir. Alkollü içkiler ise içildiğinde insanı sarhoş eden her tür içkilerdir. Alkollü içki veya uyuşturucu alanlar önce rahatlık, baş dönmesi duyar, sonra sarhoş olurlar. Sarhoşlar doğru düşünüp doğru karar veremezler. Kolay suç işlerler, içkili iken araç sürenler taşıt kazalarına neden olurlar. Alkollü içkiler, uyuşturucular insanda zamanla alışkanlık yaratır. Alkol almayı alışkanlık haline getirenlere alkolik denir. Alkolikler kazançlarını içkiye verirler. Çevrelerini rahatsız ederler. Bu yüzden alkolikler toplum içinde sevilmezler, sayılmazlar. İçki ve uyuşturucu kullanımı aile düzenini bozar.
Uyuşturucu ve alkollü içkiler sağlığa da zararlıdır. Vücudumuzda önemli görevler yapan beyin, mide, kalp, akciğer gibi organlar içki ve uyuşturucudan etkilenir. Ülser, siroz, felç gibi hastalıkların nedeni uyuşturucu ve alkollü içkilerdir.
Sigara : Toplumumuzda kullanımı yaygın olan bir keyif maddesidir. Sigara iştahı keser, sindirimi güçleştirir, dişleri sarartır, ülsere sebep olur. Akciğerde bronşları doldurur, öksürmeye yol açar. Sigaranın kansere de neden olduğu ileri sürülüyor.
Ülkemizde uyuşturucu maddelerin yapımı, satışı, kullanılması, taşınması, bulundurulması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar suç işlemiş olur. Suç işleyenlere ağır hapis cezaları uygulanır.
Uyuşturucu maddelerin bir bölümü ilaç yapımında kullanılır. Bu amaçla bazı uyuşturucu maddelerin hükümet belirli koşullarla izin verir.
Topluma, aileye, bireye zararlı olan içki ve uyuşturucuların kullanımını eğitim yoluyla engellemek için kurulan Yeşilay Derneği'nin simgesi; beyaz üstünde yeşil bir aydır. Yeşilay Derneği Genel Merkezi, Yeşilay adlı aylık bir dergi yayınlıyor. Bu dergi düzenli olarak alkollü içkilerin, uyuşturucuların, sigaranın topluma ve sağlığa olan zararlarıyla ilgili yayın yapıyor.
Yeşilay Haftası boyunca öğrendiklerimizi yaşam boyu uygulayalım. Kötülüklerin anası olan uyuşturucu ve alkollü içkilerden uzak duralım. 

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
48 Milyon Kişi Ölecek ..!!

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, bu yıl dünyada 4.8 milyon kişinin sigaradan oluşan hastalıklar yüzünden ölecek.
Diren, 'Yeşilay Haftası' dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ergenlik
döneminde sigara, Alkol ve uyuşturucu kullanımına başlama nedenlerinin merak, arkadaş baskısı, bir gruba ait olma isteği ve kendini ispat etmek fikri olduğunu ifade etti.
Sigara tiryakiliğinin en öldürücü toplumsal zehirlenme olayı olduğunu
belirten Diren, şunları kaydetti:
'Her sigara vücut için zehirlidir. Sigarada tahriş edici, Kanser yapıcı ya
da içerisinde kanserin ortaya çıkmasını kolaylaştırıcı 4 binden fazla kimyasal
Madde bulunmaktadır. Kişiyi bağımlı hale getiren ise içerisindeki nikotindir.'
Sigaranın birçok hastalığa neden olduğunun ortaya çıkarıldığını vurgulayan
Diren, açıklamasında şöyle devam etti:
' Akciğer Kanseri, kanser nedeniyle meydana gelen ölümlerin içerisinde
birinci sıradır. Akciğer kanserine bağlı ölümlerin yüzde 90'ının nedeni ise
sigaradır. Sigara içmediği halde dumanına maruz kalanlarda bile akciğer kanseri sigara içmeyen ve dumanına maruz kalmayanlardan üç kat daha fazladır. Sigara
içenlerde kalp krizi geçirme riski üç kat artmaktadır. Ayrıca ülser riski
artmakta ve iyileşmesi gecikmektedir. Sigara ciltte kuruma, sedef hastalığı,
gözde katarak ortaya çıkmasını da kolaylaştırmaktadır.
kadınlarda düşük yapma, erken doğum ve Kısırlık riskini artırmaktadır.
WHO verilerine göre bu yıl 4.8 milyon kişi sigara nedeniyle oluşan hastalıklar yüzünden ölecek.'
Diren, bir maddeye olan alışkanlığın diğer maddelere alışkanlığı da
kolaylaştırdığını belirtti.
Diren, zararlı alışkanlıklarla mücadelede en büyük görevin ailelere ve
eğitimcilere düştüğünü vurguladı.
A.A

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
içki,uyuşrucuru,sigara hepsi zararlı maddeler ne yazıkki bile bile daha doğrusu bilinçsizce  kullanılıyor veya özenti yoluyla deneyerek bağımlı hale geliyorlar.dikkatli olmak lazım gençlere ve geleceğimize sahip çıkmalı.
Teşekkürler crt

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
İçki insanı sefalete, rezalete hatta cinayete sürükler.

İçkinin girdiği yerden akıl, ahlâk ve utanma kaçar.

Kadeh içinde, deniz içinde olduğundan daha çok kimse boğulmuştur. (Alman atasözü)

Ey içki, eğer senin adın yoksa, sana ‘iblis’ adını verelim. (W. Shakespeare)

Sigaranın dumanını yel alır, parasını el alır belası sana kalır. (Atasözü)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Toplumun kanayan yarası olan bu sorunu çok ama çok önemli bulduğum için paylaşmıştım.
Gençler nedense ilgilenmedi..
Sevgili prendes : )
Belki ben değil ama teşekkürü  senin hakettiğini düşünüyorum..

D

doğa

Kullanıcı
15 Kas 2009
En iyi cevaplar
0
0
Çok doğru söylüyorsun insanın yaktığı kendi hayatı

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
insanlar aydınlatılmadığı için mi karanlık yollara giriyorlar acaba.
yoksa görmemek için gözlerini bağlayanlar kendileri mi..

E

efem

Kullanıcı
7 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
hanedeyim
ben sigara içen kişilerle çokca konuştuğum için baya tecrübeliyim
birisine şu soruyu sormuştum ve güzel bi cevap almıştım

hiç bir yararı olmayan birşeyi üstüne üstlük zarar versin diye bide para verim satın almak nedir
cevap = aptallıktır

başka diyecek bişey bulamıyorum

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
efem' Alıntı:

hiç bir yararı olmayan birşeyi üstüne üstlük zarar versin diye bide para verim satın almak nedir
cevap = aptallıktır

bile bile nasıl kendilerine zarar verebiliyorlar hiç anlamamışımdır,insan birazcık olsun  kendine acımaz mı..

B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
prenses35' Alıntı:
efem' Alıntı:

cevap = aptallıktır

bile bile nasıl kendilerine zarar verebiliyorlar hiç anlamamışımdır,insan birazcık olsun  kendine acımaz mı..
Acımıyorla demek ki
Ya bilincinde değiller, ki bilincide olsalar da bırakamam bağımlıyım derler.
'İçki her kötülüğün anasıdır.'der
Hz muhammed

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
tamam bağımlı olmalarını anlayabiliyoruz,bir hata yapmışlardır,başlamışlardır ama neden bu hatalar,yanlışlardan dönülme çabasında bulunmuyorlar.bırakamam deyip orada kapatıyorlar konuyu.
bu zararlı maddelere başlamak kolay sona erdirmek zor oluyor.

B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
prenses35' Alıntı:
tamam bağımlı olmalarını anlayabiliyoruz,bir hata yapmışlardır,başlamışlardır ama neden bu hatalar,yanlışlardan dönülme çabasında bulunmuyorlar.bırakamam deyip orada kapatıyorlar konuyu.
bu zararlı maddelere başlamak kolay sona erdirmek zor oluyor.
Bağımlılarında mazereti bu yapamıyorum bırakamıyorum diyip işin içinden sıyrılıyorlar...
Pes ediyorlar maalesef:(
Kendilerine ve eftafındaki insalara özellikle ailelerine ne kadar zarar verdiklerini düşünmüyorlar bile

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
aslında isteseler başladıkları gibi bırakabilirler.belki de bırakmak istemiyorlardır tuhaftır bazı insanlar acı çekmekten hoslanır hale gelmiş.kollarına faça çeken insanlar kendi canlarının kıymetini anlamış olsalardı ne kendilerine ne ailelerine ne de bir başkasına zarar vermek istemezlerdi.

R

rock_girl

Kullanıcı
13 Kas 2009
En iyi cevaplar
0
0
prenses35' Alıntı:
aslında isteseler başladıkları gibi bırakabilirler.belki de bırakmak istemiyorlardır tuhaftır bazı insanlar acı çekmekten hoslanır hale gelmiş.kollarına faça çeken insanlar kendi canlarının kıymetini anlamış olsalardı ne kendilerine ne ailelerine ne de bir başkasına zarar vermek istemezlerdi.
Doğru söylüyorsun sıkça böyle insanlarla karşılaşıyorum...

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
rock_girl' Alıntı:
prenses35' Alıntı:
öyle insanlardan uzak durmanı öneririm çünkü ne yapacakları belli olmaz.başkalarını da kendi karanlıklarına çekjebilirler yani ya sen onu aydınlığa ya da o seni kendi karanlığına çeker.

R

rock_girl

Kullanıcı
13 Kas 2009
En iyi cevaplar
0
0

Sigaranın yaraları şunlardır;
-sigara içen yaşlanmaz
çünkü,
genç yaşta ölür
-sigara içene sinek yaklaşmaz
çünkü,
nikotin ve kokudan rahatsız olur
-sigara içeni köpek ısırmaz
çünkü,
bastonla dolaşır
-sigara içenin evine hırsız girmez
çünkü,
sabaha kadar öksürür
-sigara içen bonkördür
çünkü,
zehiri ve dumanı herkese ikram etmekten kaçınmaz
ŞUNU SİZE SÖYLÜYOORUM SİGARA İÇENLER SİZİN YÜZÜNÜZDEN OKULLARDAKİ KIZ ÇOCCUKLARININ %9U SİGARA
İÇMİYOR ERKEK ÇOCUKLARININ İSE %4 Ü SİGARA İÇMİYO NEDENİ SİZSİNİZ BELKİ ŞU YUKARIDA YAZDIĞIM Bİ
SİTEDEN ALINTI OLABİLİR AMA BU SÖZLERİ KENDİM YAZIYORUM VE ARAŞTIRMAM SONUCU DÜNYANIN %96 SI SİGARA
İÇMEKTE NEDEN SİZİN YÜZÜNÜZDEN HEYYY SİGARA YAPIMCILARI OKUYUNUZ LTF BİZ ÇOCUKLARI NİÇİN ÖLDÜRMEK
İSTİYOSUNUZ SÖYLERMİSİNİZ BİZİM NE SUÇUMUZ VARDIKİ BİZİ PASİF İÇİCİ YAPIYORSUNUZ CVP İSTİYORUM BİDE
ÖVÜNÜYOSUNUZ KENDİNİZLE YAZI UZUN DİYE OKUMAMAZLIKTAN GELMEYİN ÖNEMLİ BİR YAZI BU BİRTEK BENİM DEĞİL
BU DÜŞÜNCELER BENİM GİBİ YÜZLERCE BİNLERCE ÇOCUĞUN DÜŞÜNCESİ

SİGARA İÇENLER OKUYUN YAZIMI LÜTFEN

S.İ.G.A.R.A İ.Ç.E.N. H.İ.Ç K.İ.M.S.E. B.E.N.İ.M.LE. A.R.K.L.I.K Y.A.P.M.A.S.I.N

R

rock_girl

Kullanıcı
13 Kas 2009
En iyi cevaplar
0
0
prenses35' Alıntı:
rock_girl' Alıntı:
prenses35' Alıntı:
öyle insanlardan uzak durmanı öneririm çünkü ne yapacakları belli olmaz.başkalarını da kendi karanlıklarına çekjebilirler yani ya sen onu aydınlığa ya da o seni kendi karanlığına çeker.
Hıhı uzaklaşa bildekçe o insanlardan uzaklaşıyorum.