Yemin ederim kanım dondu...

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Yemin ederim kanım dondu... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10,542 kez görüntülenmiş, 43 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Yemin ederim kanım dondu...
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan bişileryapmaklazım
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Zaten sorunuzun içinde yanıtlar gizli hmyra.
Bu nasıl olacak? asıl sorun burda değil mi?
Dün akşam hoş bir yazı okudum, Mor ve Ötesi Grubu'nun bir söyleşisi;
Doğru bir noktaya parmak basmışlar, ve ben bu dediklerini, 1 ay kadar önce bir sanal gazetede yazmıştım.
Ülkemiz insanı,1980 İhtilali'ni üzerinden 26 yıl geçtikten sonra sorgulamaya başladı farkındaysanız. O zamanlar ülkemde yine gençler ölüyordu, neden farklıydı ama ölümler çoktu. Ve sonrası ihtilal.
Ama bu ihtilal, şimdilerde kamuoyunun dikkatini çekmeye başladı, ilgili filmler, diziler, makaleler şimdi yazılıyor, şimdi tartışılıyor.
Yani tarih yeni sorgulanıyor diyebiliriz bir bakıma.
Hatalar, sevaplar, günahlar diyelim hadi, yeni ortaya dökülüyor. Hatta öyle ki, Evren, "Ben buradayım, gelin yargılayın beni" diye demeç verdi.
Aslında o kadar çok şey tartışmak isterim ki, ama malum kurallarımız ve ben bu kurallara saygılıyım.
Diyeceğim odur ki, tarih elbette doğruları ortaya çıkaracak ve bizim elimizden şimdilik gelen ne yazık "kötünün iyisini" bulabilmek. Ne kadar doğruysa tabi?:(
 
H

humyra

Kullanıcı
2 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
anneme cok daha erken doğsaydım dıyrum bazen neden dıyr? ihtilal  olduğu zaman yaşamak ve doğru olanın şimdiye kadr ki en büyük destekçisi olmak ısterdım dıyrum.. kızım seni yaşatmazlardı ki dıyr bana..
  evet tarih tekerrürden ibaret düşünüyrumda sanırım dediğiniz gibi  şimdilik ve hep gelecek olan kötünün iyisini bulabılmek.. saygılar..
 
G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
iltilal günlerinde dünyada bile yoktum ama babam anlatıyorda o günleri suadiyede sabah ekmek almaya çıktığında öğrenmiş ihtilal olduğunu saçları uzun diye az çevirmelerde bekletilmemiş demem o ki kim ne dersin bence ülkemiz bugün çok daha ileri koşullarda hiç olmazsa sırf düşündüğünüz ve düşündüklerinizi söylediğiniz için öldürülmüyorsunuz yaşadığınız ülke hakkında yorum yapabiliyorsunuz okuduğunuz kitapları tavsiye edebiliyorsunuz bu bile özgürlüktür ve özgür olmadıktan sonra düşünmek neye yarar ?  :)
 
B

bişileryapmaklazım

Kullanıcı
14 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
[Sizin kendi kendinizi şehit ettiğinizi söyleyecek kadar akılsız ve namussuz yaratıklar var bu ülkede artık ve ne yazık ki onların sesi daha çok çıkıyor artık..  Sizin Gabar’da, Cudi’de aradıklarınızdan bazılarını biz maaşa bağladık. Meclis’te ceylan derisi koltuklarda ağırlıyoruz.. Hatta inanmayacaksınız, onların telefon paralarını bile biz ödüyoruz.. /quote] bu kısmı doğru malesef 
 
Üst