YARDIM EDİN - KORKUYORUM. .

• Konbuyu başlatan spestnaz
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde spestnaz tarafından oluşturulan YARDIM EDİN - KORKUYORUM. . başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,297 kez görüntülenmiş, 23 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı YARDIM EDİN - KORKUYORUM. .
Konbuyu başlatan spestnaz
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan spestnaz
S

spestnaz

Kullanıcı
22 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
www.tarafsizim.com
İNSANLARDAN, HAYVANLARDAN, HATTA BENİ GÖRÜNCE YOL VEREN KEDİLERDEN BİLE KORKUYORUM. . iSTEDİĞİMİ YAPAMAMAKTAN, İSTEMEDİĞİMİ YAPMAKTAN KORKUYORUM. . BİRİNİN ARKAMDAN KONUŞMASINDAN, BİRİLERİNİN BENLE KONUŞMAMASINDAN KORKUYORUM. . KALPLERİ KIRMAKTAN KORKUYORUM. . BİRİLERİNİN BENİM KALBİMİ KIRMASINDAN DA KORKUYORUM AMA BUNU YALNIZ BAŞIMA AĞLAYARAK BERTARAF EDEBİLİYORUM. . AŞIK OLMAKTAN KORKUYORUM. . SEVDİĞİME SADIK OLAMAMAKTAN KORKUYORUM. . BELKİDE BEN YOKUM, DİYE KORKUYORUM. . İNSANLARLA TANIŞMAKTAN KORKUYORUM. . TEK BENİM DÜNYAM OLSUN, BANA YETER DİYORUM AMA ÖYLE YAŞAYAMAMAKTAN KORKUYORUM. . İMLA HATASI YAPARAK YAZI YAZMAKTAN KORKUYORUM. . GÜZELİM TÜRKÇEYİ İNCİTMEKTEN KORKUYORUM. . KURALLAR BENİ YAKALARSA, DİYE KORKUYORUM. . ANNEMİ, BABAMI ÜZMEKTEN KORKUYORUM. . KARDEŞİMİ ÜZDÜM DİYE KORKUYORUM. . 17 AYLIK BEBEĞE TECAVÜZ EDENLERDEN KORKUYORUM. . KENDİ KIZINI PAZARLAYANLARDAN KORKUYORUM. .
ASLINDA EN ÇOK BU YAZIM CEVAPSIZ KALACAK DİYE KORKUYORUM. .
SİZCE BEN NE YAPIYORUM? YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. . .

S

sevgimm

Kullanıcı
22 Haz 2009
En iyi cevaplar
0
0
KARTAL
senn aslında cesurca itiraf ediyorsunn herkezin korktugu ama itiraf edemedigi herkezdenn daha cesurr oldugun için tebrikler

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
spestnaz' Alıntı:
İNSANLARDAN, HAYVANLARDAN, HATTA BENİ GÖRÜNCE YOL VEREN KEDİLERDEN BİLE KORKUYORUM. . iSTEDİĞİMİ YAPAMAMAKTAN, İSTEMEDİĞİMİ YAPMAKTAN KORKUYORUM. . BİRİNİN ARKAMDAN KONUŞMASINDAN, BİRİLERİNİN BENLE KONUŞMAMASINDAN KORKUYORUM. . KALPLERİ KIRMAKTAN KORKUYORUM. . BİRİLERİNİN BENİM KALBİMİ KIRMASINDAN DA KORKUYORUM AMA BUNU YALNIZ BAŞIMA AĞLAYARAK BERTARAF EDEBİLİYORUM. . AŞIK OLMAKTAN KORKUYORUM. . SEVDİĞİME SADIK OLAMAMAKTAN KORKUYORUM. . BELKİDE BEN YOKUM, DİYE KORKUYORUM. . İNSANLARLA TANIŞMAKTAN KORKUYORUM. . TEK BENİM DÜNYAM OLSUN, BANA YETER DİYORUM AMA ÖYLE YAŞAYAMAMAKTAN KORKUYORUM. . İMLA HATASI YAPARAK YAZI YAZMAKTAN KORKUYORUM. . GÜZELİM TÜRKÇEYİ İNCİTMEKTEN KORKUYORUM. . KURALLAR BENİ YAKALARSA, DİYE KORKUYORUM. . ANNEMİ, BABAMI ÜZMEKTEN KORKUYORUM. . KARDEŞİMİ ÜZDÜM DİYE KORKUYORUM. . 17 AYLIK BEBEĞE TECAVÜZ EDENLERDEN KORKUYORUM. . KENDİ KIZINI PAZARLAYANLARDAN KORKUYORUM. .

Artık bireysel korkular öne çıkarılarak insancıl değerlerin önemsizleştirilmesi ve unutturulması amacıyla yayılıyor.

Korku kültürüyle, bireyin düşünmesinin, haksızlıklara karşı çıkmasının, örgütlenmesinin ve eyleme geçmesinin kısaca insancıllaşmasının engellenmesi hedefleniyor.

Çevre koruma, insana, insan haklarına ve emeğe saygı, eşitlik ve özgürlük gibi insancıl değerlere önem vermiyor; kişinin insanlıktan uzaklaşmasını kolaylaştırıyor.

Korku kültürü, insan aklını devre dışı bırakıyor.

Değerli
spestnaz

Sosyal ,kültürel alanda  yeniliklere açık olduğunuz  sürece kendinizi fazlasıyla geliştirecek çevrenizi daha iyi tanıyacak kendinize olan özgüveninizi kazanacak  emin olun bu sorunu tamamen aşacaksınız.

Yazdıklarından anladığıma göre ziz  zaten sosyal konulara duyarlı ve oldukça hassas bir kişisiniz.

Sizinkisi  (psikolojik bozukluk derecesinde) bir korku değil
sadece  haksızlıklara ,yanlışlara verdiğiniz bir tepki diye düşünüyorum.

Ç

çiçek

Kullanıcı
4 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
çözüm bulamıorum  :eek:

S

spestnaz

Kullanıcı
22 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
www.tarafsizim.com
crt' Alıntı:
spestnaz' Alıntı:

Artık bireysel korkular öne çıkarılarak insancıl değerlerin önemsizleştirilmesi ve unutturulması amacıyla yayılıyor.

Korku kültürüyle, bireyin düşünmesinin, haksızlıklara karşı çıkmasının, örgütlenmesinin ve eyleme geçmesinin kısaca insancıllaşmasının engellenmesi hedefleniyor.

Çevre koruma, insana, insan haklarına ve emeğe saygı, eşitlik ve özgürlük gibi insancıl değerlere önem vermiyor; kişinin insanlıktan uzaklaşmasını kolaylaştırıyor.

Korku kültürü, insan aklını devre dışı bırakıyor.

Değerli
spestnaz

Sosyal ,kültürel alanda  yeniliklere açık olduğunuz  sürece kendinizi fazlasıyla geliştirecek çevrenizi daha iyi tanıyacak kendinize olan özgüveninizi kazanacak  emin olun bu sorunu tamamen aşacaksınız.

Yazdıklarından anladığıma göre ziz  zaten sosyal konulara duyarlı ve oldukça hassas bir kişisiniz.

Sizinkisi  (psikolojik bozukluk derecesinde) bir korku değil
sadece  haksızlıklara ,yanlışlara verdiğiniz bir tepki diye düşünüyorum.
sizi anladım, evet dediğiniz gibi sosyal konularda hassas biriyim ve bu hassaslık belki de beni sosyallikten uzaklaştırıyor. . Ayrıca ben çok düşündüm acaba bunlar hastalık neticesi mi diye, ama araştırdıktan sonra hafif psikolojik bozukluklar geçirenlerin kendilerine çözüm aradıklarını duydum. . Açıkçası kendimi bu kategoriye attım. .

Yorumlarınız için sağolun, hepinize teşekkürler  :D

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
spestnaz' Alıntı:
sizi anladım, evet dediğiniz gibi sosyal konularda hassas biriyim ve bu hassaslık belki de beni sosyallikten uzaklaştırıyor. . Ayrıca ben çok düşündüm acaba bunlar hastalık neticesi mi diye, ama araştırdıktan sonra hafif psikolojik bozukluklar geçirenlerin kendilerine çözüm aradıklarını duydum. . Açıkçası kendimi bu kategoriye attım. .

Yorumlarınız için sağolun, hepinize teşekkürler  :D

Korkunun temelinde yatan ise bilgisizlik yada hayat kaygısıdır.
Konuyu biraz daha açmak gerekirse; insan bilmediği şeylerden korkacaktır. Çünkü hakkında bilgi sahibi olmadığı şeyin kendisine ne tür bir etkide bulunacağını bilmez ve bundan kaygı duyar, ya da korktuğu şeyin kendisine zarar verebileceğinin farkındadır ve hayatından endişe duyduğu için korkar.

Bakınız ben de
Çağdışı karanlık düşünceler kaşısında suskun kalmaktan doğruları savunduğum halde anlaşılamamaktan ,bozuk düzenin bir parçası haline gelmekten...
birde (konu ile ilgisiz olucak ama )sürüngen türü canlılardan korkuyorum : (

Yine de yaşamın bize sunduğu seçenekleri pozitif  yönden değerlendirebilmek en güzelidir.

S

spestnaz

Kullanıcı
22 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
www.tarafsizim.com
Pozitif değerlendirme başkaları tarafından değişik bir biçimde karşılanıyor. . Polyanna diyorlar, dalga geçiyorlar. . Gönül ister ki kimsenin dediğine bakma, kafana göre takıl ama olmuyor. . Eğer birileri bişey demişse etkisinde kalmamak imkansız gibi birşey. .

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Dalga geçmelerine niye bakıyorsunki! Başkalarına göre yaşarsan onlar sana hiç bir şeyi yakıştırmazlar. Kendi doğrularını bul, senin için iyiyse iyidir, kötüyse kötü, ona göre hareket et! Dalga geçmişler, yanlış demişler,..vs. boşver bunları. O zaman hiç bir şey yaşayamazsın işte.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
spestnaz' Alıntı:
Pozitif değerlendirme başkaları tarafından değişik bir biçimde karşılanıyor. . Polyanna diyorlar, dalga geçiyorlar. . Gönül ister ki kimsenin dediğine bakma, kafana göre takıl ama olmuyor. . Eğer birileri bişey demişse etkisinde kalmamak imkansız gibi birşey. .
Olaylara olumlu bakabilmek için belli bir birikime ve olgunluğa sahip olmak gerekir.
Dolayısı ile dalga geçen kişi kesinlikle kendi eksikleriniz kamufle etmek için böyle bir tavır takınırki bu gibilerini fazla dikkate almak anlamsız olur.

Bence etkilenmene hiç gerek yok çünkü bu alaycı ukala tipler fazlasıyla kompleksli olurlar.

U

UNKAPANI

Kullanıcı
3 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Seninki korku değil benim düşünceme göre.Bir çeşit topluma karşı gösterdiğin tepki.Artık herşeyden elimi ayağımı çekeyim kendi dünyamda yaşayayım diye bir düşünceye kapılmışsın.Ama neden? Etrafımda o kadar çok zor durumda olmalarına rağmen her koşulda mücadele veren insanlar var ki azimlerine şaşırıyorum bazen.Hatta çoğu zaman sen de rastlamışsındır böyle şeylere.Birilerinin arkandan konuşması demişsin bu sadece seninle alakalı olan birşey değil ki..Malesef toplumumuzda çok karşılaştığımız birşey bu.Sen ne kadar iyi birisi olsan da ne kadar tabiri caizse dört dörtlük olsan da mutlaka birileri arkandan olumsuz bir yönünü konuşur.Napalım, konuşsun ben kendimi biliyorum konuşanlar beni hiç ilgilendirmez,ben yine kendime bakarım kendi rotamda ilerlerim.Bir de şu var senin hakkında konuşuluyorsa demek ki seni kendilerine rakip görüyorlar, seni iyi ya da kötü önemsiyorlar.Kimse değersiz gördüğü şeylerle ilgili herhangi bir tepkide bulunmaz daha doğrusu seni ya da başkasını umursamaz.İstediğimi yapmaktan korkuyorum demişsin en basiti benim isteyip te başaramadığım o kadar çok şey var ki  :-\ Ama üstüne gittiğimde yenen ben oluyorum. :)Olumsuzluğa düşüyorsun tabi ama bu geçici süre olmalı,bir olur iki olur hatta üç olur ama dördüncüde mutlaka başarırsın yeter ki iste,pozitif düşün demekle olmuyor deme sakın isteyince gerçekten oluyor. Hata mutlaka olur sonuçta hepimiz insanız yeter ki yaptığımız hatanın farkına varıp tekrarını yapmayalım. Bence aslında sen istersen korkunun efendisi olabilirsin.Bu sadece sende bitiyor.Benim düşüncelerim böyle en azından ben hayata böyle bakıyorum :) Bir de çevrenin olumsuz etkisinde kalma.İnsanı negatif yapan en büyük etkendir olumsuz çevre. Bildiğin doğruysa ilerle,sağır kaplumbağa diye bir hikaye vardı bilmiyorum okudunmu aklımda kaldığı kadarıyla anlatayım.Kaplumbağalar tepeye tırmanma yarışı yapıyorlar.Bütün kaplumbağalar büyük bir azimle ve hırsla yarışa başlıyor.Ama etrafında yarışı izleyen kaplumbağalar o kadar yıpratıcı konuşuyorlar ki işte siz bu hızla hiç bir yere gidemezsiniz,zirveye varamayacaksınız felan diye.Belli bir süre sonra kaplumbağalar mücadeleyi bırakmaya başlıyorlar.Geriye tek bir kaplumbağa kalıyor ve zirveye çıkmayı başarıyor.Herkez kaplumbağaya nasıl başardın diye sormaya kalkışınca kaplumbağanın sağır olduğunu anlıyorlar :) Herşey bizde bitiyor ben bu hikayeden çok etkilenmiştim ve hayata daha çok sarıldım.Yazım uzun oldu ama bunları paylaşmak istedim :)

S

spestnaz

Kullanıcı
22 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
www.tarafsizim.com
dideM' Alıntı:
Dalga geçmelerine niye bakıyorsunki! Başkalarına göre yaşarsan onlar sana hiç bir şeyi yakıştırmazlar. Kendi doğrularını bul, senin için iyiyse iyidir, kötüyse kötü, ona göre hareket et! Dalga geçmişler, yanlış demişler,..vs. boşver bunları. O zaman hiç bir şey yaşayamazsın işte.
evet doğru zaten yaşayamıyorum. Bana 5 6 ay önce 3 yıllık bi arkadaşım niye kendini bu kadar çok sıkıyorsun? Herşeyi alttan alıyorsun. Her hareketinde kandini kısıtlayışının işaretleri var dedi. . O zaman sessiz kaldım ve neden diye sordum kendime. O zamandan beri bi arayış ve kendimi değiştirme çabası beni benden aldı, nereye atar bilmiyorum. .

S

spestnaz

Kullanıcı
22 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
www.tarafsizim.com
crt' Alıntı:
spestnaz' Alıntı:
Olaylara olumlu bakabilmek için belli bir birikime ve olgunluğa sahip olmak gerekir.
Dolayısı ile dalga geçen kişi kesinlikle kendi eksikleriniz kamufle etmek için böyle bir tavır takınırki bu gibilerini fazla dikkate almak anlamsız olur.

Bence etkilenmene hiç gerek yok çünkü bu alaycı ukala tipler fazlasıyla kompleksli olurlar.
Aynen dediğiniz gibi bu tipler gereğinden fazla olarak hayatta yerlerini almış bulunuyorlar ve sanırım benim karşıma çıkan insanlar hep bu tiplerdi. . Asıl acı gelen de benim önümü kesiyorlar ve sırf onları dpst, arkadaş olarak gördüğüm için birşey diyemiyorum. .

S

spestnaz

Kullanıcı
22 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
www.tarafsizim.com
UNKAPANI' Alıntı:
Seninki korku değil benim düşünceme göre.Bir çeşit topluma karşı gösterdiğin tepki.Artık herşeyden elimi ayağımı çekeyim kendi dünyamda yaşayayım diye bir düşünceye kapılmışsın.Ama neden? Etrafımda o kadar çok zor durumda olmalarına rağmen her koşulda mücadele veren insanlar var ki azimlerine şaşırıyorum bazen.Hatta çoğu zaman sen de rastlamışsındır böyle şeylere.Birilerinin arkandan konuşması demişsin bu sadece seninle alakalı olan birşey değil ki..Malesef toplumumuzda çok karşılaştığımız birşey bu.Sen ne kadar iyi birisi olsan da ne kadar tabiri caizse dört dörtlük olsan da mutlaka birileri arkandan olumsuz bir yönünü konuşur.Napalım, konuşsun ben kendimi biliyorum konuşanlar beni hiç ilgilendirmez,ben yine kendime bakarım kendi rotamda ilerlerim.Bir de şu var senin hakkında konuşuluyorsa demek ki seni kendilerine rakip görüyorlar, seni iyi ya da kötü önemsiyorlar.Kimse değersiz gördüğü şeylerle ilgili herhangi bir tepkide bulunmaz daha doğrusu seni ya da başkasını umursamaz.İstediğimi yapmaktan korkuyorum demişsin en basiti benim isteyip te başaramadığım o kadar çok şey var ki  :-\ Ama üstüne gittiğimde yenen ben oluyorum. :)Olumsuzluğa düşüyorsun tabi ama bu geçici süre olmalı,bir olur iki olur hatta üç olur ama dördüncüde mutlaka başarırsın yeter ki iste,pozitif düşün demekle olmuyor deme sakın isteyince gerçekten oluyor. Hata mutlaka olur sonuçta hepimiz insanız yeter ki yaptığımız hatanın farkına varıp tekrarını yapmayalım. Bence aslında sen istersen korkunun efendisi olabilirsin.Bu sadece sende bitiyor.Benim düşüncelerim böyle en azından ben hayata böyle bakıyorum :) Bir de çevrenin olumsuz etkisinde kalma.İnsanı negatif yapan en büyük etkendir olumsuz çevre. Bildiğin doğruysa ilerle,sağır kaplumbağa diye bir hikaye vardı bilmiyorum okudunmu aklımda kaldığı kadarıyla anlatayım.Kaplumbağalar tepeye tırmanma yarışı yapıyorlar.Bütün kaplumbağalar büyük bir azimle ve hırsla yarışa başlıyor.Ama etrafında yarışı izleyen kaplumbağalar o kadar yıpratıcı konuşuyorlar ki işte siz bu hızla hiç bir yere gidemezsiniz,zirveye varamayacaksınız felan diye.Belli bir süre sonra kaplumbağalar mücadeleyi bırakmaya başlıyorlar.Geriye tek bir kaplumbağa kalıyor ve zirveye çıkmayı başarıyor.Herkez kaplumbağaya nasıl başardın diye sormaya kalkışınca kaplumbağanın sağır olduğunu anlıyorlar :) Herşey bizde bitiyor ben bu hikayeden çok etkilenmiştim ve hayata daha çok sarıldım.Yazım uzun oldu ama bunları paylaşmak istedim :)
var evet benden daha kötü şartlarda yaşayan, ama gerçekten yaşayan insanlar var. . ben direkt olarak pes etmeyi seçmişim ama emin olun istem dışı. . İsteklerimin üzerine gidemedim, niye bilmiyorum. bu yüzden ilgilendiğim hiçbir şey yok. . en kötü anımda kendimi mutlu hissettirecek birşeye sahip olsam belki bu yazıları şu an yazmıyor olurdum ama demekki olacağı varmış. . korkumun efendisi olmak demişsin. . Bi ara rüyanda kâbuslarının üstüne gidersen korkularınla yüzleşirsin, diye duymuştum ve geçenlerde gördüğüm bi kâbusun üzerine gitmeyi denedim, beceremedim. . Ama pes etmemeye çalışacağım. . :)

Ç

çizmeli kedi

Kullanıcı
22 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
Samsun
benim de buna benzer korkularım var. seninki kadar fazla değil ama beni gerektiği zman fazlasıyla dağıtan korkular...kendimi bir ara çok sorgulamaya başladım.hatta bi doktordn yardım almaya başladım o bana mükemmelliyetçi olduğumu söyledi çok iyi bilemem ama sanırım sende de aynısı var....bukadar sorgulama kendini bence.ben artık öyle yapıyorum...özellikle de geçmişte yapıp da kendimi sorguladığım konularda aman napiyim ozmanki düşüncemle öyle yapmışım deyip kafamdan atmaya çalışıyorum o anki düşüncelerimi...bilmiyorum yardımı olurmu ama paylaşmak istedim...üzme kendini

nalinci

nalinci

Kullanıcı
3 Ara 2011
En iyi cevaplar
0
0
Sakarya
Çok iyi ... çünkü bütün bunları yazmaktan korkmuyorsunn yani kendini tanıyorsun öyleyse inan ben de bilmiyorum bir uzmana görün mesela ...

S

spestnaz

Kullanıcı
22 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
www.tarafsizim.com
nalinci' Alıntı:
Çok iyi ... çünkü bütün bunları yazmaktan korkmuyorsunn yani kendini tanıyorsun öyleyse inan ben de bilmiyorum bir uzmana görün mesela ...
göründüm kardeşim :)) Ailemden ilk ayrılışımdı. Onlar Ankara'da, ben İstanbul'da olacaktım.. Kendini mutsuzluğa hapsetmek ne kadar kötü bir şey :O Neyse ki o günler geride kaldı :)) Hani demiş ya;

dün dündür, bugün bugündür   ;D

İşte aynen öyle :))

S

shrewd_ua

Kullanıcı
15 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
www.facebook.com
Evet yaklaşık 3 yıl olmuş konuyu açalı,ilk okurken üzüldüm çünkü çok ciddi bir sorundu yazdıklarınız ve de çok hassas.Ama son mesajı okuduğumda tanımadığım bir insanın mutluluğuna sevindim.Mutluluğunuz daim olsun inşallah.
Ha birde o sözün sahibi "Süleyman Demirel"di gerçekten ilginç.
:))

O

olası

Kullanıcı
10 Ara 2011
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
aslında hepımızin korkuları değilmi ama kaçımız itiraf edebiliyor yada başa çıkabıliyor o önemli öyle değilmi

nalinci

nalinci

Kullanıcı
3 Ara 2011
En iyi cevaplar
0
0
Sakarya
spestnaz
korkularını yendiysen sevindim umarım bende yenerim ...