Word dosyalarını açarken dikkat!

  • Konbuyu başlatan Bülent
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Teknoloji Dünyası kategorisinde Bülent tarafından oluşturulan Word dosyalarını açarken dikkat! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,638 kez görüntülenmiş, 21 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Teknoloji Dünyası
Konu Başlığı Word dosyalarını açarken dikkat!
Konbuyu başlatan Bülent
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Gülisch
B

Bülent

Microsoft kullanıcılarını uyardı: "Kaynağı güvenli bile olsa beklenmedik dosyaları açmayın"

Microsoft, siber suçluların Windows Word yazılımında buldukları bir güvenlik açığından faydalanarak bilgisayarlara 'kötü niyetli' programlar yüklenebileceğini bildirdi.

Yetkililer, bir internet kullanıcısının bilgisayarına yüklenen kötü amaçlı Word dosyasının tespit edilmesinin ardından güvenlik açığının bulunması için araştırmanın başladığını, suçluların başka açıklar da bulabileceğini duyurdu.

Microsoft'tan yapılan açıklamada, "Kaynağını bilmediğiniz, şüpheli kişilerin yanısıra, kaynağı güvenli de olsa beklenmedik anlarda gelen Word dosyalarını açmayın" uyarısı yer aldı.

Kötü niyetli dosyanın etkilediği 'Jet Database Engine', Word'ün dışında Microsoft Access'in bazı sürümlerinde de kullanılıyor. Microsoft, güvenlik açığının diğer Office programlarında da etkili olup olmadığını araştırıyor.

Açıklamada, "Şu an sadece Word'deki savunulamayan açıkları bulup saldıranlara karşı teyakkuzdayız. Riskin sınırlı olduğuna inanıyoruz. Kullanıcılar, dikkat edecekleri birkaç nokta ile bu saldırıdan korunabilirler" denildi.

Office Word'ün 2000, 2002, 2003 ve 2007 sürümlerinin saldırıdan etkilenebileceğini bildiren Microsoft, Windows Vista ya da Windows Server 2003'ün Service Pack 2 ile kullanılması durumunda riskin olmadığını belirtti. Güvenlik açığının tespit edildiği 'Jet Database Engine'nin bu iki sürümde sorunsuz çalıştığı aktarıldı. Açıklamada verilen teknik bilgilere göre, 'Msjet40.dll' dosyası 4.0.9505.0'nın altında olan Word programları saldırılardan etkilenebilir.

Microsoft, kendi politikası gereği açığın ne zaman kapatılacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak bir dahaki Windows güvenlik güncelleştirilmelerinin yapılacağı 8 Nisan tarihine kadar bu konuya bir çözüm bulunabilmesi beklenmiyor.

 
D

diloş

Kullanıcı
8 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
çok yararlı oldu bu bilgiler en çok kullanılan bir program çünkü sağol bülent
 
S

senarist081

Özellikle bu haber benim için daha büyük önem taşıyor diyebilirim malumunuz bir Kamu kuruluşunda çalışıyorsunuz ve belki de office programlarını kullananların başında geliyorsunuz,bizlerinde mümkün mertebe dikkat etmesi gerekiyor..Bilgilendirme için teşekkürler Dostum..
 
G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
hiçbirşeye güven kalmadı desenize koskoca yazılım firmasının bile güvenlik zaafları var  :-\
 
B

Bülent

gôz∂є' Alıntı:
hiçbirşeye güven kalmadı desenize koskoca yazılım firmasının bile güvenlik zaafları var  :-\
Güvenlik açıkları hiç kapatılamadı ki zaten.  :)
Sadece başkalarının tespit edip, dile getirdikleri kapatıldı.
Moralinizi bozmak istemem ama, pek fazla sırrımız yok aslında...
 
G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
özellikle bilgisayar ve cep telefonları korkunç derecede tehlikeli
ne yazdığınız ne söylediğiniz kaybolmuyor
tırstım şimdi  :-X
en iyisi fazla açık vermemek  ;)
 
curciin

curciin

Kullanıcı
4 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
adana
yeşekkürler uyarınız için...ben dikkat edeceğim
 
S

smaile

Kullanıcı
15 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
teşekkürler bülent bunları dikkate alıcam.
 
Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
Paylaşımın için teşekkürler...
Lakin buna önlem almak benim işyerinde çok zor :) her gün onlarca flash disk onlarca sd kart onlarca cd takılıyor ve bende şaşırıyorum 2 ayda bir format atmama :)
 
Üst