Wi-Fi Şifrelerini Kırmanın Püf Noktası

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Teknoloji Dünyası kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Wi-Fi Şifrelerini Kırmanın Püf Noktası başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,909 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Teknoloji Dünyası
Konu Başlığı Wi-Fi Şifrelerini Kırmanın Püf Noktası
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Adam Pash yazdı. 2 dakikalık okuma.

İnternete para veriyorsunuz haliyle başkalarının modeminizi kullanmasını engellemek için de şifre koyuyorsunuz. Peki bu şifreler ne kadar güvenli? Şimdi sıkı durun. Sİze kötü bir haberimiz var. Reaver denilen ücretsiz, yeni ve açık kaynaklı bir uygulama ile kablosuz modemlerin şifrelerini kolaylıkla -3 adımda- kırabiliyorsunuz. İşte size bunu adım adım açıklayacağız. Koltuklarınıza yaslanın ve okumaya devam edin.

NOT: Herkese hatırlatıyoruz ki bunu kötü niyetli kullanın diye anlatmıyoruz. Bilgi güçtür ama bu güç elinizde var diye adam kesmek zorunda değilsiniz. Bir şifreyi nasıl kırılacağını bilmek sizi hırsız yapmaz. Evinizde bıçak olması adam kesmenizi gerektirmediği gibi. O yüzden bu yazıyı EĞİTİM amaçlı olarak görmelisiniz ve entellektüel bir deney olarak kabullenmelisiniz. Ne kadar çok bilirseniz kendinizi o kadar koruyabilirsiniz. Art niyetli iseniz lütfen okumayı bırakın!

NEYE İHTİYACIMIZ VAR

Reaver’ı kullanmak için bir ağ uzmanı ya da dahisi olmanıza gerek yok.
Sizin için her türlü görevi o yapıyor zaten. Boş bir DVD, wifi uyumlu bir bilgisayar ve elinizde bir kaç saatiniz varsa bunu başarmak için herşeye sahipsiniz demektir.

1. Backtrack 5 Live DVD:

Live DVD’yi Backtrack’in yükleme sayfasından yükleyebilirsiniz ve yüklediğiniz dosyayı DVD’ye yazmalısınız.
(@ceyhunceliknet ‘ten güzel bir alternatif: bu indirdiğimiz imaj dosyasını flash disk’e yazdırıp pc’yi açarkende usb ile başlatabilirsiniz)
Yükleme sayfasındaki listeden Backrack 5 R3′ü seçin, Gnome’u seçin, CPU işlemcinize göre 32 ya da 64 bit seçin eğer ne olduğunuzu bilmiyorsanız 32 bit uygundur, ISO’yu imaj için seçin ve ISO’yu yükleyin.

2. Wifi ve DVD’si olan Bir Bilgisayar

3. Yakınlarda WPA şifreli olan Bir WIFI ağı:

WPA güvenlik sistemi ile şifrelendirilmiş bir modem bulmanız gerekiyor. Çoğu modem bunu kullanır zaten. Bir de WEP var ama bu çok basit bir güvenlik olduğu için (kırması kat kat daha kolay) genelde tercih edilmiyor.

4. Biraz Sabır:

Bu 3 adımlı bir süreç ve wpa şifreyi kırmak hiç de zor değilken, bilgisayarınız bu şifreyi kırmak için bir kaç atak deneyecek ki doğru kombinezonu bulabilsin. Bunun için sabırlı olmanız gerekiyor. Reaver’ı test ettiğimde 2.5 saat harcadım ve başarıyla kendi şifremi kırdım. Reaver’ın sayfası bu işlemin 4 ila 10 saat arasında sürebileceğini söylüyor.


KIRMA İŞLEMİNE BAŞLAYALIM

Bu noktada Backtack’i DVD’ye başarıyla yazdığınızı varsayıyorum. Ve tabii ki laptopunuz da yanınızda. Güzel. Başlayalım o zaman.

Adım 1. BackTrack ile bilgisayarını yeniden başlat

Backtrack ile açmak için, DVD’yi sürücüye koyun ve makinenizi restart edin ama bu sefer DVD’den açmanız gerekecek. (Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız Google’layın. Mac ler ve PC lerde yöntemleri değişik ama genelde ufak bir tuş kombinezonu ile bunu başarabiliyorsunuz mesela mac’lerde bilgisayar açılırken c tuşuna basılı tutmanız yeterli oluyor)

Açılış sırasında, Backtrack size açılış modunu soracak. ‘Blacktrack Text – Default Boot Text Mode‘ u seçin ve ENTER’a basın.
Sonunda BackTrack bilgisayarınızı açacak ve bir komut ekranı sayfasına geleceksiniz.

Buraya geldiğinizde startx yazın ve ENTER tuşuna basın.

BackTrack burdan grafik arayüzüne geçecek.

Adım 2. Cihaz Bilgilerinizi Derle. Kırmaya Başlamak İçin Hazırlan.

Reaver’ı kullanmanız için wireless kartının arayüz ismini, yani modemin BSSID’sini (BSSID modemi tanımlayan ardışık harf ve numara kombinezonudur) bilmeniz gerekiyor.

- Kablosuz kartı bulun:

Terminal uygulamasını açın ve aşağıdakini yazın. (Windows’ta Komut Ekranı ya da Command Control diye de geçer)

iwconfig

Enter’a basın.  Gelen listede kablosuz kartınızı göreceksiniz. İsmi muhtemelen wlan0 olacak. Aşağıya bakın.


- Kablosuz kartınızı monitor moduna sokun:

Kablosuz kartınızın isminin wlan0 olduğunu varsayarak (sizin ekranınızda başka bir isim görünüyorsa onu yazın), aşağıdaki komutu yazın.
airmon-ng start wlan0

Bu komut bize monitor modunun arayüz ismini (moninterface)  verecek ki bunu not etmelisiniz. Büyük bir ihtimal mon0 olacak. tıpkı aşağıdaki ekran çıktısında okun işaret ettiği yerde olduğu gibi. Bunu not etmeyi unutmayın!!!


- Kırmak İstediğiniz Modemin BSSID’sini bulun:

Son olarak kırmak istediğiniz modemin ismini bulmamız gerekiyor ki Reaver’ı doğru yönlendirelim. Bunu yapmak için aşağıdaki komutu yazın
airodump-ng wlan0

(Not: Eğer airodump-ng wlan0 sizin için çalışmazsa, şunu deneyin airodump-ng mon0.)

Etrafta erişim alanınızdaki kablosuz ağları göreceksiniz. Aşağıdaki ekran çıktısı gibi birşey görmelisiniz.


Kırmak istediğiniz ağı gördüğünüzde, CTRL + C tuşlarına basarak listenin güncellemesini durdurum ve BSSID (harfler ve numaralardan oluşuyor ve listenin en sol kısmında yer alıyor) ‘yi bir kenara not etdin!!!

ENC kolonunun altında WPA veya WPA2 listelendiğini göreceksiniz. (Eğer WEP ise başka bir metod kullanmanız gerekecek ki bunu da daha sonra anlatıcaz siz WPA modemleri arasından bir modem seçin. Modemlerin çoğunluğu zaten bu şifreleme metodu ile şifrelenmiştir)
Şimdiye kadar iki şey not ettiniz:  BSSID ile birlikte ve elinizde moninterface de var ve artık Reaver’ı çalıştırmak için tüm bilgiler elinizde mevcut.

Adım 3. Reaver Kullanarak Ağın WPA Şifresini Kır

Şimdi terminal ekranında şunu yazın ama  bssid ve moninterface kısımlarını elinizde daha önceden not ettiklerinizle değiştirin.
reaver -i moninterface -b bssid -vv

(Mesela eğer sizin monitor arayüzü ismi mon0 ise ve BSSID numarası 8D:AE:9D:65:1F:B2 ise komutunuz şöyle olmalı: reaver -i mon0 -b 8D:AE:9D:65:1F:B2 -vv)

Enter’a basın ve arkanıza yaslanın. Reaver’ın sihirli elleri geri kalanı sizin için halledecektir. Şimdi Reaver sürekli olarak yeni kombinezonlar deneyerek doğru şifreyi bulacak. Bu biraz zaman alıyor. Benim başarılı testimde 2 saat 30 dakika aldı ve bana doğru şifreyi verdi. Yukarda bahsettiğim gibi Reaver’ın kullanma kılavuzunda bu işlemin 4 ila 10 saat alabileceği yazıyor. Kırma işlemi tamamlandığında aşağıdaki ekranı alacaksınız.


NOT : Denenmemiştir. Ancak deneyen olursa paylaşımını görmek isteriz.
 
Üst