Vizyona 'yeni' giren filmler!

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sinema kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Vizyona 'yeni' giren filmler! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 138,021 kez görüntülenmiş, 167 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sinema
Konu Başlığı Vizyona 'yeni' giren filmler!
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
crt' Alıntı:
özgüя şαнιη' Alıntı:
F TİPİ

Haftanın ikinci yerli dramı ''F Tipi Film'', F tipi cezaevlerinde yaşananları beyazperdeye aktarıyor. Film, 10 farklı yönetmenin çektiği 9 kısa filmin uzun metraj şeklinde yeniden kurgulanmasıyla ortaya çıktı. Ezel Akay, Barış Pirhasan, Sırrı Süreyya Önder, Reis Çelik, Hüseyin Karabey, İlksen Başarır, Aydın Bulut, Vedat Özdemir, Mehmet İlker Altınay ve Grup Yorum'un yer aldığı projede her yönetmen kendi senaryosunu yazıp, 10 dakikalık kısa filme imza attı. Filmlerin oyuncu kadrolarında ise Tansu Biçer, Serkan Keskin, Bülent Emrah Parlak, Gizem Soysaldı, Erkan Can, Fırat Tanış gibi isimler yer aldı.
Ne büyük acılar yaşandı bu ülkede ..Yaşanıyorda hala...
Yarın izleyeceğim  filmi ...izlenimlerimi paylaşırım..

F Tipi Film Fragmani
Bekliyor olacağım ;)
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
özgüя şαнιη' Alıntı:
Bekliyor olacağım ;)
Sevgili Özgür ..
Bugün gittim bize en yakın METROPORT'taki sinemeya ..Ama yoğun bir talep vardı bilet kalmamıştı...Caresiz izleyemeden döndüm geriye ..Ama bu hafta mutlaka izleteceğim..O zaman yazarım film hakkındaki izlenimlerimi..
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Filmi izleyeyim bu konuda çok şey yazabilirim ...Ama düşüncelerimi biraz sansürlemem gerekecek  ... :(
Malum  konuşan yanıyor bu ülkede... gerçekleri söylemek için yürekli olmak gerek ..Ama bende ne gezer o cesaret...
Filmi gerçekten çok merak ediyorum izliyeceğim ve tartışmaya açacağım bu konuyu..Bakalım ilgilenen olacak mı gençler ne düşünüyor..?
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Dün akşam izledim filmi..
19 aralık katliamı ve devamında f tipleri !
Bu ülkede büyük acıların yaşandığı ve hala yaşanıyor olması..Ve yinede hayata tutunmaya çalışan sakat kalan insanlar..
Buraları ve bu insanları gözle görmeye gerek yok .Olup bitenleri hissedebilmek dahi korkunç acı veriyor insana...
Suçlu kalıbına sıkıştırıp düşman ilan ediyoruz ..Bizim gibi düşünmeyenleri ..Yana bizden olmayanları.!
Öğrendim ki...
"Sevgi" yoksa yüreklerde insan olduğunu iddia etmeyecek en azından susmayı bileceksin.!


F Tipi Film - Neslime Armanağımdır
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

BSM-Bağımsız Sinema Merkezinin Yeni filmi RED! İstanbul galasını herkesin katılımı ile 15 ,Şubat'ta Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapıyor.
Bilgi ve Rezervasyon: 0216 550 9 975

Film Türkiye’de daha önce sinema alanında ele alınmamış olan siber savaş ve siber aktivizm konularını merkezine alıyor. Konusunu çok sayıda uzmanın da katkılarıyla kapsamlı şekilde ele alma iddiasını taşıyan ‘Red!’ filmi, Türkiye’de siber aktivizm denince tartışma götürmez şekilde öne çıkan RedHack’i ve eylemlerini de farklı açılardan incelemekten geri durmuyor.
Çıkış Tarihi: 15 Şubat 2013 – Tür: Belgesel – Süre: 60 dk.
Ekip: Yönetmen: Mustafa Kenan Aybastı – Senarist/Editör: Onur Doğan – Görsel Tasarım/Görüntü Yönetimi: Barış Akyüz - Müzik/Ses Tasarım: Serkan Polat Görsel Tasarım/Görüntü Yönetimi Yardımcısı: Umut Çelik - Müzik/Ses Tasarım Yardımcısı: Özgür Şahin


RED! Filmi Fragman
 
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Ünlü aktör Leonardo DiCaprio, "Muhteşem Gatsby" ile beyaz perdede izleyici karşısına çıkacak.


Ünlü aktör Leonardo DiCaprio, "Muhteşem Gatsby" ile beyaz perdede izleyici karşısına çıkacak.

ABD'li yazar F. Scott Fitzgerald'ın aynı adlı romanından uyarlanan filmin senaryosunu, Francis Ford Coppola, Baz Luhrmann ve Craig Pearce yazdı.

Oyuncu kadrosunda DiCaprio'nun yanı sıra Tobey Maguire, Carey Mulligan, Amitabh Bachchan ve Callan Mcauliffe'ın yer aldığı film, 3D olarak çekildi.

Baz Luhrmann yönetmenliğinde izleyicilerle buluşan filmin konusu şöyle:

"Yazar olma basamaklarını tırmanan Nick Carraway, 1920'lerde eğlence hayatının gözdesi konumuna yükselen New York'a gelir. Amerikan rüyasının peşindeyken, tesadüf eseri milyoner Jay Gatsby ve onun çevresiyle yolları kesişen Carraway'in göz kamaştırıcı partilerle tanışması fazla zaman almaz. Öte yandan, bu büyülü Amerikan rüyasının çöküşü de yaklaşmaktadır. Dışarıdan görkemli görünen bu hayatın örtbas etmeye çalıştığı gerçekler, su yüzüne çıkacaktır."

"Umut Üzümleri"

Yönetmenliğini ve senaristliğini uzun bir aradan sonra sinemaya dönen Tunç Okan'ın yaptığı dram türündeki "Umut Üzümleri"nin başrollerinde Ahmet Mekin, Yetkin Dikinciler ve Altan Erkekli yer alıyor.

Senaryosunu da Tunç Okan'ın yazdığı filmde, çorak topraklarını canlandırabilmek için planladıkları sulama projesi için topraklarını ipotek ettirerek zengin tüccara borçlanan Rumen köylülerin, köy muhtarı ve köye yeni gelen öğretmenin önderliğinde verdikleri mücadele anlatılıyor.

"Korku Hikayeleri"

Güney Kore yapımı "Korku Hikayeleri"nde, 4 farklı yönetmen ve 10 başrol oyuncu görev aldı.

Genç bir kadının bir psikopat tarafından kaçırılmasının ardından anlatılan 4 ayrı hikayenin işlendiği film, korku sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.

"Dörtlü"

Usta aktör Dustin Hoffman'ın ilk kez yönetmen koltuğunda oturduğu "Dörtlü"nün senaryosunu, Ronald Harwood kendi tiyatro oyunundan uyarladı.

Başrollerinde Michael Gambon, Maggie Smith, Billy Connolly, Michael Byrne ve Tom Courtenay'ın yer aldığı filmin konusu şöyle:

"Cissy, Reginald ve Wilfred, emekli müzisyenler için tahsis edilen konforlu bir evde yaşamaktadırlar. Her yılın 10 Ekim tarihinde Giuseppe Verdi'nin doğum gününü kutlamak için bir konser düzenlenir ve bağış toplanır. Üç müzisyen de bu etkinliğe katılmaktadır. Konser, senenin en önemli olayıdır ve herkes sabırsızlıkla bu günü beklemektedir. Fakat bu yıl bir değişiklik söz konusudur. Bir zamanlar Reginald ile evli olan Jean isimli müzisyen de bu eve taşınır ve böylece tüm dengeler altüst olur. Halen daha genç ve önemli olduğu zamanlardaki gibi davranan Jean, şarkı söylemeyi de ısrarla reddetmektedir. Geçmişteki güzel hatıralarının yerini alan üzücü ve hüzünlü anılar, senenin en önemli olayının başarısını da gölgelemek üzeredir."

"Koğuş Akademisi"

Yönetmenliğini Tolga Baş'ın üstlendiği "Koğuş Akademisi"nin başrollerini, Salih Kalyon, Çetin Altay, Erdal Tosun, Umut Oğuz, Turgut Tunçalp ve Arzu Yanardağ paylaşıyor.

Senaryosunu Yücel Öztürk'ün yazdığı filmin kadrosunda, Erkan Can ve Pascal Nouma da konuk oyuncu olarak yer alıyor.

Filmde, farklı karakterlere sahip ve değişik suçlardan hapse düşen koğuş arkadaşlarının kendi düzenleri içerisinde yaşarken, hapishaneye atanan yeni müdirenin tiyatro oyunu sergilenmesini istemesiyle yaşananlar konu alınıyor.

"Güzelliğin On Par' Etmez"

Avusturya yapımı "Güzelliğin On Par' Etmez"i, "Kick-Off" adlı belgeseliyle yurt dışındaki festivallerde başarılar elde eden Hüseyin Tabak yönetti.

Başrollerinde Nazmi Kırık, Abdulkadir Tuncer, Lale Yavaş, Yüşa Durak ve Susi Stach'ın yer aldığı filmin konusu şöyle:

"12 yaşındaki Veysel ve ailesi ülkelerini terk etmek zorunda kalır. Yeni bir hayata başlayacakları Avusturya'ya göç eden aile, buradaki yaşama ayak uydurmakta bir hayli zorlanır. Bu yeni ülke, yeni dil ve yeni kültür, özellikle küçük Veysel için büyük sıkıntılar doğurur. Veysel'in hayattaki tek umudu ve hayali, sınıfındaki Ana'ya aşkını ilan edip ondan da aynı karşılığı görebilmektir. Sürekli Ana'nın hayalleriyle yaşayan çocuk, Cem isimli orta yaşlı komşusuyla tanışınca harekete geçecek, hayallerinin gerçek sonuçlarını en saf haliyle tecrübe edecektir."

"Herkes Ölecek"

"Dehşet Treni"nin yönetmeni Ryuhei Kitamura'nın yeni filmi "Herkes Ölecek"in ilk gösterimi, Toronto Film Festivali'nde yapıldı.

Senaryosunu David Cohen'in kaleme aldığı korku-gerilim türündeki filmde, Luke Evans, Adelaide Clemens ve Derek Magyar izleyici karşısına çıkıyor.

Filmde, bir çetenin, seyahate çıkan zengin bir çifti kaçırmasıyla gelişen olaylar anlatılıyor.

"Ben ve Sen"

Yönetmenliğini ve senaristliğini Bernardo Bertolucci'nin üstlendiği İtalyan yapımı "Ben ve Sen"in başrollerinde Pippo Delbono, Tea Falco, Veronica Lazar, Sonia Bergamasco ve Jacopo Olmo Antinori seyirciyle buluşuyor.

Filmde, ailesine arkadaşlarıyla kayak tatiline gideceğini söyleyen ama bunun yerine zamanlarını evin bodrumunda geçiren iki kardeşten küçük olanının, ablasının eroin bağımlılığından kurtulması için verdiği çaba konu alınıyor.

 
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Bu hafta 4 film vizyona giriyor.

"Soğuk"

Son olarak "Benim Dünyam" ile izleyici karşısına çıkan Uğur Yücel'in yazıp yönettiği "Soğuk", izleyiciyle buluşacak.

Prömiyeri, 63. Berlin Film Festivali'nde ve Roma Türk Filmleri Festivali'nde yapılan, Sırbistan'da Paliç Avrupa Filmleri Ödülleri'nde "En İyi Film" ödülü alan filmde, Cenk Alibeyoğlu, A. Rıfat Şungar, Şebnem Bozoklu, Ezgi Mola, Valeria Skorohodova, Yulia Vaniukova ve Yulia Erenler rol alıyor.

Çekimleri Kars'ta tamamlanan filmde, kış mevsimi yaklaştığında karla kaplanan ve dış dünyayla iletişimini kaybeden kasabadaki demiryolu çalışanı Balabey'in yaşamından bir kesit anlatılıyor.

Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları

Hobbit üçlemesinin ilki "Hobbit: Beklenmedik Yolculuk"un devam filmi olan "Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları" fantastik macera sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.

Yönetmenliğini Peter Jackson'ın yaptığı filmin uyarlama senaryosunu, Jackson'ın yanı sıra Fran Walsh, Philippa Boyens ve Guillermo del Toro'dan oluşan ekip yazdı.

Oyuncu kadrosunda, Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage ile Benedict Cumberbatch gibi isimlerin yer aldığı "Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları"nın çekimleri, yönetmenin Wellington'daki kendi topraklarında ve Yeni Zelanda'nın çeşitli yerlerinde gerçekleştirildi.

Misty dağlarından başarıyla geçen Thorin ve beraberindekilerin Mirkwood ormanındaki zorlu maceralarına odaklanan filmin konusu şöyle:

"Yanlarında Büyücü Gandalf olmadan ormanı geçmek zorunda olan Hobbitler, insanların yaşadığı bölgeye ulaştığında Bilbo Baggins'in cücelerle olan anlaşması da son bulacak. Grup, doğuya doğru ilerlemeye devam ederken göl kasabasına, oradan da Yalnız Dağ'a gider. Burada, tüm yaratıklar içinde en korkutucu olan ve gruptakilerin cesaretinin boyutunu sınayacak bir yaratıkla, Ejderha Smaug'la yüzleşecekler."

Anormal Aktivite

Michael Tiddes'in yönettiği "Anormal Aktivite"de, Marlon Wayans, Marlene Forte, Essence Atkins ile David Koechner, izleyici karşısına çıkacak.

Komedi türündeki filmin senaryosunu, izleyicilerin "Scary Movie" serisinden tanıdığı başrol oyuncusu Marlon Wayans yazdı.

Filmde, hayallerindeki eve kavuşan Kisha ve Malcolm'un, Kisha'nın bedenine kötü bir ruh musallat olmaya başladıktan sonra yaşadıkları anlatılıyor.

"Bu İşte Bir Yalnızlık Var"

Tuna Kiremitçi'nin aynı adlı romanından, senarist ve sinema eleştirmeni Burak Göral tarafından uyarlanan "Bu İşte Bir Yalnızlık Var", izleyiciyle buluşacak. 

Ketche'nin yönettiği filmin oyuncu kadrosunda, Engin Altan Düzyatan, Özgü Namal, Emin Gürsoy ile Gaye Gürsel gibi oyuncular bulunuyor.

Dram sevenleri sinema salonlarına çekmeyi amaçlayan filmin konusu şöyle:

"Eski müzisyen Mehmet, müzikten uzaklaşmış, boşanmış bir adamdır. Geçimini özel ders vererek sağlamaktadır. Onu, haftada bir gün görüşebildiği 9 yaşındaki kızı Ezgi, hayata bağlamaktadır. Mehmet, başka biriyle evlenen eski eşi Nazlı'yla kızı yüzünden hala görüşmektedir. Mehmet karısıyla evliyken de ailece görüştükleri Ayşe'nin eşinden ayrılması üzerine, ona şiddetli bir aşk duymaya başlar."

 
Üst