Vizyona 'yeni' giren filmler!

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sinema kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Vizyona 'yeni' giren filmler! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 138,099 kez görüntülenmiş, 167 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sinema
Konu Başlığı Vizyona 'yeni' giren filmler!
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
K

Kaptan BLack

Kullanıcı
27 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
     

                  



                                                Yönetmen: Cihat Hazardağlı
                                               
                   Oyuncular: Sarp Alemdaroğlu, Haluk Bilginer, Savaş Dinçel, Cansel Elçin,
           Asu Emre, Altan Erkekli, Ahmet Gülhan, Tamer Karadağlı, Bedri Koraman, Fergan Mirkelam,
                         Metin Uca, Tuba Ünsal, Ayşenur Yazıcı, Serra Yılmaz, Selçuk Yöntem
                                                 
                                                         Dil: Türkçe

                                                   Tür: Drama, animasyon

             12 yaşındaki Marco'nun hayalleri, hedefleri, babasının onu bir gün üç sokak ressamı ile
                                      tanıştırmasıyla bambaşka bir boyuta geçer…

             Yalnızca üç ihtiyar ressam değildir Marco'yu büyüleye:  Marco’nun hayatının  merkezinde
                                   ressamların birlikte büyüttüğü 18 yaşındaki Lorella vardır.
             Lorella’nın Marco’ya resim dersi vermesiyle sürer bu ilişki… Marco bu güzel resim öğretmenine   
                                   aşık olmuş sanatla birlikte aşkı da keşfetmeye başlamıştır.

        Ama Marco'nun aşkı karşılıksızdır; Lorella suluboyayı küçümseyen bir sanat koleksiyoncusuna aşıktır.   
                Marco ise geleceğin en büyük suluboya koleksiyoncusu olmak için bulduklarını biriktirir.
                  Marco 30'lu yaşlarında koleksiyonunun kutularını açar. Yaşlıların geçmişini araştırır;
                                                buldukları hayatını değiştirecektir.

 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0


Yönetmen Marina de Van

Oyuncular Sophie Marceau, Monica Bellucci, Andrea Di Stefano, Thierry Neuvic, Brigitte Catillon, Sylvie Granotier

Senaryo Jacques Akchoti, Marina de Van

Yapımcı Patrick Sobelman

Prodüksiyon Tasarımı Véronique Sacrez

Görüntü Yönetmeni Dominique Colin

Kurgu Mike Fromentin

Kostüm Tasarımı Magdalena Labuze

Set Dekorasyonu Marina Pinzuti Ansolini

Özgün Müzik Edouard Dubois

Yapımcı Şirketler Agat Films & Cie, Ex Nihilo

Türkiye Dağıtımı Tiglon Film



Sophie Marceau ve Monica Bellucci, fiziksel olarak yavaş yavaş başka birisine dönüşen bir kadının hikayesinin anlatıldığı, bu benzeri olmayan psikolojik gerilimde bir araya geliyorlar.



Evli ve iki çocuklu bir yazar olan Jeanne (Sophie Marceau), evinde huzursuzluk verici değişimler olduğunun farkına varır. Kendi bedeni de değişmeye başlamıştır ama etrafındaki kimse bunları görmemektedir. Ailesi bu korkuları, yeni kitabını yazmakla ilgili stresine bağlasa da, Jeanne daha derinlerde başka bir şeyler olduğunu bilmektedir. Annesinin evinde bulduğu bir fotoğraf onu İtalya'da bir arayışa sürükler. Artık başka bir kadına (Monica Bellucci) dönüşmüş olan Jeanne, kimliği hakkındaki şaşırtıcı gerçekleri burada öğrenecektir.


 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay

The Twilight Saga: New Moon




Yönetmen Chris Weitz

Oyuncular Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Nikki Reed

Senaryo Melissa Rosenberg

Yapımcı Wyck Godfrey

Prodüksiyon Tasarımı David Brisbin

Görüntü Yönetmeni Javier Aguirresarobe

Kurgu Peter Lambert

Kostüm Tasarımı Tish Monaghan

Set Dekorasyonu Lesley Beale

Sanat Yönetmeni Catherine Ircha

Özgün Müzik Alexandre Desplat

Yapımcı Stüdyo Summit Entertainment

Türkiye Dağıtımı Tiglon Film



    *TR* Twilight - New Moon Fragman [Alacakaranlık Yeni Ay]   


Yeni ayda aşk ve gerilim biraz daha artıyor. Cullen ailesi, Bella'nın doğum gününü kutlamak istiyor ama Bella ısrarla karşı çıkıyor çünkü yaşlanıyor.

Cullenların evinde doğum günü kutlarken, hediye paketinin biri Bella'nın elini keser ve ailenin yeni vejeteryanı Jasper dayanamayıp saldırır. Bunun üzerine Cullen ailesi Bella ve Edward'ın iyiliği için Forks'tan ayrılmaya karar verir. Bunu kaldıramayan Bella ise artık hayatı umursamamaya başlar.

 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Eklediğim videonun neden görünmediğini anlayamadım,videonun görünmesini saylayan yetkili arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.. :)
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
7 Kocalı Hürmüz



Yönetmen Ezel Akay

Oyuncular Nurgül Yeşilçay, Gülse Birsel, Haluk Bilginer, Erkan Can, Memet Ali Alabora, Sarp Apak, Cengiz Küçükayvaz, Öner Erkan, Müjdat Gezen, Erol Günaydın, Zihni Göktay, Halit Akçatepe, Pınar Çağlar Gençtürk, Görkem Ece Ercan, Dilek Yorulmaz

Senaryo Gürsel Korat Sağlamöz

Yapımcı Sami Dündar

Görüntü Yönetmeni Haik Kirakosyan

Kurgu Mustafa Preşeva

Özgün Müzik Ender Akay, Sunay Özgür

Yapımcı Şirketler 5. Boyut - Muhteşem Film

Türkiye Dağıtımı CineGroup



7 Kocalı Hürmüz Teaser   
Yapımcılığını 5. Boyut Stüdyoları'nın üstlendiği, Sadık Şendil'e ait tiyatro eserinden esinlenmek suretiyle, yazar Gürsel Korat tarafından film senaryosu olarak baştan kaleme alınan “7 Kocalı Hürmüz” adlı sinema filmini, seyirciye Ezel Akay (EZOP) anlatıyor.

1800'lü yılların sonlarında, İstanbul'da Taşkasap Mahallesi'nde aşk ve para ekseninde kadın - erkek ilişkileri şenlikli bir dille anlatılan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ihtiyaçlarını beş kocaya paylaştıran Hürmüz'ün yaşantısını anlatıyor.


İstanbul Taşkasap'ta yaşayan Hürmüz, değişik mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir.


Ancak onun gönlü berber eşinin dükkanında gördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduran Hürmüz, doktoru da evine getirtir. Doktor da ona aşık olur. Bu andan sonra doktor ve Hürmüz, kendilerini karmaşık olduğu kadar, gülünç gelişmeler karşısında bulurlar.


Bütünüyle bir “yeniden yazım” sayılabilecek film senaryosunu Gürsel Korat kaleme aldı. “Kadın Ruhu”nu Sadık Şendil'in metninden daha da iddialı bir şekilde tüm filme yaymaya çalıştıklarını belirten Ezel Akay, “Senaristimiz Gürsel Korat”ın sevimli “kadın argosu”, tüm metni hem şenlendirdi hem de çok şaşırtıcı bir hale getirdi. Gürsel ile yaptığımız çalışma senaryoya yeni karakterler ve yeni sahneler kazandırdı” diye konuştu.


“Eski İstanbul Mahallesi”, “Konak” ve “Hamam”ın inşa edildiği 7 bin m2'lik dev bir çekim platosu kurarak, çalışmalarını sürdüren “7 Kocalı Hürmüz” filmi, 35 - 40 yıldır tamamı stüdyoda çekilen ilk film olma özelliğini taşıyor.
Filmi müzikli ve gerçeküstü bir komedi olarak tanımlayan yönetmen Ezel Akay, “Açılışta, filmin ortasında ve kapanışta yer alan, yalnızca kalabalık bir kadınlar topluluğunun oynadığı, üç büyük sahne, diyalogları, şarkıları ve danslarıyla birer mini müzikal haline geldiler” dedi.


Şaşırtıcı derecede çağdaş ve beklenmedik bir şekilde “genç işi bir müzikal dünya” yaratılan filmde, Klasik Türk Müziği, Kantolar, İnce Saz, Longalar, Oyun Havaları, İstanbul, Karadeniz ve Rumeli Türkülerine yer verildi.


Çetin Sarıkartal'ın koçluğunda tüm oyuncuların dekora ve hikayenin ruhuna uyum sağlayabilmesi için 15 gün özel çalışma yaptıklarını da belirten Akay, “Senaryo, her oyuncuya çok geniş bir alan verdi. Sırası gelen çıkıp şovunu yapıyor.”diyor.


Film için kadında; cilveli, kurnaz, erkekte ise böbürlenen ve çocuksu duran kostümler özel olarak tasarlandı. Anlatıcının hayalindeki mizansene uygun, sıra dışı bir makyaj uygulaması yapıldı.


Profesyonel dansçıların yanı sıra bütün oyuncuların katıldığı, ilginç ama bir o kadar da zevkli danslar için koreografiler hazırlandı.

 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Türkler Çıldırmış Olmalı: Görev Afrika




Yönetmen Murat Aslan

Oyuncular Peker Açıkalın, Önder Açıkbaş, Durul Bazan, Erdal Tosun, Zeynep Beşerler, Timur Acar, Erdem Akakçe, Ruhi Sarı, Burhan Öçal, Tuğba Ünsal, Levent Özdilek

Senaryo Murat Aslan

Görüntü Yönetmeni Eyüp Boz

Sanat Yönetimi Caner Gürlek, Ali Rıza Doğan

Kostüm Tasarımı Hale İşsever

Makyaj Arzu Yurter

Yapımcı Şirket Avşar Film

Türkiye Dağıtımı UIP Filmcilik





“Türkler Çıldırmış Olmalı” filmi, Türkiye'nin en zengin işadamının ailesi ile dünya turuna çıkması ve Güney Afrika kıyılarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılması ile başlıyor. Korsanlar işadamı için Türkiye'den yüklü miktarda fidye istiyorlar. Türk Hükümeti de işadamının kurtarılması için askeri bir tim gönderilmesine karar veriyor.

Ancak bir diplomatın önerisi dikkate alınarak uluslararası ilişkilerin hassas dengesi sebebi ile bu iş için resmi bir tim değil de `Her Türk asker doğar' sözünden yola çıkarak illegal bir tim oluşturuluyor; Hükümlülerden oluşan ve şartlı tahliye anlaşması yapılan bu timde; Hanutçuluk yapan dolandırıcı Kuru Kadir (Peker Açıkalın), elektronik mühendisi ancak korsan CD basmaktan sabıkalı Korsan Ercüment (Durul Bazan), sokaklarda büyümüş, tek derdi ünlü bir şarkıcı olmak isteyen, düğün şarkıcısı Kirli Şahin (Önder Açıkbaş), korkak kumarcı Kadırgalı Sarı Recep (Timur Acar), kuru sıkı tabancaların namlularını delerek gerçek tabancaya çevirip satmaktan hüküm giyen Laz Mahmut (Erdem Akakçe), Başbakan dahil birçok üst düzey bürokratı dolandıran Mahsun Güler (Ruhi Sarı) ve uluslararası birçok terör operasyonunu başarı ile yönetmiş ancak bir sebeple hapishaneye düşmüş Albay Mehmet Kara (Burhan Öçal) vardır.


Bir hafta gibi kısa bir sürede operasyon için bu ekibi eğitmek, timin liderleri Albay Mehmet Kara ve onun güzelliği kadar sertliği ve disiplini ile de tanınan kızı, yüzbaşı Asena (Zeynep Beşerler)'ya düşer.


Eğitimden sonra Somali'ye bırakılan ekip Somalili korsanlar ve Afrikalı yerliler ile mücadele ederler. Aslında bir yolunu bulup Afrika'dan kaçmayı düşünen ekip, Fahri Bey ve ailesi için istenen iki yüz milyon dolarlık fidyeyi duyunca fikir değiştirir. Artık tek bir amaçları vardır; Türkiye'nin en zengin işadamı ve ailesini kurtarıp yüklüce bahşiş almak… Afrika yerli kabilesinin şamanı eski uzman çavuş (Kadir Çöpdemir)'de onlara bu maceralarında yardımcı olacaktır.


Bu arada Somalili korsanların lideri Adbul Hasbi Aden'de (Erdal Tosun), Türk işadamı Fahri Bayer'in (Levent Özdilek) ve eşi Şenay Bayer'in (Oya Aydoğan) kızları Tuğçe'ye (Tuba Ünsal) aşık olur.


Filmle İlgili Notlar


Senaryosunu filmin yönetmenliğini de yapan Murat Aslan'ın yazdığı Türkler Çıldırmış Olmalı,Avşar Film'in yapımcılığında çekiliyor. 4 milyon dolarlık bütçe ayrılan film için Bahçeköy'e Afrikalı bir yerli köyü ve Somalili bir korsan şehri kuruldu. Yerli köyünün orijinaline çok yakın olabilmesi için her detay düşünüldü ve tasarımı Kenyalı bir sanat ekibinin danışmanlığında yürütüldü. Aksesuarlar için Kenya karış karış dolaşıldı.


Türkler Çıldırmış Olmalıfilminin çok özel bir yanı daha var. Film için Terminatör 3, Ghost, Titanic, Godzilla, Armageddon, Star Trek VII, Stargate gibi önemli Hollywood filmlerinde çalışan Anatomorphexşirketinden robot hayvanlar kiralandı. Filmin senaristi ve yönetmeni Murat Aslan; `Hollywood kalitesinde bir film çekiyoruz. Bu filmle Türkiye'nin yeni komedi 6'lısı doğacak' diyor. Türkiye'nin ilk `yerli' filmi “Türkler Çıldırmış Olmalı” Türkiye'de 27 Kasım tarihinde, Avrupa'da ise 3 Aralık tarihinde vizyona girecek.
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Yeni Yıl Şarkısı  A Christmas Carol



Yönetmen Robert Zemeckis

Oyuncular Jim Carrey, Steve Valentine, Daryl Sabara, Robin Wright Penn, Ryan Ochoa, Bobbi Page, Gary Oldman, Colin Firth

Senaryo Robert Zemeckis (Charles Dickens'ın kitabından)

Yapımcılar Jack Rapke, Steve Starkey, Robert Zemeckis

Prodüksiyon Tasırımı Doug Chiang

Görüntü Yönetmeni Robert Presley

Kurgu Jeremiah O'Driscoll

Sanat Yönetimi Marc Gabbana, Mike Stassi

Set Dekorasyonu Karen O'Hara

Özgün Müzik Alan Silvestri

Yapımcı Şirket Walt Disney Pictures

Türkiye Dağıtımı UIP Filmcilik


http://www.dailymotion.com/video/xah5th_a-christmas-carol-bandeannoncetrail_shortfilms

Sanki Charles Dickens bu hikayeyi filmi yapılsın diye yazmış-o kadar görsel ve o kadar sinemaya özgü. Bugüne kadar yazılmış en güzel zamanda yolculuk hikayesi ve yazarının aslen düşündüğüne inandığım şekilde filmini yapmak istedim.” ~ Robert Zemeckis, Yönetmen / Yapımcı / Senarist

20 Kasım 2009'da Türkiye Sinemaları'nda gösterilmeye başlanacak olan “Disney'in Yeni Yıl Şarkısı,” Oscar ödüllü yönetmen Robert Zemeckis tarafından yeniden gündeme getirilen ve pek çok duyunuza hitap edecek olan macera dolu bu eğlence, klasik Dickens öyküsünün fantastik ruhunu son derece müthiş bir 3D (3 Boyutlu) sinema yapıtına dönüştürüyor.


“Disney'in Yeni Yıl Şarkısı”, “Geleceğe Dönüş - Back to the Future”un senaryosuyla Oscar ödülü adaylığı “Forrest Gump”ın yönetmenliğiyle Oscar ödülü kazanan Robert Zemeckis'in yönettiği ve senaryosunu yazdığı en yeni film.


“Disney'in Yeni Yıl Şarkısı”nın kısaca konusu:


Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) Noel tatiline son derece alçakça başlıyor, sadık hizmetkarına (Gary Oldman) ve neşeli yeğenine (Colin Firth) bağırıyor. Scrooge daha sonra öbür dünyada vurdumduymazlığının bedelini ödeyen ölmüş iş ortağı Joseph Marley'nin hayaletiyle karşılaşır. Marley aynı kaderi paylaşmaması için Scrooge'a yardım etmek ister ve ona üç ruhun onu ziyaret edeceğini söyler. Ancak Geçmiş, Bugün ve Gelecek Noellerinin hayaletleri, onu gözlerinin açılmasını sağlayacak bir yolculuğa çıkardığında, Yaşlı Scrooge görmek istemediği gerçeklerle karşı karşıya kalır ve kalbini açarak, çok geç olmadan kötülük dolu yılları telafi etmek zorunda kalır.


Walt Disney Pictures ve ImageMovers Digital “Disney'in Yeni Yıl Şarkısı”nı sunar, filmin yönetmenliğini Charles Dickens'ın klasik romanından bizzat uyarlayan Robert Zemeckis üstlenmiş. Film, Robert Zemeckis, Steve Starkey ve Jack Rapke tarafından sadece The Walt Disney Studios için 3D (3 Boyutlu) formatında sinema filmleri yapmak amacıyla kurulan ImageMovers Digital'in gerçekleştirdiği ilk film. “Disney'in Yeni Yıl Şarkısı”nın yapımcıları Starkey, Zemeckis ve Rapke.


Yıldızlardan oluşan oyuncu kadrosunun başında binbir suratlı oyuncu Jim Carrey geliyor ve o da oyuncuların çoğu gibi birkaç önemli rolde birden görülüyor. Ebenezer Scrooge'ı yaşlı ve genç olarak farklı yaşlarda canlandırmanın yanı sıra Carrey Geçmiş, Bugün ve Gelecek Noellerinin hayaletlerini üstleniyor.


Carrey'ye bir grup yetenekli oyuncu eşlik ediyor. Gary Oldman (“Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”) Scrooge'un rahat vermediği hizmetkarı Bob Cratchit'i, onun küçük ve hasta oğlu Tiny Tim'i ve Scrooge'un ölmüş ortağı Joseph Marley'nin hayaletini canlandırıyor. Colin Firth (“Aşk Her Yerde,” “Kazara Koca,” “Bridget Jones: Mantığın Sınırı”) Scrooge'un neşeli ve iyi kalpli yeğeni Fred'i canlandırıyor. Robin Wright Penn (“Devlet Oyunları”) uzun yıllar önce Scrooge'un kalbini çalan Belle'i ve Scrooge'un artık hayatta olmayan kız kardeşi Fan'ı canlandırıyor.


İngiltere'nin en seçkin oyuncularından biri olan Bob Hoskins, (“Roger Rabbit”) Zemeckis'le tekrar bir araya geliyor, Scrooge'un gençken yanına çırak olarak verilen İhtiyar Fezziwig'i ve eskici dükkanı sahibi ve “ölmüş” Scrooge'un nevresim takımlarını ve perdelerini satın alan İhtiyar Joe'yu canlandırıyor.  Oyuncu kadrosunu Cary Elwes (“Ella,” “Georgia Yasası”) tamamlıyor ve Scrooge'un eski oda arkadaşı genç Dick Wilkins dahil olmak üzere birçok karakteri canlandırıyor.


Yaratıcı ekip; yapım tasarımcısı Doug Chiang (“Beowulf:  Ölümsüz Savaşçı,” “Kutup Ekspresi”), görüntü yönetmeni Robert Presley (“Manhattan'da Sihir,” “Terminator 3: Makinelerin Yükselişi,” “Gizli Gerçek”), kurgucu Jeremiah O'Driscoll (“Beowulf: Ölümsüz Savaşçı,” “Kutup Ekspresi”), kompozitör Alan Silvestri (“Beowulf: Ölümsüz Savaşçı,” “Müzede Bir Gece”) ve görsel efekt süpervizörü George Murphy'den (“King Kong,” “Constantine”) oluşuyor.


Charles Dickens'ın Öyküsü


Şimdiye kadar anlatılan en güzel Noel öykülerinden biri olduğu düşünülen ve her yıl Noel tatilinde milyonların keyif aldığı “Yeni Yıl Şarkısı” Charles Dickens tarafından 1843'te yayımlandı. Hikaye hızlı ve ebedi bir başarı kazandı.


Film yapımcıları, hiçbir film versiyonunun Dickens'ın anlatmak istediği şekilde hikayeyi anlatmadığını düşündü. “Sanki Charles Dickens bu hikayeyi filmi yapılsın diye yazmış-o kadar görsel ve o kadar sinemaya özgü.” diyor Zemeckis. “Bugüne kadar yazılan en güzel zamanda yolculuk hikayesi ve yazarının aslen düşündüğüne inandığım şekilde filmini yapmak istedim.”


Performans yakalama, oyuncuların performansını bilgisayarlı kameralarla 360 derecelik açıdan dijital olarak yakalayan bir süreçtir, böylece film Disney Digital 3D™(3 Boyutlu) formatında gösterilebilir. Teknoloji, film yapımcılarının sanatsal kısıtlamalar olmadan izleyicileri daha önce gidilmesi mümkün olmayan bir zamana ve mekana taşıyabildikleri gerçek bir Dickens dünyası sunmasına imkan sağladı.


“Teknoloji bir film yapımcısı olarak benim için özgürleştirici.” diyor Zemeckis. “Filmi yaparken sinema boyutunu ayırmamı sağlıyor, ki bu tüm film yapımcılarının kontrol etmeye çalıştığı bir şey ve oyuncu kadromun performanslarının sihrini gerçekleştiriyor. Oyuncu performansını sergilerken meydana gelen o harika kazaları hoş karşılamanın ve sonrasında filme sinema dilini yerleştirebilmenin mükemmel uyumu.”


Yapımcı Steve Starkey ekliyor, “Hikayedeki karakterler hayattan daha büyük-hayaletler ve hatta zaman içinde değişen Scrooge bile… Daha önce yapamadıklarımızı sinemanın bu yeni formatında yapabiliyoruz.”


Teknoloji, film yapımcılarına beyazperdede daha önce hiç görülmeyen mekan ve karakterler yaratmak için inanılmaz bir özgürlük sağlasa da, dönüp dolaşıp hikayeye geliyoruz, diyor Zemeckis. “Yaşayan en kötü adamı alıp, ona davranışlarının yanlışlarını gösteriyorsunuz… ve biz de işin eğlenceli tarafını yaşıyoruz.”

 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
27 Kasım 2009




Yönetmen Yılmaz Erdoğan

Oyuncular Yılmaz Erdoğan, Ersin Korkut, Büşra Pekin, Cezmi Baskın, Erdal Tosun, Rıza Akın, BKM Mutfak Oyuncuları

Senaryo Yılmaz Erdoğan

Yapımcı Necati Akpınar

Prodüksiyon Tasarımı David Brisbin

Görüntü Yönetmeni Uğur İçbak

Kurgu Yılmaz Erdoğan, Engin Öztürk

Kostüm Tasarımı Esra Bayram, Funda Büyüktunalı

Özgün Müzik Yıldıray Gürgen, Deniz Erdoğan

Yapımcı Şirket BKM Film

Türkiye Dağıtımı CineFilm




Yılmaz Erdoğan'ın 4 yıl aradan sonra yazdığı, yönettiği ve başrolünü üstlendiği, BKM Film yapımı Neşeli Hayat, 27 Kasım 2009 tarihinde seyirciyle buluşacak.

Film, kış aylarında İstinye Park veİstinye Park ve Reşitpaşa mahallesi ile İstanbul'un çeşitli mekanlarında çekildi. Yılmaz Erdoğan'ın “küçük adamın, büyük hikayesi” olarak tanımladığı Neşeli Hayat'ın post prodüksiyon çalışmaları bugünlerde Almanya'da Münih - Arri Stüdyoları'nda devam ediyor.



Rıza Şenyurt krismıs mevsiminin dünyadaki en sorunlu Noel babasıdır... Bir kere Noel Babanın tam olarak ne olduğunu bilmemektedir!!! Sırtında dünyanın yükünü taşıyan Noel Baba Rıza Şenyurt, işi sonunda öğrenir: Hayat dediğimiz şey, çocukların inandığı yalanlardan daha gerçek değildir!!!


Filmde Yılmaz Erdoğan, Büşra Pekin ve Ersin Korkut rol aldı. Geri kalan rollerin büyük bölümünü yine BKM Mutfak Oyuncuları oluşturdu. Mutfağın yirmibeş kişilik kadrosu rolleri çeşitli ağırlıklarla paylaştılar... Onlara Sinan Bengier, Rıza Akın, Erdal Tosun, Cezmi Baskın, Caner Alkaya, Ayberk Atilla, Celal Tak, Fatma Murat gibi ustalar eşlik ettiler.


 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Teknik yetkilim ( Thunder)  :)

Vizyon filmlerinde ekleyeceğim videolar için getirmiş olduğun değişiklik ve kolaylık için  ne kadar teşekkür etsem azdır olsun yinede teşekkür edeceğim  :)

Diğer arkadaşlar için bilgilendirme olsun;Siteye ekleyecegimiz videoları artık kodların arasına sıkıştırma yapmadan direk linkini ekleyerek konumuza ek yapabiliyoruz..Video linki normal görüntüde çıkıyor ben denedim sonuç surunsuz :) Sizde deneyebilirsiniz..

Teşekkürler Thunder  ;)
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bu yorgunluğun ve pc nin yavaş olmasının sinir etmesi üzerine sıcak bir kahve iyi gelecek...

Yarında ilk iş,bu eklediğim filmlerden birini şeçip gitmeli  :)
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Yahşi Batı



Yönetmenler Ömer Faruk Sorak, Ali Taner Baltacı

Oyuncular Cem Yılmaz, Ozan Güven, Demet Evgar, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Dilek Çelebi, Ferdi Sancar

Konuk Oyuncular Süleyman Turan, Yılmaz Köksal, Uğur Polat, Cansu Dere, Mazlum Çimen, Tuncay Özinal

Senaryo Cem Yılmaz

Yapımcılar Cem Yılmaz, Murat Akdilek

Yapım Sorumlusu Pelin Kaya, Orhan Erkal, Öner Işık

Görüntü Yönetmeni Mirsad Herovic

Kurgu Çağrı Türkkan

Kostüm Tasarımı Gülümser Gürtunca

Sanat Yönetmeni Hakan Yarkın

Özgün Müzik Ozan Çolakoğlu

Yapımcı Şirketler CMYLMZ Fikirsanat, Fida Film, Böcek Yapım

Türkiye Dağıtımı UIP Filmcilik




Burada yabancıları sevmezler. Yerlileri hiç sevmezler...

Osmanlı Padişahı'nın iki kahramanı Vahşi Batı'ya göndermesini konu alan filmde `Vahşi Batı' nasıl `Yahşi Batı' olur, hep birlikte izleyip göreceğiz.


Aziz Bey, yani Cem Yılmaz ile Lemi Bey (Ozan Güven), 19. yüzyılın sonlarında padişah tarafından görevlendirilerek Amerika'ya giderler. Yanlarına da hediye olarak verilmek üzere çok değerli bir elmas taş ve yüksek miktarda para vardır. İkili Amerika'ya varınca, gidecekleri menzil için bir posta arabasına binerler. Malumunuz Vahşi Batı'da posta arabaları haydutlar tarafından hep soyulur.


İşte Lemi Bey ile Aziz Bey de bu kaçınılmaz sona uğrarlar. Önce ellerinden elmas taş gider. Sonra da paralarını kaptırırlar. İşte film de asıl bu noktada başlar. İki Osmanlı, kaptırdıkları parayı tekrar toparlamak için ödül avcılığı yaparlar.


Tabii çeşitli cinliklerle. Gördükleri 'Wanted' ilanlarını kendilerine uyarlayıp, sırasıyla aranan haydutların yerine geçer ve ödül avcılığıyla para kazanmaya çalışırlar. Biri haydut olur, diğeri onu yakalar. Tabii başlarına her defasında binbir olay gelir. Bir defasında da Calamity Jane vari, kadın silahşör rolünü canlandıran Demet Evgar ile karşılarlar. Tam canlarından olacakken Aziz Bey (Cem Yılmaz) birbirinden komikliklerle aslında ödül avcısı olmadıklarını, Lemi Bey'in (Ozan Güven) haydut olmadığını, ikisinin de Osmanlı olduğunu anlatmaya çalışır.

 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Yarın kısmet olursa gidip izleyip eyleneceğim :)

Yorumumu yarın yaparım :)
 
M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
http://img15.imageshack.us/img15/6223/deneyn.jpg

Orjinal Adı: Splice

Yönetmen: Vincenzo Natali
Oyuncular: Adrien Brody, Sarah Polley, Delphine Chaneac, Abigail Chu, David Hewlett

Senaryo: Vincenzo Natali, Antoinette Terry Bryant, Doug Taylor
Müzik: Cyrille Aufort
Görüntü Yönetmeni: Tetsuo Nagata
Kurgu: Michele Conroy
Tür: Bilimkurgu - Korku - Gerilim - Dram
Süre: 104 dk.
Yapım: 2009, Kanada - Fransa - ABD
Dağıtım: Duka Film

Gösterim tarihi: 23 Temmuz 2010
Editörün Notu: İnsan genleri ile bir hayvan geni birleşince ne olur?

Konusu: İki genç bilim insanı olan Elsa ve Clive, etik sınırları zorlayan bir deneye imza atarlar. Genetik konusunda uzmanlaşmaya çalışan Elsa ve Clive, insan genleri ile bir hayvanınkini birleştirmişler ve bilim dünyasını sarsacaklarını düşündükleri yeni bir türe hayat vermişlerdir. Dren ismini verdikleri bu yeni tür, bir süre sonra bir kadın görünümünü almaya başlar. Tehlike de hemen onun ardından gelir.
 
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com

Biri yerli olmak üzere 5 yeni film bu hafta sinemaseverlerle buluşacak...

Yılın en başarılı filmlerinden Sylvain Chomet imzalı 'Sihirbaz', hastalığa yakalanan tek çocuklarını kurtarmaya çalışan bir ailenin öyküsü 'Nefes Nefese', şeytan kovma ayinlerini anlatan korku filmi 'Son Ayin' haftanın öne çıkanları.

NEFES NEFESE

Baltasar Kormakur'un yönettiği ve Dermot Mulroney, Diane Kruger, Sam Shepard ile Vincent Perez'in oynadığı ''Nefes Nefese/Inhale'', bir hastalığa yakalanan tek çocuklarını kurtarmaya çalışan bir ailenin öyküsünü anlatıyor. Uluslararası organ mafyasının acımasız yüzünü de ortaya koyan filmin konusu şöyle:

''Savcı Paul, ender görülen bir hastalığa yakalanan kızını kurtarmak için araştırma yapmaktadır. Yakın arkadaşı James, Meksika'da organ nakli ameliyatları gerçekleştiren doktordan bahseder. Araştırmalar sonunda, uluslararası organ mafyasıyla karşı karşıya olduğunu anlayan Paul, kendisini, kızını kurtarmakla yüzlerce çocuğun hayatını kurtarmak arasında bir seçim yapmak zorunda bulur.''
Haberin devamı ↓reklam

SİHİRBAZ

Sylvian Chomet'in yönettiği ve Jean-Claude Donda, Edith Rankin, Jil Aigrot ile Didier Gustin'in seslendirdiği animasyon film ''Sihirbaz/L'illusionniste-The Illusionist'', eski gösterişli günlerini kaybetmiş yaşlı bir sahne göstericisiyle hayatı yeni tanımaya başlayan genç bir kızın hikayesini anlatıyor.

Fransız yönetmen ve aktör Jacques Tati'nin, kızı Sophie'ye yazdığı mektuptan uyarlanan filmin konusu şöyle:

''Sihirbaz, nesli tükenmekte olan bir sahne eğlendiricisidir. Sahnesi, yükselmekte olan bir rock yıldızı grubu tarafından ele geçirilir. Eskisi gibi gösteriler için bahçe-kafe partilerine de davet alamayınca başka ülkelere gitmeye karar verir. İskoçya kıyısında bir kasaba barında şovunu sergilerken karşılaştığı Alice adlı genç kız yaşamını sonsuza dek değiştirecektir.''

NENE HATUN:AZİZİYE

Avni Kütükoğlu'nun yönettiği ve Açelya Elmas, Barış Koçak, Mehmet Esen ile Betül Şahin'in oynadığı ''Nene Hatun: Aziziye'', kendine Aziziye Tabyası kahramanı Nene Hatun'u örnek alan bir kayakçının hikayesini anlatıyor.

Tarihte yolculuk yapma imkanı sunan filmin konusu şöyle: ''Üniversite kız kayak takımı, 2011 Kış Olimpiyatları'na hazırlık çalışmalarını sürdürmektedir. Hocası, bu spora oldukça yatkın olan Suna'ya, Nene Hatun'u örnek gösterir. En umutsuz durumda bile mücadeleye daha azimli şekilde devam etmenin hayata tutunmak ve başarıya ulaşmak için en doğru yol olduğunu anlatır.''

SON AYİN

Daniel Stamm'ın yönettiği ve Patrick Fabian, Ashley Bell, Iris Bahr ile Louis Herthum'nin oynadığı ''Son Ayin/The Last Exorcism'', korku filmi sevenleri sinema salonlarına çekecek.

Filmde, şeytan kovma ayinleri düzenleyen Peder Cotton Marcus'un, bu amaçla Lousiana'da bir çiftliğe gitmesinin ardından yaşanan korku ve gerilim dolu olaylar konu ediliyor.

WINX CLUB 3D

Iginio Straffi'nin yönettiği ve Figen Sumeli ile Murat Sarı'nın seslendirdiği animasyon film ''Winx Club 3D: Sihirli Macera/Winx Club: Magical Adventure'' sihirli bir dünyanın kapılarını açıyor.

İlk filmiyle 237 bin kişiye ulaşan filmin konusu şöyle: ''Alfea Peri Okulu'ndaki parti, Trix cadılarının saldırısı ile bozulur, onlarla uğraşmak ise Winx perilerine kalır. İyi ve kötü sihir dengesini sağlayan Hayat Ağacı'nı bulan Eskiçağ Cadıları yine Bloom ve arkadaşlarının peşine düşerler, yaptıkları güçlü bir sihirle dengeyi bozarlar. Güçlerini yitiren Bloom ve arkadaşları kötü cadılarla yüzleşmek zorunda kalır.
 
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com

Sinemaseverler, bu hafta 1'i yerli 4'ü yabancı 5 filmle buluşacak. İşte bu haftanın filmleri…

Eşini kaybeden Dawn ile çocuklarının dramını anlatan 'Ağaç', 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale Ödülü'nü kazanan 'Çölde Kutup Ayısı', Robert Duvall, Bill Murray, Sissy Spacek gibi usta oyuncuların yer aldığı 'Büyük Sır' haftanın öne çıkanları...

BÜYÜK SIR

Aaron Schneider'ın yönettiği ve Robert Duvall, Bill Murray, Sissy Spacek ile Lucas Black'ın oynadığı ''Büyük Sır (Get Low)'' filmi, ormanda yaşayan Felix Bush'un hikayesini konu alıyor. Filmin konusu şöyle:

''Ormanda tek başına yaşayan Felix Bush'tan bütün kasaba halkı yıllardan beri uzak durmuş, ondan korkmuştur. Gözü dönmüş bir katil ve cani olduğuna dair hikayeler anlatılan Felix, günlerden bir gün, elinde tüfeği ve bir tomar parayla kasabaya iner ve henüz hayattayken kendi cenaze törenini düzenlemek istediğini söyler. Cenaze levazımatçısı Frank ve çırağı Buddy, kısa sürede Felix'in asıl amacını öğrenir.''


AĞAÇ

Julie Bertucelli'nin yönettiği ve Charlotte Gainsbourg, Morgana Davies, Marton Csokas ile Christian Byers'ın oynadığı ''Ağaç (Larbre - The Tree)'' filmi, fantastik konusuyla izleyicilerle buluşacak. Eşini kaybeden Dawn ile çocuklarının dramını anlatan filmin konusu şöyle:

''Dawn, eşini kaybettikten sonra çocukları ile baş başa kalmıştır. Küçük kızı, babasının ruhunun bahçelerindeki ağaçta yaşadığını ilk söylediğinde bunu çocukça bir şaka olarak kabul eder. Bu olay, giderek aile içinde kabul görür. Bir süre sonra tüm çocuklar babaları ile konuşmaya başlar. Dawn da hayatın hayal kırıklıklarından sonra çocukları gibi davranmaya başlar.''

ÇÖLDE KUTUP AYISI

Felix Van Groeningen'in yönettiği ve Kenneth Vanbaeden, Valentijn Dhaenens, Koen De Graeve ile Wouter Hendrickx'in oynadığı ''Çölde Kutup Ayısı (The Misfortunates)'' filmi, alışılmadık sahneleriyle beyazperdeye yansıyor.

Oscar'a Belçika'dan aday olan ve 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde ''Altın Lale Uluslararası Yarışma Ödülü''nü kazanan filmin konusu şöyle:

''Küçük bir kasabada babası ve 3 amcasıyla yaşayan 13 yaşındaki Gunther, baba evinde her gün, fazlaca alkol, kadın, uygunsuz durum ve aylaklıkla karşı karşıya kalır. Görünüşe göre o da gelecekte aynı kaderi paylaşacaktır. Acaba bu talihsizlikten kurtulmayı başarabilecek mi?''

AYI YOGİ

Eric Brevig'in yönettiği ve Anna Faris, Justin Timberlake, Christine Taylor ile Dan Aykroyd'un seslendirdiği animasyon filmi ''Ayı Yogi (Yogi Bear)'', 3 boyutlu animasyonuyla hayranlarının ilgisini çekecek.


Macera dolu filmde, Jellystone Parkı'nın ziyaretçileri azalması nedeniyle Belediye Başkanı Brown, parkı kapatıp arazisini de satmayı planlamaktadır. İşin kötüsü Jellystone Parkı'nda yaşayan Ayı Yogi ve yakın dostu Boo Boo, ev olarak bildikleri bu parktan atılacaklardır. Yogi, hayatının en büyük sorunuyla karşı karşıyadır. Yogi, parkı kapanmaktan kurtarmak için Boo Boo ve korucu Smith ile güçlerini birleştirecek.



KUTSAL DAMACANA: DRACOOLA

Korhan Bozkurt'un yönettiği ve Ersin Korkut, Şahin Irmak ile Özge Ulusoy'un oynadığı ''Kutsal Damacana: Dracoola'' filmi, komedi sahneleriyle izleyicilerin dikkatini çekecek. Filmin konusu şöyle:


''Henüz bebekken kendini cami avlusunda bulan Sebo, güvercinlerin ve kumruların yemleriyle beslenip kendi kendini yetiştirmiştir. Aklı başına geldiğinde zengin bir iş adamının konağında iş bulan ve iş adamının kızı Demet'e platonik bir aşkla bağlanan Sebo'nun mutluluğu bir anda bozulur. Bir gece yarısı ansızın müştemilatın kapısı çalınır, gelen efsanevi kan emici Kont Dracula'dır.''


 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Ayı yogi... Çocukluğumun çizgi filmiydi abi :) izlicem kısmetse...
 
Yase

Yase

Kullanıcı
20 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
8
Çanakkale
"PİRANA 3DD (Piranha 3DD)"

Daha önce Pirana 3D'de Lake Victoria'yı teröre boğan piranalar, Pirana 3DD'de (Piranha 3DD) geri dönüyor ve kurbanlarını bu defa beklemedikleri bir yerde, Aquapark'ta yakalıyor.

Filmin konusu şöyle;

Hikaye Arizona, Cross Lake'te su parkı işletecek bir aile üzerinde ilerliyor. Parkın işletmesini üstlenen Chet, parkı şehrin merkezine değil, gölün kenarına yapmaya karar verdiğinde, piranaların saldırısına da açık hale geldiklerinin farkında değildir.

İlk filmde olduğu gibi 1970 ve 1980'lerin gençlere hitap eden korku sineması unsurlarını harmanlayan film, küçük bir aşk hikayesine de yer veriyor.

John Gulager'in yönettiği filmde, Christopher Lloyd garip kişilikli pirana uzmanı rolüyle, ''Sahil Güvenlik'' dizisinin yıldızı David Hasselhoff ise Aquapark'ın açılışına katılmak üzere seyirci karşısına çıkacak. Filmin diğer oyuncuları arasında Gary Busey, Katrina Bowden, Danielle Panabaker, Matt Buch, Chris Zylka ve David Koechner yer alıyor.

"SKOR SIFIR (The Inbetweeners)"

Yönetmenliğini Ben Palmer'ın üstlendiği ''Skor Sıfır'' (The Inbetweeners) filminde sinemaseverler, dört kafadar lise öğrencisinin okulu bitirdikten sonra Yunanistan'ın Mali adasına tatile çıkmalarıyla başlarına gelen komik olaylara tanık olacak.

Filmin konusu şöyle;

Filmde, James Buckley, Blake Harrison, Joe Thomas, Simon Bird, Emily Head, Lydia Rose Bewley, Laura Haddock gibi isimler rol alıyor.

"SERT RÜZGARLAR (Headwinds)"

Oliver Adam'ın ''Des Vents Contraires'' kitabından uyarlanan ''Sert Rüzgarlar'' (Headwinds) filminin yönetmenliğini Jalil Jespert üstlendi.

Filmin konusu şöyle;

Benoit Magimel, Isabelle Carre, Audrey Tautou, Antoine Dulery, Ramzy Bedia, Marie-Ange Casta ve Bouli Lanners'ın rol aldığı film, dalgalı bir denizde rüzgara karşı çocuklarıyla bindiği gemiyi su üstünde tutmaya çalışan bir babanın hikayesini anlatıyor.

Eşi Sarah'nın arkasında hiçbir iz bırakmadan kaybolmasından sonra iki küçük çocuğuyla yalnız yaşayan Paul, bir yılın ardından yeni bir başlangıç yapmak ve çocuklarına daha mutlu bir hayat sağlamak için büyüdüğü kasaba olan Saint Malo'ya taşınmaya karar verir. Ancak Sarah'nın onları nasıl olup da terk edebildiği sorusu, geçmişe sünger çekmelerine engel olmaktadır.

"CAN YOLDAŞIM (Darling Companion)"

''Can Yoldaşım'' (Darling Companion) filminin kadrosu, Oscar ödüllü oyuncular Diane Keaton (Beth), Kevin Kline (Joseph) ve Diane Wiest (Penny) ile Oscar adayı Richard Jenkins'ten oluşuyor.

Filmin konusu şöyle;

''Bir kış günü, Beth ve kızları yolun kenarında, perişan halde, kayıp bir köpek görür. Boş bir yuva ile kendi hayatı içinde kaybolan kocasıyla boğuşan Beth ile kurtardığı hayvan arasında özel bir bağ oluşur. Joseph yazlık evlerindeki bir düğünün ardından köpeği kaybedince, çılgınca bir arayış başlar. Deliye dönen Beth, düğünden sonra kalan birkaç misafirden ve gizemli, genç bir kadından yardım ister. Gruplar halinde köpeği aramaya çıkan bu insanlar, komik, sinir bozucu, bazen de son derece duygusal olmak üzere umulmadık anlar sunan bu maceradan derinden etkilenir.''

"KIRIK MİDYELER"

Genç yönetmen Seyfettin Tokmak'ın ilk uzun metraj filmi ''Kırık Midyeler'', 4 dil ve 4 ırkı buluşturan ve sınırları aşan bir dostluk hikayesi.

Filmin konusu şöyle;

Engin Benli, Uğur Barış Mehmetoğlu, Seydo Çelik, Selma Alispahic, İpek Kızılörs, Enzo Ikah, Volga Sorgu ve Cumhur Sarı'nın rol aldığı filmde, Almanya'ya gitme hayaliyle para biriktirmek için İstanbul'a gelen Hakim ve Faysal'ın, hasta kızının tedavisi uğruna yollara düşen Medina'nın Boşnak kızı Elma'nın, Afrika'dan Avrupa'ya uzanan umutlarına tutunan Babatunde'nin yolları Kumkapı'da bir pansiyonda kesişiyor.

Hakim ve Faysal'ı canlandıran Uğur Barış Mehmetoğlu ve Seydo Çelik, ilk kez bir sinema filminde oynamalarının yanı sıra ilk kez İstanbul'a geldi ve burada ilk kez sinemada film seyretti. Bosna Hersek'te bir diva olan Selma Alispahic ise ilk kez Türkiye'de bir filmde oynadı. Afrikalı müzisyen Enzo Ikah da ilk oyunculuk denemesini Kırık Midyeler'de gerçekleştirdi.

"RUH EŞİM (Cafe de Flore)"

C.R.A.Z.Y. ile ilgi toplayan yönetmen Jean-Marc Vallee, geçen yıl eylül ayında Venedik Film Festivali'nde prömiyeri yapılan son filmi ''Ruh Eşim'' (Cafe de Flore) ile bu hafta seyirci karşısına çıkacak.

Filmin konusu şöyle;

Vallee'nin senaryosunu da yazdığı filmde, Vanessa Paradis, Kevin Parent, Helene Florent, Evelyne Brochu, Marin Gerrier, Alice Dubois, Evelyne de la Cheneliere rol alıyor.

Bir adamla bir kadın arasındaki aşkı, bir anneyle oğlu arasındaki sevgiyi anlatan ''Ruh Eşim'', sevgiye dair fantastik bir macera, aşk hakkında mistik ve doğaüstü bir yolculuk özelliği taşıyor.

Film, biri 1960'ta, diğeri günümüzde geçen ama birbirine paralel ilerleyen iki farklı olay örgüsünü izliyor. Birinde 1960'ların Paris'inde bekar bir anne olan Jacqueline, Down sendromlu oğlu için her şeyi feda etmeyi göze alırken, diğer öyküde Montreal'de eşinden tatsız bir şekilde boşanan ünlü bir DJ konu alınıyor.

"AŞK PERİSİ (The Fairy)"

Bir insan ile bir perinin imkansız aşkını ele alan ''Aşk Perisi'' (The Fairy) filminin yönetmenliğini Dominique Abel ve Fiona Gordon gerçekleştirdi.

Filmin konusu şöyle;

''Bir motelin gece resepsiyoncusu olan Dom'un sakin gecesi önce İngiliz bir turistin, sonra da peri olduğunu iddia edip ona üç dilek hakkı sunan yalın ayak bir kadının gelmesiyle hareketlenir. Bir dizi gülünç olay boyunca, Dom ve peri aşkları uğruna bir araya gelmek için çabalar, çatıların tepesinden su altına kadar uzanan macera böyle başlar.''

"RUHLAR OTELİ (The Innkeepers)"

Haftanın korku filmi, ''Ruhlar Oteli''nin (The Innkeepers) yönetmenliğini Ti West üstlenirken, başrolleri Sara Paxton, Pat Healy ve Kelly McGillis paylaşıyor.

Filmin konusu şöyle;

Hayaletli olduğuna dair nam salmış ve 100 yıldır hizmet veren Yankee Pedlar Inn Oteli kapanmak üzereyken, iki genç çalışan Claire ve Luke, otelin sırlarını açığa çıkarmak için doğaüstü olaylara dair kanıt aramaya başlar. Ancak asıl soru şudur, onlar mı aradıkları şeyi önce bulacak, yoksa aradıkları şey mi onları önce bulacak?

"MİSS BALA"

Meksika filmi olan ''Miss Bala'' dünya prömiyerini 2011 Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirdi. Yönetmenliğini Gerardo Naranjo'nun yaptığı filmde, Stephanie Sigman, James Russo, Irene Azuela rol alıyor.

Filmin konusu şöyle;

''Laura Guerrero, Meksikalı genç, güzel ve hırslı bir kadındır. Hayattaki en büyük ideali ise güzellik yarışmasında birinci gelmektir. Tesadüf eseri bir gece kulübünde narkotik polislerince işlenen bir katliama tanık olunca, hayallerine ulaşmasının yegane yolunun uyuşturucu şebekesiyle işbirliği yapmaktan geçtiğini anlar.''

 
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com

Bu hafta 3'ü komedi içerikli 5 yeni film vizyona giriyor.

Haftanın tek yerli yapımı ''Oğlum Bak Git'' sinemalardaki yerini alacak. Yönetmenliğini Kamil Çetin'in üstlendiği bol komedili filmde, başrol Yavuz Seçkin'in yanı sıra Esra Sönmezer, Metin Yıldız, Veysel Diker, Orhan Aydın ve Selahattin Taşdöğen yer alıyor.

İnternette izlenme rekorları kıran, ''Oğlum Bak Git'' videosundan yola çıkılarak çekilen filmin konusu şöyle:

''Taksici Orhan'ın ömrü boyunca başına sürekli aksilikler, terslikler gelmiştir. Hayatta her şey onun aleyhine işler, tam yoluna girdi derken son anda bir şanssızlık yine onu bulur. Orhan hiç ummadığı hesapların ve en trajikomik olayların içinde kalacaktır.''

Üç boyutlu çizgi film: ''Paranorman''

Yönetmenliğini Sam Fell ve Chris Butler'ın yaptığı 3 boyutlu çizgi film ''Paranorman'', bu hafta minik izleyicilerle buluşacak.

Başrollerini Kodi Smit-McPhee, Tucker Albrizzi, Anna Kendrick'in paylaştığı film, ölülerin ruhlarını görebilen Norman'ın, kasabayı basan zombileri kovmak için içine düştüğü mücadeleyi konu ediniyor.

Norman ölü insanların ruhlarını görebilen, onlarla konuşup iletişime geçebilen 10 yaşlarında, sevimli bir çocuktur. Bir gün yaşadığı kasabayı zombiler basar ve halkın ondan başka yardım isteyecek kimsesi yoktur. Arayış içine giren Norman'ın paranormal güçlerinin olduğu ortaya çıkar.

Paranormal Activity 4

Paranormal Activity serisinin dördüncü filminin yönetmenliğini Ariel Schulman ve Henry Joost üstleniyor.

Katie Featherston ve Dianna Agron'ın başrollerini paylaştığı, korku-gerilim yapımı filmin konusu şöyle:

''Kaite ve Hunter'ın ikinci filmden sonra başladığı yeni hayatta, taşındıkları yeni evde lanetli geçmişleri peşlerini bırakmaz. Kaite ve Hunter'ı ziyaret eden yeni komşuları da bu evde yaşanan kimi gerçeküstü olaylardan nasiplerini almaya başlarlar.''

Dram ve komedi yapımı: ''Meleklerin Payı''

Dram ve komedi filmi ''Meleklerin Payı''nın yönetmenliğini Ken Loach yapıyor.

Başrollerini, Paul Brannigan, John Henshaw, Gary Maitland'ın paylaştığı filmin konusu şöyle:

''Kız arkadaşı Leonie doğum yaptıktan sonra, oğlu Luke'u kucağına alan Robbie, ona kendisiyle aynı kaderi paylaşmayacağının sözünü verir. Zira hapse atılmaktan kıl payı kurtulmuştur ama bir kamu hizmetinde çalışması gerekmektedir. Robbie, bu görevi yerine getirirken kendisi gibi iş bulamayan eski hükümlülerle fabrika soygunu planı içinde bulur kendisini.''

Haftanın romantik-komedi filmi: ''Mutlu Et Beni''

2011 İngiliz yapımı ''Mutlu Et Beni'' filmi, yönetmen Tanya Wexler'in imzasını taşıyor.

Başrollerinde Maggie Gyllenhaal, Hugh Dancy ve Jonathan Pryce'in görev aldığı film, 1880'lerde meslektaşlarının ortaçağ zihniyetinden kalma uygulamaları karşısında şaşkınlık yaşayan doktorun kendi muayenehanesini açması ve iki aşk arasındaki çıkmazını anlatıyor.

 
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com

JACK REACHER

Tom Cruise'un rol aldığı ''Jack Reacher'' filmi İngiliz yazar Lee Child'in ''One Shot'' adlı romanından beyazperdeye uyarlandı. Yönetmen koltuğunda Christopher McQuarrie'nin oturduğu film, Türkiye'de 120'den fazla kopyayla sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

KİBARCA ÖLDÜRMEK

''Kibarca Öldürmek'' filmi ise Andrew Dominik tarafından sinemaya uyarlandı. Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyeri yapılan filmde, Brad Pitt'e Richard Jenkins, James Gandolfini ve Ray Liotta eşlik ediyor.


BEKARLIĞA VEDA

Sinemaseverler, ''Bekarlığa Veda'' adlı komedi ile Amerikan tarzı evlilik öncesine tanık olacak.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Leslye Headland'ın üstlendiği romantik komedinin kadrosunda Rebel Wilson, Kirsten Dunst, Lizzy Caplan, Isla Fisher ve Hayes MacArthur yer alıyor.

CHERRY'NİN HİKAYESİ

Senaryosunu Stephen Elliott ve Lorelei Lee'nin paylaştığı ''Cherry'nin Hikayesi'' adlı filmin yönetmenliğini de Stehpen Elliott üstlendi. Filmin başrolünde Ashley Hinshaw, James Franco ve Dev Patel bulunuyor.

-Türk filmleri-

Vizyona giren 3 yerli yapımdan ''Elveda Katya'' ve ''F Tipi Film'' dram, ''Kod Adı: Venüs'' aksiyon-macera türünü sevenlerin ilgisini çekecek.

ELVEDA KATYA

Başrolünde Kadir İnanır'ın yer aldığı ve gerçek bir hayat hikayesinden esinlenilerek kaleme alınan ''Elveda Katya''da, Batum'da yetimhanede büyüyen Katya'nın, ''Yunus'' isimli Trabzonlu bir denizci olduğunu öğrendiği babasıyla tanışmak için Trabzon'a gidişinin hikayesi anlatılıyor. Toplumun önyargılarını, vicdanı, bir kız çocuğunun ''baba arayışını'' temel alan filmi, Ahmet Sönmez yönetti. Filmde, Kadir İnanır'a Yeliz Şar, Caner Cindoruk, Belgin Erdoğan ve Rüçhan Çalışkur eşlik ediyor.

F TİPİ

Haftanın ikinci yerli dramı ''F Tipi Film'', F tipi cezaevlerinde yaşananları beyazperdeye aktarıyor. Film, 10 farklı yönetmenin çektiği 9 kısa filmin uzun metraj şeklinde yeniden kurgulanmasıyla ortaya çıktı. Ezel Akay, Barış Pirhasan, Sırrı Süreyya Önder, Reis Çelik, Hüseyin Karabey, İlksen Başarır, Aydın Bulut, Vedat Özdemir, Mehmet İlker Altınay ve Grup Yorum'un yer aldığı projede her yönetmen kendi senaryosunu yazıp, 10 dakikalık kısa filme imza attı. Filmlerin oyuncu kadrolarında ise Tansu Biçer, Serkan Keskin, Bülent Emrah Parlak, Gizem Soysaldı, Erkan Can, Fırat Tanış gibi isimler yer aldı.

KOD ADI VENÜS

''Kod Adı: Venüs'' adlı filmin başrollerini Jolie M, Cengiz Bozkurt, Jonny Lee-Kemp ve Serhat Harman'ın paylaştı. Filmin yönetmenliğini ise Tamer Garip üstlendi.


 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
özgüя şαнιη' Alıntı:
F TİPİ

Haftanın ikinci yerli dramı ''F Tipi Film'', F tipi cezaevlerinde yaşananları beyazperdeye aktarıyor. Film, 10 farklı yönetmenin çektiği 9 kısa filmin uzun metraj şeklinde yeniden kurgulanmasıyla ortaya çıktı. Ezel Akay, Barış Pirhasan, Sırrı Süreyya Önder, Reis Çelik, Hüseyin Karabey, İlksen Başarır, Aydın Bulut, Vedat Özdemir, Mehmet İlker Altınay ve Grup Yorum'un yer aldığı projede her yönetmen kendi senaryosunu yazıp, 10 dakikalık kısa filme imza attı. Filmlerin oyuncu kadrolarında ise Tansu Biçer, Serkan Keskin, Bülent Emrah Parlak, Gizem Soysaldı, Erkan Can, Fırat Tanış gibi isimler yer aldı.
Ne büyük acılar yaşandı bu ülkede ..Yaşanıyorda hala...
Yarın izleyeceğim  filmi ...izlenimlerimi paylaşırım..

F Tipi Film Fragmani
 
Üst