Vazgeçmekten Vazgeç!

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Vazgeçmekten Vazgeç! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,933 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Vazgeçmekten Vazgeç!
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Bilgem45
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com

"Sana bir işin başarılamayacağını söyleyecek binlerce insan var. Felaket tellallığı yapacak binlerce insan var. Seni yutmayı bekleyen tehlikeleri, sana birer birer gösterecek binlerce insan var. Ama sen yüzündeki gülümsemeyle ceketini çıkar ve yola koyul. Başarılamayacak şeyle uğraşırken şarkılar söyle ve başar."

Vazgeçmekten vazgeçin, çünkü mağlubiyete teslimiyetin en acı halidir bu eylem. Evet, belki en kolay, en basit yoldur hedeflerinizden ödün vermek. Ancak unutulmamalıdır ki; idealler uğruna sarf edilen gayret, karşılaşılıp da üstesinden gelinen güçlükler ne kadar büyükse elde edeceğiniz başarılı sonucun size vereceği haz da o derece fazla olacaktır. Önemli olan; kendinizi yapamayacağınız, istediğiniz sonucu elde edemeyeceğiniz doğrultusunda kandırmamanızdır. Bu şekilde kendinizi inandırmaya başladığınızda, olumlu işler yapmanız zaten zorlaşacak ve belki de bir zaman sonra kendinizi iyiden iyiye umutsuzluğa sevk ediyor olacaksınız. Yani aslında karşılaştığınız güçlüklerin üstesinden gelmek yerine, onların imkansızlığı için çaba sarf ediyor olacaksınız.

"Bir şeyin imkansız olduğuna inanırsanız, aklınız bunun neden imkansız olduğunu size ispatlamak üzere çalışmaya başlar. Ama bir şeyi yapabileceğinize inandığınızda, gerçekten inandığınızda, aklınız onu yapmak üzere çözümler bulma konusunda size yardım etmek için çalışmaya başlar." (David J. Schwartz)

Tek bir amacınız için birden fazla engelle karşılaşmış, aynı engele birden fazla kez takılmış olabilir, bu doğrultuda sonuca gidemeyerek birden fazla mağlubiyet tatmış olabilirsiniz. Ancak alınan olumsuz sonuçlar sizi yıldırmamalı, bilakis daha da iştahlandırmalıdır. Vazgeçmeyerek, hedefleriniz için çok çaba sarf ettiğinizde mağlup bile olsanız bunun zafer sayılacağını unutmayın.

Vazgeçtiğin An, Kaybetmişsin Demektir

ABD'li ünlü psikolog Martin Seligman 1975 yılında kapana kısılmış insanların durumuna ışık tutmak için köpeklerle bir deney yapar.
Seligman bir grup köpeği kafeslerin içine sıkıca hapseder ve sık sık şok uygular. Önce direnip mücadele eden köpekler, bir süre sonra kendilerini çaresizliğin kucağına bırakırlar. Daha sonra kafesler köpeklerin kolayca ka çabileceği şekilde değiştirilir. Ancak köpeklerin %65'i kaçmayı bir kez daha denemez ve yere uzanıp umutsuzca sızlanmayı tercih eder. Seligman benzer davranışların insanlarda da yaşandığını belirlemiştir. Arka arkaya gelen aksiliklerin insanlara çaresizliği, umutsuzluğu ve ataleti öğrettiğini belirtmiştir.

Çaresizlik, umutsuzluk ve atalet… Bunlar vazgeçmek için haklı nedenler değil. Ovid'in vurguladığı gibi, "Dayan ve üstele… Bu acı, adım adım senin iyiliğine dönüşecek."

Bu arada vazgeçmemek uğruna kendinizle savaşırken, çevrenizde bulunan bazı şahıslara karşı da bir cephe açmış olmalısınız. Çünkü onlarla da mücadele etmeniz gerekebilir. Kaçınılmazdır ki, bir kısmı sizin farkına bile varamadığınız olumsuzlukları gün yüzüne çıkarıp size yardımcı olacaktır!
"Sana bir işin başarılamayacağını söyleyecek binlerce insan var. Felaket tellallığı yapacak binlerce insan var. Seni yutmayı bekleyen tehlikeleri, sana birer birer gösterecek binlerce insan var. Ama sen yüzündeki gülümsemeyle ceketini çıkar ve yola koyul. Başarılamayacak şeyle uğraşırken şarkılar söyle ve başar." (Edgar A. Guest)

Kazanan olmak istiyorsan asla pes etme. İnadına savaş. Ne gerekiyorsa, fazlasını yap. Çünkü kendi sınırlarını kendin çizebilirsin. Unutma, vazgeçtiğin an, kaybetmişsin demektir.

Yazar :  Ömer Ata Akın 
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Vazgeçtiğin An, Kaybetmişsin Demektir.. ?
Valla ne yalan söyleyeyim şimdi, aslında mücadeleci biriyimdir ama bir çok durumdada vazgeçebiliyorum.
Kaybediyormuyum ? Vazgeçtiğim şeylere bakıyorumda.
Kazanmışım gibi görünüyor.
Ama dediğim gibi genel anlamı ile kolay kolay vazgeçen biri değilim.
 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Vazgeçmek en iyi yaptığım şeylerden galiba bu konudada en büyük destekçim etrafımdan çok kendim malesef.
 
A

agokalper

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
biraz secret kitabı tarzı bi anlatım olmuş.. ve o kitabı sevmemiştim.. yazıdada katıldığım sadece birkaç kısım var ama yinede teşekkürler :)
 
V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
hiç bir şey imkansız değğilir ama hayatta imkansız olan şeylerde var ve  bu şeyler canımızı yakmaya devam edecekse vazgeçerek belkide kazanç sahibi oluruz diye düşünüyorum yani bence vazgeçmeyide bilmek lazım. paylaşım için teşekkürler
 
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Özlem' Alıntı:
Vazgeçmek en iyi yaptığım şeylerden galiba bu konudada en büyük destekçim etrafımdan çok kendim malesef.
Zaten bu olmamalı mı?
Her şeyden önce, en büyük destekçiniz kendini olmalı(sınız).
Hatta bazen ETRAFA INAT(!) bile olmalı.
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bazen çok kolay vazgeçiyorum, evet. Etrafımdaki insanlara bağlı. Karşımdakine, rakibime,..vs. çok gıcık olmuşsam, kendini üstün göstermeye çalışıyorsa asla vazgeçmem. hehe kötü bir huy ama böyle..
 
P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
Kendi sınırlarımızı kendimiz cizebiliriz.bizde sandığımızdan daha fazlası var yapabiliriz.vazgeçmek mi? oda ne :) Basarılı insanların lugatında vazgeçmek diye bir anlam ve kelime bulunmuyordu...
 
S

sukaya

Kullanıcı
31 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
sofiskaya.blogspot.com
Çaresizseniz  çare sizsiniz  Ümitsizseniz Ümit sizsiniz  bunla beraber evet hayatımızda birşeylerin değişmesini istiyorsak vazgeçmememiz ve ısrarcı olmamız gerekiyor ama hayatımızda bizim gücümüzü aşan değiştiremeyeceğimiz şeylerde vardır bunları kabullenmemiz gerekir.Onun için Halil Cibranın aşağıda zikredeceğim sözü benim çok hoşuma gidiyor

Allahım değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır. bunları birbirinden ayırtedebilmem için de aklı selim ver .

sevgilerimle
sukaya


 
B

Bilgem45

Kullanıcı
13 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
6
Manisa
Vazgeçmek neden bu kadar cazip gelir insana? Bir kurtuluş yolu mu güvensizlik mi? Aslında bazen bir şeyi yapmaktan vazgeçtiğimizde sanki her şey dağılıp yok olacak gibi gelir, bazen de aksine üzerimizden büyük bir yük kalkmış hissederiz. Alışkanlıklarımızdan vazgeçmek ya da alışık olmadığımız bir şeyi yapmaktan vazgeçmek. Anladığım  kadarıyla burda bahsedilen bir şeye cesaret edip de bin bir türlü kurdu başımızda dolaştırıp karar değiştirmek 'vazgeçmek' mücadeleci olmamak.Kesin kararlar alınıp sağlam adımlar atılarak girişilen bir iş elbette vazgeçmeyi kabul etmez ve başlanan iş bitirilemediği için kaybetmek kaçınılmaz olur. Kararlarımızın netliği de karakterimizin sağlamlığıyla bütünleşip mücadeleci tavra dönüşür. Mücadelemiz de bazen dış etkilere bağlı olabiliyor.Vazgeçmek zorunda bırakılmadığımız sürece vazgeçmekten vazgeçelim derim ben de ;)
 
Üst