Uzakdoğu Mucizesi

  • Konbuyu başlatan Zynep
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde Zynep tarafından oluşturulan Uzakdoğu Mucizesi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,108 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Uzakdoğu Mucizesi
Konbuyu başlatan Zynep
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crnkcclr
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Uzakdoğu mucizesi: Yeşil çay


   


Yeşil çay ve faydalarını bilmeyen ve hala şüphe duyan ve içmeye başlamamış olanlar varsa, bir kere daha yeşil çayın faydalarını hatırlatmakta fayda var.

Yeşil çayın faydaları

Günlük bir fincan içtiğiniz yeşil çayın sadece hastalıklarla savaşma konusunda bağışıklık sistemine yardım ettiğini düşünüyorsanız, sizin için daha da güzel haberlerimiz var...

1. Kanser Riskini Düşürür

Bir antioksidan çeşidi olan polifenoller yeşil çayda bolca bulunur. Bu antioksidan çeşidi, kanser hücrelerinin vücudunuzda barınmasını zorlaştırır, kan damarlarındaki akışkanlığı güçlendirir. Yapılan birçok çalışma ışığında şunu biliyoruz ki, yeşil çay içmek, mide, meme, kolon ve prostat kanserleri riskini azaltmaktadır.

2. Cildi Pürüzlerden Kurtarır

Bir sıyrık, ısırık veya ufak bir cilt yaranız varsa, size çok ilginç bir yöntem söyleyebiliriz. Yeşil çay yapraklarını, demleme sonrası atmayın. Islanmış yeşil çay yapraklarına pamuk ile bastırın, daha sonra bunu cildinize sürün. Çay, doğal bir antiseptik görevi görür ve ciltte bölgesel kaşınmayı önlemede yardımcı olur. Güneş yanıkları veya akşamdan kalma gözaltı morlukları için de aynı yöntemi deneyebilirsiniz. Yeşil çay aynı zamanda güneşten kaynaklanan cilt kanserini önlemede yardımcı maddeler içerir. Güneşe çıkmadan önce pamukla ıslatılmış yeşil çay özütlerinden cildinize sürebilirsiniz.

3. Kan Basıncınızı Düzenler

Sağlıklı bir kan basıncı oranına sahip olmanın önemini biliyorsunuz. Günde sadece yarım fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla %50 daha az hipertansiyon riskleri bulunuyor.Polifenollere geri dönüyoruz, yeşil çay içerisinde bulunan bu antioksidanlar, yüksek kan basıncını önler ve kan damarlarının büzüşüp daralmasını engellerler.



4. Hafızanızı Diri Tutar

Yeşil çayın hafızayı diri tuttuğunu biliyor muydunuz? Yetişkinler üzerinde yapılan bir araştırmada, günde en az 2 fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla daha az zihinsel gerileme ve idrak kabiliyeti sorunları yaşadığı gözlemlenmiştir. Bunun nedeni, yeşil çayın içinde bulunan antioksidanların, vücudumuzdaki serbest radikaller ile savaşması ve böylece beynimizdeki sinirlere ekstra bir koruma sağlamasıdır. Hem lezzetli, hem de sizi Alzheimer ve Parkinson hastalıklarından koruyan bu sihirli içeceği reddetmeyin.

5. Genç Kalın

Daha genç ve daha sağlıklı arterlere sahip olmak, sizin de daha sağlıklı ve genç bir vücuda sahip olmanız demektir. Kan damarlarında oluşacak sorunlar, kalp krizi ve felç riskinizi artıracak serbest radikallerin çoğalması ile enerjiniz tükenir ve gerçek yaşınız yukarıya fırlar. Ne kadar yeşil çay gerekiyor? Günlük 1-2 fincan içeceğiniz yeşil çay sayesinde bozulan arterlerden, tıkanmaktan dolayı oluşan kolesterole kadar tüm sorunların oluşmasını engelleyebilir.

6. Kilo Verdirir

Evet şaşırmayın. Son önerimiz belki de bu aralar en çok kafanıza takılan sağlık sorunlarından biri! Yeşil çay içeriğindeki maddeler sayesinde kan akışınız hızlanır, kalori yakma işlemleri vücudunuzda daha çok yer bulur, ve her bir yudum bu işlemleri hızlandırır. Bu sihirli içeceği hayatınıza sokun, farkı göreceksiniz!

RealAge


 
F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Aşırıya kaçılmazsa gerçekten harika.. Bilgilendirme için teşekkürler Zynep abla..  :)
 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
bi ara denedim ama tadını hiiiiç beyenmedim  :(niye faydalı şeylerin tadı kötü olurki hiç anlamıyorum  :( madem yeşil çay bukadar faydalıymış bir şans daha vereyim bari belki bu sefer yıldızımız barışır :)
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Özlem,
yeşilçayın limonlusu ve a.c.e vitaminlisi var ve tadı daha iyi.
Benim de sadesini içince bir garip oluyor içim ama limolusu daha iyi
ben çoook seviorum yeşilçayı vazgeçilmezlerim ,bir de lavanta çayını seviyorum :)
 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
teşekkürler canım ya birde limonlusunu deneyelim bakalım ama lavantalıyı ben almim  :)
 
K

Kristal

Yemeklerden sonra içildiğinde insülinin vücutta uzun süre kalmasını sağladığından kan şekerini düzenliyormuş. :)
 
C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
yeşil çay güzeldir... tadını severim ben...
lavantanın kokusu bile içmek için yeterli bir sebep..
ben sağlıklı yaşamdan çok seviyorum böyle tadları ee tabii iyi de oluyor :)
 
Üst