Uçan balon

  • Konbuyu başlatan ummuhan1977
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde ummuhan1977 tarafından oluşturulan Uçan balon başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,846 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Uçan balon
Konbuyu başlatan ummuhan1977
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan mavidünya
U

ummuhan1977

Kullanıcı
26 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Muğla
Hiç uçan balonla uçmak gibi bir deneyiminiz oldu mu? İçinizden evet diyenler hayır diyenler inşallah birgün olur diyenler vardır.bana soracak olursanız üçüncü kategoriyi paylaşıyorum sizinle. Az çok yüksekten çekinen biri olsam da bu deneyimi yaşamak istiyorum.niçin diye soracak olursanız sorunuzun cevabı şu olabilir….

Havada asılı kalabilmek! Ne çok yükseğe çıkıp gökyüzünü delmek ne de toprağa bağımlı kalabilmek yani ortada bir yerlerde gökyüzüne asılmak ve yer yüzüyle bağlantıyı koparmamak…orta karar bir yaşam gibi… fakat yükseklerde bir yaşam!

Bazen rüzgarın seni sürüklediği yöne kayıyorsun yani arada bir macera ve heyecan yaşıyorsun… yeryüzünü daha iyi görebiliyorsun tüm renkleriyle….

Aslında uçan balon bu yazımda bir yaşam tarzını simgelediğini belirtmek isterim. Gerçekte balonla uçmak çok güzel bir deneyim olur mutlaka fakat burada asıl anlatmak istediğim konu bu değil. Burada anlatmak istediğim nasıl bir yaşam tarzı yakaladığınız ve bunun hayat başarısına bakış açısına nasıl yansıdığıyla ilgilidir.

Eğer jet hayatı yaşıyorsanız hayatın akışına kapılmış gibisinizdir. Lüx içinde yaşamaktasınız fakat güzellikleri hayatın durgun ve mütevazi huzur verici akışını seyretme imkanından mahrumsunuzdur.arada bir hızınızı kesip balon hayatı yaşayın…Çünkü balon hayatı etrafınızda ne olup bittiğini daha iyi görebilme imkanı yaşatır size. Eğer uçak hayatı yaşıyorsanız arada bir doğal yaşamı seçin yani balonla uçun. Çünkü sadece teknoloji hayatı sizi tek tüze bir hayata hapsetmektedir ve sadece bulutları görmenize olanak sağlar. Yeryüzüne kuş bakışı bakarsınız yani ayrıntıları göremezsiniz.Sizin için büyük oynamak önemlidir. Fakat balon sizi yüksekte uçmaktan engellemediği gibi doğada meydana gelen güzellikleri içinize sindirerek yaşamanızı sağlar.Eğer yerden ayağınızı hiç kesmediyseniz yine uçan balonla seyahat etmenizi tavsiye ederim. En azından büyük düşünenlerin dünyasına biraz daha yaklaşmış olursunuz onların bakış açısıyla bakmış olursunuz. Nasıl oluyor da hayatta başarıyı yakalıyorlarmış görmüş olursunuz. Belki onlar sizin gibi küçük şeylerle oyalanmıyorlardır. Büyük koyup büyük kazanıyorlardır.

Zihnimizdeki uçan balon yeryüzüne bizi bağlayan bazı tabulardan kurtulmamı sağlıyor desek herhalde saçma sapan konuşmamış oluruz. Çünkü bazı şeyler toprağımızdan kopmamızı engelliyor deriz cesaret edip de özgürlüğüme uçamayız. Bugün dünyayı dolaşanların yanında köyünden hiç çıkamayan bir sürü insanlar var. İkisinin de maddi kazancı varken niçin birisi dünyayı dolaşırken öbürü komşu köye bile gidemiyor. Herhalde zihnindeki bağlardan kurtulamıyordur. Yeryüzü hayatına kendini kaptırmıştır. Ona hiç uçan balonla seyahat etmeyi düşündün mü diye sorsanız size atacağı bakışları hayal edebilirsiniz. Cesaret edip de bunu denemeyecektir. Herhalde balonun birileri tarafından patlatılacağını yere çakılacağını hayal etmektedir.

Bizim burada bahsettiğimiz işte bu. Hayali bir uçan balon tasarlayın ve uçun. Kendinizi yükseklerde uçuyor olarak görün.Hayatınızı birgün bile olsa değiştirin.bugün mesela farklı bir şey yapın.uçan balonunuza binin ve uçun; farklı yaşayın hayatı.Bazı kalıplardan ne kadar çabuk kurtuluyormuşsunuz görürsünüz!



Ümmühan YAŞAR
Rehber Öğretmen-Psikolojik Danışman

 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
İlginç bir benzetme.
Uçan Balon  olmak...
En çok şuna takıldım;acaba köyün xengin Ağası acaba şu sebepten yan köye gitmemiş olabilir;
sonuçta kendi köynde ağa herşey onun dudağının arasında..yan köye giderse bu saltanat fazla sürmeyecek endişesiyle olabilir mi acaba?

Teşekkürler paylaşım için,değişik güzel bir paylaşım ve bakış açısı. :)
 
ilyas

ilyas

Kullanıcı
14 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
uçan balona binmek deyince riskler, karşıma çıkacak zorluklar ve süprizler aklıma geliyor ilk bakışta korkularımla yuzleşmeyi düşündüm, gerçi bir çok bakış açısı olabilir.
 
ilyas

ilyas

Kullanıcı
14 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
ağa denilincede Şener Şen in züğür ağasını düşündüm. 
 
S

seca

Kullanıcı
1 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
0
mersin
Bugün dünyayı dolaşanların yanında köyünden hiç çıkamayan bir sürü insanlar var. İkisinin de maddi kazancı varken niçin birisi dünyayı dolaşırken öbürü komşu köye bile gidemiyor. Herhalde zihnindeki bağlardan kurtulamıyordur. Yeryüzü hayatına kendini kaptırmıştır. Ona hiç uçan balonla seyahat etmeyi düşündün mü diye sorsanız size atacağı bakışları hayal edebilirsiniz. Cesaret edip de bunu denemeyecektir. Herhalde balonun birileri tarafından patlatılacağını yere çakılacağını hayal etmektedir.
yazı da kurulan mantık çok hoşuma gitti benim. yeryüzü hayatına kendini o kadar adapte edip etrafındaki güzelliklerden mahrum kalan birçok zengin vardır buna eminim :)
 
M

mavidünya

Kullanıcı
11 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Havada asılı kalabilmek! Ne çok yükseğe çıkıp gökyüzünü delmek ne de toprağa bağımlı kalabilmek yani ortada bir yerlerde gökyüzüne asılmak ve yer yüzüyle bağlantıyı koparmamak…orta karar bir yaşam gibi…


ÇOK GÜZELDİ PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER. ;)
 
Üst