'Türkan' Filmi 19 Mayıs'ta Gösterime Girdi...

  • Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sinema kategorisinde crt tarafından oluşturulan 'Türkan' Filmi 19 Mayıs'ta Gösterime Girdi... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,037 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sinema
Konu Başlığı 'Türkan' Filmi 19 Mayıs'ta Gösterime Girdi...
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul





********************

'Türkan' Filmi 19 Mayıs'ta Gösterime Girdi...





Prof. Dr. Türkan Saylan'ın yaşamının, Koliba Film'in yapımcılığında Cemal Şan tarafından beyaz perdeye aktarıldığı "Türkan" adlı film, 19 Mayıs Perşembe günü vizyona girecek.
   

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, cüzzamla savaş ve eğitim konusunda imza attığı reformlarla sadece Türkiye'de değil dünyada da tanınan ve gönüllerde yer eden Saylan'ın yaşamı, Oya Yüce ve Ayça Mutlugil'in senaryosuyla beyaz perdeye aktarıldı.

Filmde, Altan Erkekli, Özge Özder, İsmail Hacıoğlu, Beyza Şekerci, Şebnem Sönmez, Selin Demiratar, Burçin Oraloğlu, Begüm Birgören, Binnur Kaya, Şevket Çoruh, Tanju Tuncel, Yurdaer Okur, Ahmet Saraçoğlu, Şemsi İnkaya, Evren Bingöl, Uğur Demirpehlivan gibi pek çok ünlü isim rol alıyor.

Filmde, "Prof. Saylan'ın son günlerinde yaşadıkları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) 20. yıl kutlamasının gerçekleşeceği 2 Mayıs akşamında Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda olabilme arzusu, ölüme, hayata küserek teslim olma yerine, her zaman olduğu gibi kendisini değil, milyonların geleceğini düşünerek, onlar için projeler üreterek hazırlanan bir kadının hikayesi"  anlatılıyor.

Türkan Saylan'ı Rüçhan Çalışkur'un canlandırdığı film, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda vizyona girecek.

Filmin senaryosunda ''Tek ve Tek Başına Türkan'' kitabından esinlenilen yazar Ayşe Kulin de Saylan'ın on binlerce çocuk için umut olduğunu söyledi.

Kulin, Saylan'ın örnek bir insan olduğunu belirterek, ''O örneği ne kadar çok genç seyrederse, ne kadar çok Türk insanı seyrederse örnek olur. Türkan hocayı tanıyanlar Ergenekon soruşturmasında adının geçmesine gülüp geçiyor. Ciddiye alınır tarafı yok. Böyle bir şey geldi başına. Allah'tan içeri almadılar. Hastaydı. Pek çok insan gibi o da bir haksızlığa uğradı. Türkan hocayla ilgisi olmayan işler bunlar. O bir bilim insanı ve bir hekim. Onun Ergenkon'la falan bir ilişkisi olamaz, bunu da herkes biliyor, bu başka nedenlerle yapılan bir şey'' diye konuştu.
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği)Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan...
Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) tarafından, cüzzam ve eğitim alanındaki çalışmaları nedeniyle ''Fahri Doktora'' unvanına layık görülen...
ATATÜRKÇÜ çağdaş düşüncelin neferi eğitimin misyoneriydi..
Onu saygı ve grurla anıyoruz.
 
be yourself

be yourself

Kullanıcı
14 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
Filmi dün gece izledim. Hem çok etkilendim, hem çok güldüm, hem çok şey öğrendim ondan.. Bütün salon hıçkıra hıçkıra ağladık.. Ama aslında filmin ağlatmak gibi bir amacı yok; hatta Türkan Saylan'ın öyle esprileri var ki aralarda, bir anda havanızı değiştiriyor; bir insan nasıl bu kadar düşünceli, insancıl, kendiyle barışık olabilir diyor..

Özellikle genç neslin mutlaka izlemesi gerek! Ayrıca boşa geçirdiğimiz vakitlerimiz, saçma sapan şeylere üzülerek harcadığımız zamanlar.. hepsine dönüp bakıp öyle pişman oluyor ki insan izleyince..

Şimdi daha dolu dolu yaşamak gerek hayatı, bunu biliyorum!
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili yourself:)
Evetya özellikle de siz gençlerin boşa kaybedecek vakti hiçç yok ...
Güzel yorumun için teşekkür ediyorum.
Ayrıcada bu filmi benden önce izleme şansı bulduğun için seni kutluyorum.( (Hafta sonu bende kesinlikle izleyeceğim filmi)

**********
"Türkiye’de daha yaşarken heykelinin dikilmesini hak etmiş çok az sayıda insandan biridir bence Türkan Saylan.

Bırakın hayatının son 20 yılını adadığı kız çocuklarının okula gönderilmesi işini, sırf cüzam hastalığının bu topraklardan silinmesine yaptığı katkı nedeniyle Prof. Dr. Türkan Saylan’ın heykeli dikilmelidir; bir insanın, bir insan iradesinin neleri değiştirmeye kadir olduğunu herkese göstermek için.
O yüzden, dün Türkan Saylan’la ilgili yapılan açıklamalar içinde en çok Prof. Dr. Gencay Gürsoy’un bütün Türk hekimleri adına söylediği sözleri beğendim: “Bugün hepimiz Türkan Saylan’ız...”
Evet öyleyiz.
Kimsenin ama kimsenin gücü yetmez Türkan Saylan’a el uzatmaya, onu kirletmeye.
Tandoğan’daki mitingin aksine, İstanbul Çağlayan’da kürsüye çıkıp ‘Ne şeriat ne darbe’ diyen insandır o; o yüzden İzmir’de kürsüye bile çıkarılmayan insandır o.
Bugün onun adını darbecilerle, darbe teşvikçileriyle yan yana getirmek kadar büyük bir yanlış olamaz..."
****************

İsmet Berkan'dan



 
be yourself

be yourself

Kullanıcı
14 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
izledin mi filmi :) bak izleyeceğim demiştin, merak ettim nasıl buldun filmi?

ben arada frgmanı açıp tekrar tekrar anımsamaya çalışıyorum nasıl olduğunu...

o sahneye çıkma sahnesidne benim de dizlerim titremişti oturduğum yerden, o kadr içine giriyorsun yani filmin..

ay izlemediysen önceden bi parça anlatmış oldum ama ..  :-\
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sorma ya henüz izleyemedim.(Ama tvde dizisini kaçırmadan izlemiştim)
Bi'aksilik olmazsa yarın (Metroport'ta) izlemeyi için planlıyorum ..
Düşüncelerimi o zaman yazarım .
 
Üst