Türk sinema tarihinin en iyi 10 filmi

  • Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sinema kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Türk sinema tarihinin en iyi 10 filmi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,542 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sinema
Konu Başlığı Türk sinema tarihinin en iyi 10 filmi
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan su perisi
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0


1- Uzak (2002) - Nuri Bilge Ceylan

Hayallerini gerçekleştirmek için İstanbul`a gelen Yusuf, uzaklara gitmeyi düşleyen fotoğrafçı akrabası Mahmut`un yanına yerleşir. Mahmut ise Yusuf`u hoş karşılamamıştır. Nuri Bilge Ceylan, bu filmiyle Cannes Film Festivali dahil olmak üzere birçok festivalden ödülle dönmüş, adını geniş kitlelere duyurmuştu.

2- Gelin (1973) - Ömer Lütfi Akad

Ömer Lütfi Akad’ın üçlemesinin ilk filmi olan Gelin’de Yozgat’tan İstanbul’a göçen bir ailenin dramı anlatılır.



3- Susuz Yaz (1963) - Metin Erksan

Türk sinema tarihinde uluslararası ödül alan ilk film olan Susuz Yaz, Ege kıyılarında yaşayan ve yaşamının bir bölümü tütüncülükle geçen çiftçilerin hikayesini anlatır.

4-Anayurt Oteli (1987) - Ömer Kavur

Yusuf Atılgan'ın romanından uyarlanan ruhbilimsel ayrıntılarla destekli çarpıcı bir "iç dünya” filmi. İstasyon yakınlarındaki babadan kalma on dört odalı, eski bir konaktan bozma otele gecikmeli Ankara treniyle gizemli bir kadın gelir. Otelin katibi ve sahibi Zebercet, bir gece kalıp giden meçhul kadını bekler durur.



5-Selvi boylum al yazmalım (1977) - Atıf Yılmaz

Selvi Boylum Al Yazmalım, Atıf Yılmaz tarafından yönetilen, başrollerinde Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ın oynadığı, 1977 tarihli film. Türk sinemasının başyapıtlarından biri olarak sayılmaktadır.



6-Masumiyet (1997) - Zeki Demirkubuz

Güçlü bir hayat kadını olan Uğur, hayat kadınına saplantılı bir adam olan Bekir ve hapisten yeni çıkmış amaçsız biri olan Yusuf ve annesinin hamileyken yediği dayaktan dolayı sağır ve dilsiz doğan Çilem etrafında gelişen sıradan olaylar.



7-Muhsin Bey (1987) - Yavuz Turgul

Film; prensiplerine bağlı eski bir müzik yapımcısı olan Muhsin Bey ve şöhret olmak isteyen Ali Nazik ismindeki saf delikanlının basit macerası olarak başlayıp, Muhsin Bey'in yaşam ve onur mücadelesine dönüşen olayları konu almaktadır.

8-Yol (1982) - Yılmaz Güney-Şerif Gören

Sıkı yönetimin en acılı günlerinde İmralı Yarı Açık Cezaevi'nden verilen izinle köylerine, evlerine gitmek isteyen beş mahkumun yolda yaşadıkları zorluklar ve insan hayatlarının dramı çok başarılı bir anlatımla sunuluyor.

9-Sürü (1978) - Zeki Ökten

Bir aşiretin kırsal alandan büyük kente geçişini ve giderek çöküşünü zengin ayrıntılarla veren destansı epik deneme.

10-Umut (1970) - Yılmaz Güney

Siyah-beyaz olarak çekilen filmde, faytonculuk yaparak yaşamını kazanmaya çalışan Cabbar'ın ve ailesinin içine düştüğü çıkmazlar kurtulmaya çalışması anlatılır. Atı bir arabanın çarpması sonucu ölen Cabbar, ailesini geçindirmek için emeğiyle çalışarak para kazanamayacağını düşünerek, kestirme bir yol aramaya başlar. Aldığı Milli Piyango biletine de ikramiye çıkmayınca, bu kez defineci olmaya karar verir.


Güncel net..
 
M

MAYKIL2041

Kullanıcı
23 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Ben bu filmlerin,Alyazmalım dışında,hiçbirini izlemedim maalesef  :(
Susuz Yaz filminin ödül aldığını duymuştum.İzlemek isterim.Necati Cumalı'nın bir eseri "Susuz Yaz"
Okumak da isterim :)
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bende çogunu izlememişim,şimödi kendimi KINADIM!
Cd cime gidipde "Masumiyet" diye tek bir harf hata ile,"mahremiyet" diyerek yanlış film aldıgım geldide aklıma.. :-\
 
Üst