Tembel hocaların kulakları çınlasın!

beyazdilekce

Kullanıcı
Katılım
1 Ara 2009
Puanları
0
Konum
Antalya
TEMBEL HOCALARIN KULAKLARI ÇINLASIN!​
Son deverin kıymetli alimleriinden Hüsrev Efendi ders okuturken üzerinde hasıl olan durgunluğun sebebini soran öğrencilerine “Buraya geleceğim sırada yatağında ateşler içinde yatmaktan olan kızım vefat etti.Onun cenazesi ve defin işi vardı. Dersinizi  ihmal ederim diye Allahatan korktum, herşeye rağmen yine geldim. Onun için üzerimde durgunluk var,hemen gidip oınun defniyle meşgul olmam icabediyor. Kusura bakmayın, o yüzden biraz cansız konuştum!”diyerek ilim öğretmenin ehemmiyetini  nefsinde yaşayarak gösteriyordu.
En küçük bir bahaneyle okuldan, ders vermekten kaytarıp dersin boş geçmesine yol açan tembel ve ehl-i keyf hocaların kulakları çınlasın
!
 
zaten öğretmenlik fedakarlık gerektiren bir meslektir,dil ile öğretilir,yürek ile doğruyu gösterir...

bizim bir fizik hocamız vardı dersler resmen boş boş geçerdi hoca bir iki soru yazdırıyor sonra konuyu anlatmadan bizim çözmemizi bekliyordu bazen çözemiceğimizi bildiğinden kendisi çözüyordu ama bize fayda sağladığını zannetmiyorum,bir tek yazdırdığı küçük notlar var anladığım.

her ne yapıyor olursak olalım düzgün,doğru bir şekilde yapalım..akıp giden zaman herkes için değerlidir,boşa harcanacak zamanımız yok!!!
 
Toplumca çoğu kişide bulunan baştan savma iş yapma geleneği malesef bazı öğretmenlerimizdede mevcut.
İşini seven, canı gönülden yapan eğitimcilerin sayısının artması muhakkak diğer dallarada etki edecektir.
Neticede ilk örnek aldıklarımız ailemizden sonra öğretmenlerimiz.
 
Geri
Üst