Teknoloji Yokken Çocuk Olmak..

su perisi

Kullanıcı
32108798.jpg

26044609.jpg

33578538.jpg

66083252.jpg

94433200.jpg

83430093.jpg

27268867.jpg

20651243.jpg

77841312.jpg

51635270.jpg

21463658.jpg

95409174.jpg

93691413.jpg

28236135.jpg

15113643.jpg

49352436.jpg

61687167.jpg

Allahtan o günlere yetiştim uzuneşşek birdirbir saklambaç körebe ve türevi oyunları oynamışlığım var şimiki çocukların tek arkadaşı var adı pc herşiyi onunla yapıyolar. laf aramızda bende bunları size pc den yazıyorum

misket oynamak,kardan adam yapmak,şirinleri seyretmek,okuldan eve geldikten sonra önlüğü çıkarmadan dışarıda taş kale maç yapmak ve dahası...şimdiki çocuklar bunların hiçbirine ya heyecan duymuyor yada efem in dediği gibi pc dünyasına dalıp gitmiş.acilen yeni nesilin toplumsal dayanışma içinde olabileceği alanlara yönlendirilmesi lazım...
bakalım sonumuz ne olacak  :)
güzel paylaşımdı...

Bende bu oyunların hepsini tadanlardanım.. Şimdiki çocuklar hiç çocukluk yaşayamıyorlar varsa yoksa pc..

Ucundan kıyısından da olsa yetiştim bu güzel dönemlere...  O tatlı günlerin yerini de hiçbir şey dolduramaz artık...

nası doldurabilsinki...
imkanı olan birçok çocukta zaten pc var ve dünyaya bir camın arkasından bakıyorlar..tamam doğru amaçlar için kullanılsa çok harika ama gel görki gerçekler hiç böyle değil.bide ilginç olan oynadıkları oyunlar(özellikle erkek çocukları) annemin tabiriyle "vurdulu kırdılı"  ;D  ((((

İnsanı alıp çocukluğuna götüren güzel kareler.
her karede ayrı bir anıyı anımsıyor insan.
Ama şimdiki çocuklar pc başında vakit geçiriyorsa bu onların tercihinden çok geğişen çevresel şartların getirisi. Eskiden mahalle kültürü vardı. Ordan oraya koşturan çocuklar. İnsanlar evlerinden çok mahalla aralarında vakit geçiridi. Anneler babalar çocukları sokakta diye endişelenmezdi. Şimdi binalar çoğaldı sokaklarda oynayan çocuklar azaldı. İnsanlar çocuklarını dışarı çıkarmaya korkar hale geldi. Zaten çıksalarda oyun oynayacak alanlarıda yokki. ya seyir halinde ya park halindeki arabalardan onlara pek alan kalmadı.

Çocukluğumu doğa ile içiçe doyasıya yaşadım.
Şimdilerde kendimi teknoloji harikası bilgisayara kaptırmış durumdayım ve doğruyu sölemek gerekirse dostlardan ve doğadan kopmuş durumdayım: (

Çok güzel kareler,çocukluğuma gittim.Baktımda hepsini oynamışım
Cep telefonsuz,bilgisayarsız,play stationsız
Tek teknolojik aletim walkmanimdi :)
Teşekkürler Peri

Süperdir herhalde.Elimden geldiğince şuan teknolojiyi kullanmaya çalışıyorum ama en az 20yıl öncesinde yaşamak isterdim :-\

Geri