Talimat

  • Konbuyu başlatan Safari
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde Safari tarafından oluşturulan Talimat başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,416 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Talimat
Konbuyu başlatan Safari
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan dideM
Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
Baba-dedi 9 yaşında ve annesiyle yaşadığı için beni çok sık görmeyen kızım.
-Neden sen diğer arkadaşlarımın babalarından farklısın. Öğretmenim senin için-baban değişik biri dedi.

Bak kızım-dedim.

Talimat adamları vardır.
Bu adamlar her şeyi kitabına göre yaparlar. Ve çoğu gözlük takar.
Arabalarını sıfır kilometre almışlardır mesela. Ve asla servis dışında başka tamirciye gitmemişlerdir. Yani servis parçayı değiştirir hatta arada su yağ filitre ve bir de triger kayışınızın ömrü azalmıştı diye size on bin bakımda kol gibi faturayı acımadan sokarken, emektar sanayideki Apo usta işi yarı fiyatına hallediverir. Ama bu adamlar Apo ustayı tanımazlar.
Apo usta da onları tanımaz. Zaten tanışsalar, onlar Apo ustanın kirli elini sıkmazlar, usta da zaten onları gözünden tanır işini yapmaz.

Talimat adamları-asansör durmadan kapısını açmayın diye yazan yazıyı okuduklarından, asansör durmadan kapıyı açmayan adamlardır. Hoş zaten asansör durmadan kapı zaten açılmaz. Açılamaz. Bu orada yazmasa da ışığı görünce asansör kata oturmadan kapıyı çekip birkaç kere açamayan 7 yaşındaki çocuk bile bilir.

Her yerde talimatlar vardır hayatımızda.
LÜTFEN ÇİMENLERE BASMAYINIZ.
Basmayız.
Zaten basmak niyetinde değiliz özellikle ama şu basıla basıla patika haline gelmiş kısımdan yürüsek ne olur? Basan basmıştır zaten. Bir de biz basalım mı?
Hayır.
Etrafından dolanır.
Haklı.
Çimene basılmaz.
Tıpkı ortada deli gibi gezdirilen yeni moda anlamsız ve salyalı köpeklerin sokak ortasına sı.maması gerektiği sı.tığı zaman da o değerli kaka’nın torbayla alınması lazım olduğu gibi de, köpek ishal olmuş hoca, yağmur yağar gider-bahanesi. Zaten çimene yaptırdık-gübre olur güç verir bahanesi de hazırdır. İyi ama arkadaşım biz çimene yayıldığımızda yaşayacağımız rezilliğin bahanesi ne-dedirtmez bu adamlar. Zaten onların büyük kakalı köpekleri de olmaz.

Dövme yaptırmaz küpe takmazlar. Dövme hem günahtır hem de riskli. Her zaman aynı duyguda olmayacakları bahanesiyle uzak dururlar. Tabii ki bir çok dövme yaptıran pişman olmuştur. Onlar ki genelde havaya girip, temel reis, casper ya da asteriks dövmelerini oturtmuşlardır bedenlerine. Ya da o gün sevdikleri ve ölene kadar seveceklerini sandıkları kızın adıdır omuzlarında duran. Benim gibi hayatta önem verdiği şeyleri değiştirmeyecek kişilikte olanların hatalı dövmesi olmaz. Küpe de bir aksesuardır 41 yaşında olsam bile.
Talimat adamları dövmecinin kapısından geçmezler. Böyle bir sıkıntıları da olmaz.

Talimat adamları motora binmezler. Motor tehlikelidir. Olsa olsa yazlıkta  bakkala vs gitmek için aldıkları 50cc lik küçük bisikletimsi aletlerdir hayatlarındaki iki tekerlek heyecanı. Bakkala giderken motordan pahalı kask eldiven dizlik ve mont giymeleri de cabası. Bu yüzden baldırlarında hiç egzoz yanığı yoktur. Ağızlarına da sinek kaçmamıştır.

Uçaktaki talimatların aslında büyük bir havacılık hilesi olduğunu biliyor muydunuz mesela.
Hostes ablaların uçağa koridor boyunca dizilerek rutin ve anlamsız hareketlerle bize anlattıkları ve kalanının ceplerdeki karton talimatlarda yazılı olduğunu söyledikleri bölüm, uçağa binmenin en aptalca tarafı. Yahu biz uçak düşünce ölmeye ya da bir mucize kurtulmaya planlanmışızdır. Uçakta basınç düşse ve o oksijen maskeleri lap diye ortaya çıksa bizim halk ne yapar acaba?
Yarımızdan çoğumuz sallantıdan dolayı kendimize ait olmayan maskeyi çekip, bir salkım üzüm gibi koparacağımızdan bir arbede çıkar zaten. Hem biz neler oluyor ülen diye etrafa bakarken maske de aklımıza gelmez.

Uçak düşerse ayakkabıların ve ceplerdeki kalemlerin çıkarılıp,hemen eğilerek ön koltuğa başınızı dayayın yazıyor talimatlarda. Tabii. Özenle çözeriz Camel botları. Sonra göbekten eğilebilirsek eğilir ellerinizi de başımızın arasına alarak çarpmayı bekleriz.
Araştırmalarda ise bu pozisyonda boyun kırılıp ölünme riskinin büyük olduğu belirleniyor. Bunun hava yolları şirketine şu faydası var. Ölürseniz bir kereliğine ailenize tazminat ödüyorlar. Ama sakat kalırsanız ömür boyu size bakmak zorundalar. Yani ölüm daha ucuz.
Vay be.
Ama talimat adamları uçak düşerse doğru maskeyi bulur ayakkabıları çıkarı ve öne eğilirler. Ve ölmeyebilirler.

Talimat adamları her şeyi hijyenik yaşarlar. Likit ve anti bakteriyel el sabunları kullanırlar. Ayakkabıları ve paçaları yağmurda bile çamur olmaz. Onların burnunun aktığını ve hapşırdıklarını görmezsiniz. Bu yüzden ceket kolunda ya da omzunda tükürük de kalmaz onların. Saçları taranmıştır. Bakımlıdır. Özenle diş bakımı yaptırdıklarından güzel gülümserler.
Eşlerini aldatmazlar. Aldatacak olsalar prezervatif kullanırlar. Zaten hayatlarına giren de bir hayat kadını ya da laleli o.. değil, diğer bir iş adamının karısı, üst düzey bir yönetici hanım ya da sosyeteden bir dilberdir. Yakalanmazlar asla. Gittikleri yer beş yıldız ötesi oteller ve restaurant’lar olduğundan buraya kimseler gelemez kolay kolay.

Yurt dışına çıkarken pasaportlarına ve suratına uzun uzun bakan polisler olmaz. Bir alış veriş merkezine girerken güvenlik makinesi ötse, gülümseyerek anahtar-derlerse kimse onları aramaz. Her yerde saygı görür ve arkalarından konuşulmazlar. Daima ütülü ve temizdir kıyafetleri. Beyaz don beyaz atlet ve temizliğin simgesi sürekli alınmış kol altları. Çorapları hiçbir zaman desenli değildir ve delinmez.

Hayatlarında kavgaya gürültüye yer yoktur. Yolda iki araba tartışma çıkacak olsa pis bir gülümsemeyle karşısındakine yol verirler. Alkollü araç kullanmazlar, polis çevirdiğinde evraklar tamam bulunur. Muayene ve sigorta yapılmıştır gününde.

Kuralları harfiyen yerine getiren  bu adamların rengi olmaz. Hikayeleri de olmaz. Olası tek öyküleri yukarıda daha okurken insanı sıkar. Bu gibi adamlarla ancak salak ya da mantıklı kadınlar evlenebilirler.
Salak, hayatındaki renge aldırmadığından ve bu adamı adam sandığından,mantıklı ise bu adamla hayatını garantiye alıp gizliden ben ve benim gibilerle buluşacağından.

İşte şimdi anladın mı beni sevgili kızım ben neden hiç değişmiyorum. Ve senin okulundaki diğer arkadaşlarının babalarından farklı olduğum için her veli toplantısında bana şaşkınlıkla bakan öğretmenlerinle ve diğer velilerle neden bu kadar eğlendiğimizi çözdün mü şimdi?
 
Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
Not: Misalde Ayıp Aranmaz. Söylenmek istenen size birşeyleri olumlu ifade ediyorsa ne mutlu bana..
 
S

saricadi

Kullanıcı
14 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Hayatımızda bizim de zaman zaman talimat adam/kadın rolünü üstlendiğimiz olur.. Görev ve sorumluluklar belki de, bizi buna iter.. Ancak hayatın her renginin farkına varabilmek adına, bazen kural dışı olmak gerek sanırım.. Yasaklar insanı cezbetmez mi zaten :)

İnsanlar da çeşitli karakterlere sahip.. Hemen hemen herkesin yaşam tarzı ve standartı farklı.. Kimi karakterler silik, kimisi ise dikkat çekicidir.. Dikkat çekici olmak, yadırgamayı gerektirmemeli tabi ki.. İnsanları olduğu gibi kabul etmek en güzeli sanırım..

Teşekkürler paylaşımın için..
 
O

orel

Kullanıcı
14 Eyl 2006
En iyi cevaplar
0
0
talimatlar bana daha cok  kucuklugumuzu hatirlati .. ilk basta o kadar caremiz yoktur, zaten baska  seyleride o kadar bilmeyiz.. yillar gectikce  yasamimiza kendimize gore sekil veririz  , bazi talimatlar halen  ayni yerdedir hic sekil degistirmeden .. bazilarida  kisiligimize  gore   renk degistirmistir... :)
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Talimatlara mantık çerçevesinde uymanın kötülüğünü anlayamadım! Ne güzel işte adamlar hem temiz, hem saygılı.. Kötü bişey mi anlatılmak istenmiş burada, gerçekten çözemedim ben.
 
Üst