Tab Gıda 5 bin eleman alacak!

  • Konbuyu başlatan dideM
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde İş Dünyası Yazıları kategorisinde dideM tarafından oluşturulan Tab Gıda 5 bin eleman alacak! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,189 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı İş Dünyası Yazıları
Konu Başlığı Tab Gıda 5 bin eleman alacak!
Konbuyu başlatan dideM
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan dideM
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Türkiye genelinde 33 ilde 190 Burger King restoranı, 12 ilde 18 İtalyan mutfağı markası Sbarro ve 9 ilde 10 kızarmış tavuk markası Popeyes restoranı ile hizmet veren Tab Gıda’nın yaklaşık 4000 çalışanı var. En güçlü yanlarının çalışanlarına vaat ettikleri şeyleri gerçekleştirmek olduğunu söyleyen İnsan Kaynakları Direktörü H. Gökhan Asok, “Net olarak söyleyebilirim ki, ekip üyesi olarak başlayan bir çalışanımız operasyon müdürlüğüne, hatta daha üst seviyeye kadar çıkabilir” diyerek şirketteki yükselme fırsatlarını anlattı. 

Tab Gıda geçen yıl kaç tane restoran açtı ve bu yılki planınız nedir?

-Özellikle 2007 yılında çok hızlı bir şekilde, 60’in üzerinde restoran açtık. Tab Gıda’ya Burger King markasının yanında iki yeni marka daha eklendi. 2006 yılında Sbarro İtalyan mutfağı markası ile Popeyes kızarmış tavuk markasından oluşan 2 restoran zincirimiz var. Sbarro’nun restoran sayısı bu yıl 18’e ulaştı, Popeyes’e ise 10. restoranımızı açtık. İki markada da bu yıl hızlı büyümeyi planlıyoruz. Burger King’teki 2007’deki hızımızı bu yıl da artırarak devam ettirmek istiyoruz. 2008 hedefimiz en az 60 restoran açmak.

HER RESTORANA 20 KİŞİ
Bu, ne kadarlık bir istihdam anlamına geliyor?


Her restoranımızda ortalama 20 kişiyi istihdam ediyoruz. Bu arkadaşlara şirket kültürümüzü, hedeflerimizi, nereye doğru gittiğimizi ve bu insanların her birinin nerelere doğru gidebileceğini anlatacağız. Sektörümüzün genel sorunlarından biri çalışan devir sayısının yüksek olması. Bu anlamda, bir yandan da bundan kaynaklanabilecek açıklarımızı kapatıp önümüzdeki yıllarda da büyümeyi düşünüyoruz. Zincir markalarımızda çalışan arkadaşları da sayarsak toplamda 1000-1200 kişilik yeni bir istihdam yaratacağız.Türkiye’nin her bölgesi ilgi alanımız içerisinde 2008 yılı içerisinde hem büyük şehirlerimiz de hem de farklı il ve ilçelerimizde tüm markalarımızdan açmayı düşünüyoruz.


NE ÖĞRENEBİLİRİM DİYE BAKIN
Genç arkadaşlarda en çok dikkatinizi çeken ne?


-Bizim “Bunu biliyordum” diyen insanlardan çok “Ne öğrenebilirim?” diyen insanlara ihtiyacımız var. Bu konuda çok farklı tecrübelere sahip olabilirsiniz ama her kurumun kendine göre farklı kuralları ve yönetim tarzı var. Mühim olan tecrübeli ya da tecrübesiz olmak değil sisteme uyum sağlamak. Herkesin birbirini anlayıp aynı hedefe koşmasıyla çok fazla sorun yaşanmayacağını düşünüyorum.

Tab Akademi ile yeniden eğitim
Burada yaklaşık 4 yıldan beri eğitimler uyguluyoruz. Özelliği ise çeşitli sebeplerden dolayı eğitimine ara vermiş, okuyamamış, diplomasını alamamış arkadaşlar içerisinde parlak bulduğumuz hevesli ve liderlik vasıflarına sahip arkadaşları eğitmemiz. Eğitim 6 ay sürüyor. Zaman zaman eğitmen olarak üniversitelerden hocalar çağırıyoruz. Ayrıca reklam piyasasından, kardeş şirketlerin üst düzey yöneticilerinin tecrübelerinden de yine bu şekilde yararlanabiliyoruz. Bu hem biz hem onlar için heyecanlı bir süreç. 
Hangi pozisyonlarda eleman alımı yapmayı planlıyorsunuz?

-Elemanlarımızı üç şekilde yetiştiriyoruz. Bunların ilki ekip üyesi olarak aldığımız arkadaşlarımız. Bu arkadaşlar genelde ortaokul ya da lise mezunu. Fakat gerçekten eğitime ve gelişime açık, liderlik vasıfları olan, eğitim alan ve daha sonra da bu eğitimleri aksettirebilecek insanlar. Ekip üyeliği dışında bir de doğrudan yönetici olarak başlayacak arkadaşlarımız var. Üniversitelerin çeşitli bölümlerinden gelen arkadaşları alıyoruz. İlla işletme mezunu alacağız diye bir şey söz konusu değil. Üniversite mezunu, dünyaya farklı bakabilen, eğitime açık, tecrübeli ya da tecrübesiz arkadaşlarımızı “trainee manager” olarak bünyemize alıyoruz. Bu kademe için ortalama 3-3.5 aylık bir eğitim veriyoruz. Bir ekip üyesinin 1-2 yılda kat edebilecekleri yolu bu arkadaşlar bu zaman diliminde alıyorlar. Aynı bir ekip üyesi gibi onlar da hamburger nasıl hazırlanır, temizlik nasıl yapılır’dan başlayarak zaman içinde finansal konulara da dahil olmak üzere yoğun bir eğitim alarak yönetici adayı oluyorlar.Bir de Tab Akademi yolu ile yine lise mezunu gelişime açık genç arkadaşları eğiterek sisteme yönetici olarak adapte ediyoruz.
Kariyer planı nasıl yapılıyor?

-Bizde ekip üyesi olarak başlayan ve şu anda grup müdürlüğü yapan pek çok arkadaşımız var. Bu açıdan şanslı bir firmayız çünkü insanlara çok rahat kariyer planı yapabiliyoruz. Genç bir arkadaşımız, restoran müdürünün işe ekip üyesi olarak başladığını öğreniyor. Bakıyor ki, ondan 5-6 yıl önce başlayan bir başkası şu anda restoran ya da grup müdürlüğü yapıyor. Bu da insan kaynakları için büyük bir avantaj.
Fast food restoranlar, yarı zamanlı çalışmak isteyenler için de uygun bir seçenek oldu. Sizde bu yaygın mı?

-Çalışanlarımızın çok büyük bir kısmı yarı zamanlı değil. Bu oran dönem dönem yüzde 10’un biraz üzerine çıkabilir, daha fazla değil. Çünkü ülkemizde maalesef üniversite öğrencilerinde bu anlamda bir alışkanlık yok. Aileler çocuklarının öncelikle okula önem vermesini, eğer çalışırlarsa derslerinin aksayacaklarını düşünüyorlar. Bu da yarı zamanlı çalışan sayılarının çok düşük oranlarda kalmasına neden oluyor.


kaynak www.yenibiris.com
 
Üst