Taa 1492 ye kadar

  • Konbuyu başlatan mehmetd
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim Ne Söylemiş? kategorisinde mehmetd tarafından oluşturulan Taa 1492 ye kadar başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,398 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim Ne Söylemiş?
Konu Başlığı Taa 1492 ye kadar
Konbuyu başlatan mehmetd
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan smaile
M

mehmetd

Kullanıcı
23 Şub 2007
En iyi cevaplar
0
0
Biz batı Yarımküresi’nin yerli halkıyız. Yeryüzünün bu yakasında on binlerce yıldan beri yaşıyoruz. Ne zamandan beri buralarda olduğumuzu kesin olarak bilen yoktur. Ecdâdımız’dan bugüne gelen rivayete göre, bizim tarihimizin başlangıcı zamanın başlangıcına kadar gider.

    Zamanın başlangıcında, yaradılış vaktinde halkımız yeryüzüne geldi. Öğretmenimiz yoktu, eğitmenimiz yoktu, okulumuz yoktu. Yüzümüzü kainata çevirip baktık. Bizler tabiat üzerinde çalıştık. Tabiatı kopye ettik. Bütün medeniyetimiz tabiatın verdiği dersler üzerine inşa edilmiştir. Zamanın başlangıcında bizim öğretmenimiz tabiat olmuştur. Dinimizi de o vakit bulduk.

    Böylece hayat yolumuzu tabiatın rehberliği altında çizdik. Atalarımızdan devraldığımız bu sistemi hiç değiştirmeden muhafaza ettik. Taa 1492 ’ye kadar.. O tarihten itibaren atalarımızın hukuku değişmeye başladı.

      Bizi idare eden binlerce yıllık bu hukuk mükemmeldi. Bu hukukun kanunları yazılı değildi. Bugün ülkemizin her tarafında tarihçiler, antropologlar kazı yapıyor, Batı yarım küresi’nin tarihini araştırıyorlar. Bir tane bile hapishâne bulamadılar. Tımarhâne bulamadılar. Birçok farklı dil konuşan kabileler halinde yaşayan bunca insan, bu çeşit kuruluşlar olmaksızın nasıl idare olundu?

        Sonra, o hukuk ile sürüp gelmiş idaremiz bozuldu. Hayat bizim için 1492’den önceydi.

        Batı Yarımküresi’nin yerli halkı dindardı. Bir gün bize, bu dinin doğru olmadığı, bugünkü dünyada geçerli sayılmadığı söylendi. Geçerli olan dini kabul etmeye zorlandık. Aramızdan birçok insan Hıristiyan oldu, ataların dinini terk etti.

        Hâlâ tabiatı seyrediyoruz. Küçükler nasıl büyüyor görüyoruz.. Hâlâ binlerce yıllık kanunlarla idare olunan ördekleri, kazları görüyoruz. Hayvanlar, zamanın başlangıcında kendilerine verilen kanuna boyun eğiyorlar hâlâ . Hayatın büyük kanunu zamanın başlangıcında bütün yaşayanlara verilmişti.

        Bütün kâinat o kanuna hâlâ uyuyor. Ağaçlarda, meyvelerde, hiçbir zaman başarısızlık göremezsiniz. Ağaç meyveyi vereceği mevsimi şimdiye kadar hiç şaşırmadı. Hayvanlar asla yanlış yapmadı. Nasıl yaratıldılarsa o usûl üzre devam ediyorlar. Yaratıklar arasında insanoğluna verilen hayat kanunu nedir?

          Kainatı görüyoruz. Hayat, dairedir; başı ve sonu ölçülemeyen bir daire.

                                          Philip Deere, Creek Kabilesi


           
 
E

etki84

Kullanıcı
10 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
uşak
teşekkürler güzel bir hikayeydi...
 
M

mehmetd

Kullanıcı
23 Şub 2007
En iyi cevaplar
0
0
ben de size teşekkür ederim.
 
Üst