Stres Yönetimi : Stresi Farklı Bir Şeye Dönüştürmek

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Stres Yönetimi : Stresi Farklı Bir Şeye Dönüştürmek başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 642 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Stres Yönetimi : Stresi Farklı Bir Şeye Dönüştürmek
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Stres yönetimi ve stresi yönetmek çağımızın en büyük hastalıklarından biriyle başla çıkmakla eş değer artık. Dünyanın en başarılı ve sevilen teknik direktörleri arasında gösterilen Liverpool’un antrenörü Jürgen Klopp ile ilgili bir hikaye anlatmak istiyorum bugün sizlere. Çünkü bu hikaye hepimizin yaşadığı stres konusuna farklı bir bakış açısı ile yaklaşıyor.

Stres Yönetimi
Yazının İçeriği - Başlıklar
Stres yönetimi zor iş. Stresi tamamen ortadan kaldırmak mümkün değil, yapabileceğimiz en iyi şey onu yönetmeye çalışmak, Klopp onu yönetirken stresi nasıl itici bir güç ve motivasyon haline getirdiğini anlatmış.

#Hikaye Şöyle :Liverpool taraftarı olan ve ortaokula başlayacak olan küçük bir çocuk okul nedeniyle stres yaşamaktadır, bu durumla nasıl başa çıkabileceğini öğrenmek için Klopp’a bir mektup yazar. Klopp’un cevabını birlikte inceleyelim.

Bireysel Stres Yönetimi
Bireysel stres yönetimi stratejilerinden biri Klopp’un verdiği cevabın içinde saklıdır.

“Sevgili küçük arkadaşım, sana bir sır vererek başlamak istiyorum. Ben çok sık endişe, kaygı ve stres yaşıyorum, aynı senin gibi. Sana karşı dürüst olmam gerekirse, bu durum o kadar yaygın ki, stres yaşamadığım zamanlarda bir şeylerin ters gidebilecek olmasından korkuyorum. Bunun nedeni ise yaşadığım stresi tamamen pozitif bir şeylere dönüştürüyor olmam.

Yazdığın mektuptan anladığım kadarıyla sen çok ince düşünceli ve insanlara değer veren bir yapıdasın. Böyle bir yapıda olman harika bir şey, diğer yandan bunlar stres yaşamanı kolaylaştırır.

Oyuncularım stres yaşadıklarında onlara şu şekilde yaklaşıyorum: Benim için ne kadar önemli olduklarını, onlara ne kadar çok inandığımı, aileleri onlara nasıl güveniyorsa benim de güvendiğimi söylüyorum.

Hayatımda pek çok final kaybettim, ama ailemin, aile olarak gördüğüm insanların ve dostlarımın sevgisi ve desteği ile ilerlemeye devam ettim.

Güzel geleceğine odaklanmaya çalış, kendin hakkında pozitif şeyler düşün ve unutma sen de Liverpool ailesinin bir parçasısın, senin iyi olmanı isteyen milyonlarca kişi var.”


Stres Yönetim Teknikleri
Stres yönetim teknikleri, stresle başka çıkma, stresi başka bir duyguya yönlendirme vs. adına birçok şey diyebilirsiniz. Ancak değişmeyen bir gerçek var : Stres yaşamanın normal olduğunu, bunun herkesin başına geldiğini kendimize daha sık hatırlatmamız gerekiyor. İyi olan şeylere, bizi bekleyen güzel geleceğe umutla baktığımızda ve sevdiğimiz insanların desteğini aldığımızda onu yönetmek kolaylaşıyor.

Stresin çoğu zarar, azı karar. Çünkü belli miktardaki bir stres bir şeyleri daha iyi yapmamız için bizi motive eden bir güçtür aynı zamanda.

Sevgi ile kalın.

Yazan : Mert Çuhadaroğlu, Yaşam Koçu - Blogger
 
Üst