SON SÖZLERİ.....

• Konbuyu başlatan prenses_o6
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim Ne Söylemiş? kategorisinde prenses_o6 tarafından oluşturulan SON SÖZLERİ..... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 28,175 kez görüntülenmiş, 90 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim Ne Söylemiş?
Konu Başlığı SON SÖZLERİ.....
Konbuyu başlatan prenses_o6
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan nusret1992
R

Rables

Kullanıcı
10 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
VEHBİ KOÇ'UN SON SÖZLERİ

Vehbi Koç ölmeden evvel oğlu Rahmi’yi çağırıp, “Beni mezara mutlaka çoraplarımla gömeceksiniz, yoksa hakkımı helal etmem” diye vasiyet etmiş ve bi de mektup vermiş. “Bu mektubu ben öldükten sonra ilk başın sıkıştığında açarsın” demiş. Gün gelmiş Vehbi Koç Hakkın rahmetine kavuşmuş. Oğlu, vasiyeti gereği babasını çoraplarıyla gömmek istemiş. Fakat camiinin imamı bunu kabul etmemiş, “İlle de çoraplar çıkacak, yoksa namazı kıldırmam” demiş. Başka bi imam getirmişler ama nafile, “Dinimize ters” diyerek o da kabul etmemiş. Başka bi hoca daha. Yok. O da kabul etmemiş. Rahmi Koç çaresizlikten kıvranıyomuş. Düşünmüş taşınmış ama bi çözüm bulamamış. Birden aklına, babasının “ilk başın sıkıştığında açarsın” dediği mektup gelmiş. Rahmi Bey hemmen mektubu bulup heyecanla açmış. Mektupta aynen şöyle yazıyormuş: “Gördün mü oğlum Rahmi! Ben ki Türkiye’nin en zengin adamıyım. Ama mezara bir çorap dahi götüremedim. Eee, hani nerede benim zenginliğim?”

R

Rables

Kullanıcı
10 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Rica ederim Safari...
sizlerle ufakta olsa paylaşımda bulunmak çok güzel

H

hacer

Kullanıcı
18 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
kocaeli
ya süper bi yazı nedense iki gündür hep karşıma dünya zenginliğinin ne kadar boş olduğunu anlatan şeyler çıkıyo dün buna benzer bir yazı okumuştum çok etkilendim bu gün bi toplantıya gittim ordada aynı konu vardı hatta hayırda yarışınız ve ihtiyaç sahibi gördüğünüzde ihtiyacını gidermede a acele ediniz bugün duyduğum ve beynimde zonklayan sözlaerden birkaçı paylaşım için teşekkürler

Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
hacer' Alıntı:
ya süper bi yazı nedense iki gündür hep karşıma dünya zenginliğinin ne kadar boş olduğunu anlatan şeyler çıkıyo dün buna benzer bir yazı okumuştum çok etkilendim bu gün bi toplantıya gittim ordada aynı konu vardı hatta hayırda yarışınız ve ihtiyaç sahibi gördüğünüzde ihtiyacını gidermede a acele ediniz bugün duyduğum ve beynimde zonklayan sözlaerden birkaçı paylaşım için teşekkürler
Ne  güzell

A

ayben

Ben size, gizli ve aleni, Allah'tan korkmanızı,
Az yemenizi,
az uyumanızı,
az söylemenizi,
günahlardan çekinmenizi,
oruç tutmaya ve namaz kılmaya devam etmenizi,
daima şehvetten kaçınmanızı,
halkın eziyet ve cefasına dayanmanızı,
avam ve sefihlerle düşüp kalkmaktan uzak durmanızı,
kerem sahibi olan salih kimselerle beraber olmanızı vasiyet ederim...

Buda Mevlana'nın ölüm döşeğindeki son sözleri

hepinizin paylaşımları çok güseldi ancak ben en çok Mevlana'nın soz sözlerine katılıyorum keşke birazını uygulayabilsek

I

ibrahimcaca

Kullanıcı
8 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
denizli
bu güzel paylaşım için çok teşekkürler

H

humyra

Kullanıcı
2 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
  Allah'ım dilerim son sözüm senın razı oldugun bı cümle olur..

H

humyra

Kullanıcı
2 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
eevt mevlana hazretleri son sözünde bile insanlığa lazım olan nasihatler verip gitmiş.. belkı tarıhe mal olmamış bu son sözleri bir sende mı brütüs gıbı ama tüm insanlığın icra etmesı gereken hususları dile getrmış..

M

majeste1959

Kullanıcı
12 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
kayseri
Son sözlerimizin pişmanlık ve  eksikliklerle dolu olmaması dileğiyle.

F

fıstık

konuyu açan prenses_06 ve diğer sözleri paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler... bu konuda ayben ve humyra'ya katılıyorum... Mevlana çok güzel söylemiş yine ömrü boyunca diğer söyledikleri gibi...
humyra' Alıntı:
  Allah'ım dilerim son sözüm senın razı oldugun bı cümle olur..
amin inş. hepimizin öyle olur

D

DUYARKAT

Kullanıcı
7 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
SON SÖZLERİ
Abi korkma bu yılan birşey yapmaz.
Sence bu kabloda elektirk var mıdır Cemşit abi?
Abi gel boyu geçmiyor.
Bak nasıl sollayacam şu arabayı.
Silahı bana doğru tutma şeytan doldurur.
Lan oğlum rus ruleti böyle mi oynanır bak göstereyim.
Anteni çevirdim hanım nasıl gösteriyor.
Kaplanlar kedi yavruları gibidir. Gıdığından sevecen bak böyle.
Abi sana televizyon kanalında iş buldum. Anten lazımmış seni söyledim.

A

ayben

Kaplanlar kedi yavruları gibidir. Gıdığından sevecen bak böyle.
teşekkürler güsel bir paylaşım

B

berrak

Kullanıcı
28 Tem 2007
En iyi cevaplar
0
0
pembe...
- Affedersiniz mösyö, bilerek yapmadım.
MARİ ANTOİNETTE
yaa insan ölüme okadar yaklaşmışken hala celladını düşünebilirmi... ::)