Soğuk hava hasta etmiyor!

• Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Soğuk hava hasta etmiyor! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,513 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık
Konu Başlığı Soğuk hava hasta etmiyor!
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan turtur
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com

Kışın neden daha çok hastalanıyoruz? Soğuk mu bizi yatağa düşürüyor? Peki ya tavuk çorbası gerçekten iyileştiriyor mu?

ABD'de bulunan CBS televizyonunun sağlık muhabiri Doktor Jennifer Ashton, kış ve soğuk algınlığı ilişkisi hakkında herkes tarafından doğru bilinen yanlışları ve bilinmeyen bazı gerçekleri anlattı. İşte iddialar ve gerçeklerle ayrıntılar...

İDDİA: Soğuk hava beraberinde hastalık getirir.

GERÇEK: Yanlış. Kışın insanlar kapalı alanlarda, birlikte daha çok vakit geçirir. Böylece diğer insanlardan virüs kapma olasılığı artar ve bu yüzden sıklıkla hastalanılabilir.

ÇÖZÜM: İçerideki havanın nemli olması gerekir, çünkü virüsler kuru havayı sever.

İDDİA: Ekinezya soğuk algınlığını durdurur.

GERÇEK: Yanlış. Sadece hastalığın süresini kısaltabilir.

İDDİA: Egzersiz yapmak soğuk algınlığından uzak tutar.

GERÇEK : Doğru. Egzersiz yapmak bağışıklık sistemini hızlandırır.

Antibiyotikler tedavi eder mi?

İDDİA: Antibiyotikler soğuk algınlığının tedavi sürecinde çok işe yarar...

GERÇEK : Yanlış. Antibiyotikler soğuk algınlığına yol açan virüslere karşı etkili değil.

ÇÖZÜM : Hastalık süresince bol sıvı almak ve dinlenmek gerekir.

İDDİA: Tavuk çorbası soğuk algınlığına iyi gelir.

GERÇEK : Doğru... Çünkü hastayken sıcak sıvı alımı vücuda faydalı...

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Doğru bildiğimiz yanlışlar varmış,teşekkürler Özgür bilgilendirdiğin için
Beni en çok hasta eden şey ise uykusuzluk,üzen insanlar ve üzüntü

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ebru' Alıntı:

Peki gece kafanı yastığa koyup düşündüğün zaman,gün içerisinde kafanda bitiremediğin herhangi yaşadığın bir olay veya geçmişte nokta koyamadığın birşey varmı?

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Paylaşıma teşekkürler.Anlatılanlar çok doğru .Kışın zaten insan vücut direnci azalır.hastlalık bu yüzden vücuda rahat girer.Siz yinede her ne hastalığıyla uğraşıyorsanız en iyi korunma onu kabullenmemek olsun  :)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Soğuklarla aram hiiçç iyi değil..  çok sık hasta oluyorum..
Tavuk türü gıdaları da sevmiyor ..Hastahaneye gitmekten  hiiçç hoşlanmıyorum  .. dikkat  etmek gerek..
Yoksa durum vahim..!

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
Soğuklarla aram hiiçç iyi değil..  çok sık hasta oluyorum..
Tavuk türü gıdaları da sevmiyor ..Hastahaneye gitmekten  hiiçç hoşlanmıyorum  .. dikkat  etmek gerek..
Yoksa durum vahim..!
Aynen katılıyorum .her ne kadar senelerdir grip,nezle olmasamda soğuktan hiçmi hiç haz almıyorum (((

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili Turtur:)
Öyle ise kara kış konusunda biraz daha metanet diyelim :)
Biran önce soğuklarla vedalaşmak vede bahar bayramını kutlamak dileğiyle..

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Peki bakalım  :) Avrupada birçok ölüm haberleri duyduk ve ülkemize kış tam anlamıyla gelmiş değil.Ocak ve şubat zor geçeceğe benziyor.İnşallah bu üzücü olayların tekrarlanmaması dileğiyle.Anadolu insanını iyi bilen biri olarak Allah hepsine güç versin.

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
turtur' Alıntı:
Ebru' Alıntı:

Peki gece kafanı yastığa koyup düşündüğün zaman,gün içerisinde kafanda bitiremediğin herhangi yaşadığın bir olay veya geçmişte nokta koyamadığın birşey varmı?
Kabullenmekte güçlük çektiğim,gün içerisinde algıda seçici davrandığım için hatırlamama sebep şeyler olduğundan, sürümcemede kaldığından beni negatif leştiriyor ve ben hatırıma geldikçe sürekli beynimin arkasına itiyorum
çok sık hastalanmam ama hastalandığımda temelde bu düşüncelerden kaynaklandığını biliyorum :)
teşekkürler turtur

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Rica ederim.Evet belki bunlar sebep olabilir..Akupunktur tedavisi de işe yarayabilir diye duydum.Farkında olduğun için en yakın zamanda sıkıntın düzelicek diye düşünüyorum :)