Siz Daha Önce Kahraman Oldunuz mu?

  • Konbuyu başlatan Kristal
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde Kristal tarafından oluşturulan Siz Daha Önce Kahraman Oldunuz mu? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,723 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Siz Daha Önce Kahraman Oldunuz mu?
Konbuyu başlatan Kristal
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan tnctrkcell
K

Kristal

Hadi hayatınızı gözünüzün önünden bir geçirin: Hayatınız boyunca başkalarına yararlı olmak adına yaptığınız "en önemli" "en başarılı", "en kahramanca" proje neydi?

Mesela hiç bir insanın hayatını kurtardınız mı? Bir çocuğun ölmek üzere olan annesini hayata döndürüp o çocuğun gözlerindeki mutluluğu paylaştınız mı? Korkunç acılar çeken ağır bir hastanın tarifsiz acılarını dindirdiniz mi? 2 ay sonra ölecek bir kanser hastasının yaşamını 20 yıl uzattınız mı? Görmeyen bir insana görme yeteneği verdiniz mi?

Sanırız pek azımız hayatımız boyunca böylesi bir kahramanlık ünvanına layık olabilecek işler başardık. Üstelik bunu başaranlarımız varsa da, mutlaka büyük zahmetler, çalışmalar ve sıkıntılar sonucu bu başarıları elde etti. Hiç zahmete girmeden, bir kuruş masraf yapmadan, en ufak bir sıkıntı ya da zorluk yaşamadan, sadece hayatınızın bir günü bir defalık 15 dakikanızı ayırarak dünyanın en büyük kahramanlıklardan birini yapan var mı aramızda?

Oysa biliyor musunuz, şimdi size en yakın bir hastaneye veya Sağlık Müdürlüğüne gitseniz, "ben öldükten sonra organlarımı bağışlamak istiyorum" deseniz, orada dolduracakları ve size verecekleri kartı, bir diğer deyişle "kahramanlık kartvizitinizi" cüzdanınıza koysanız bütün bu hayaller birgün gerçek olacak.

O gün geldiğinde, HAYAT kurtaracaksınız. Gerçek hayatlar! Üstelik birden fazla insanın. Ve yardıma en fazla ihtiyacı olan büyük acılar içindeki çok zor durumdaki insanların!

Hayatınız boyunca bugüne kadar ne yaptığınızın pek bir önemi yok. Başkalarının hayatlarına zaten olumlu katkıları olan bir insan olabilirsiniz veya bugüne kadar pek önemli birşey yapmadığını hisseden bir insan da olabilirsiniz. Ancak bugüne kadar kim olursanız olun, ne yapmış, nasıl yaşamış olursanız olun, bugün bir organ bağışı kartı doldurup cüzdanınıza koymakla artık sizi her zaman en derin şükran, minnet ve saygı hisleriyle anacak pekçok dostu olan, hayatlar kurtaran, insanlara sağlık, mutluluk ve yaşam armağan eden "gerçek bir kahraman" olabilirsiniz.

Sizin bir insana yaşam armağan etmenizi ve kahraman olmanızı engelleyen ne?


alıntı
 
Ö

ölüdeniz

Kahramanlık olsun diye bişeyler yapmayı sevmem.Ama kendimce ve gücümce insanlara yardımcı olmuşumdur.en çok sevdiğim şey yaşlı ve kimsesiz çocuklarla olmak ve onları mutlu etmektir.imkanlarım doğrultusunda yardım elimi her zaman uzatmışımdır.Ama en önemlisi nerden geldiğimi hiç bir zaman unutmuyorum.unutmamamız gereken bir şey varki o da biz sadece bu dünyada emanetçiyiz diğer bir söyleyiş ile kiracıyız.teşekkür ederim
 
K

Kristal

Yardımseverlik hangi sebeple olursa olsun birini memnun etmek,bir diğerinin sevincinden mutlu olabilmek  güzel bir duygu.
Başka birinin kahramanı olabilmek önemli olan.

Sizi de kutlarım ölüdeniz. :)
 
M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ben kendimi kahraman gibi hissetmişimdir bazen...
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Arkadaşlar sanırım konuya pek göz atmadan, başlığa yanıt vermişler sadece.
Organ bağışı önemli bir konu elbette, ailemde ve çevremde organlarını bağışlayan pek çok kişi var. Ancak, bazılarının aileleri itiraz ettiler, "seni parçalanmış gömmek istemiyoruz!" diye. Bu nedenle sanırım bu girişimde bulunmadan önce, aileye konunun amacı, sonuçları çok iyi anlatılmalı.
Teşekkürler Kristal.
 
Üst