Sigarayı bırakanların vücudunda oluşan değişiklikler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DeryaDer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
Web
www.deryakaracan.com
20 dakika: Kan basıncı ve kalp hızı normale döner. Eller ve ayaklar, dolaşım normale döndüğü için ısınmaya başlar.

·         8 saat: Kanda oksijen düzeyi normale döner. Kalp krizi riski düşmeye başlar.

·         24 saat: Karbon monoksit (egzoz gazı) vücuttan atılır. Akciğerlerdeki balgam ve diğer birikimler temizlenmeye başlar.

·         48 saat: Nikotin vücutta artık saptanamaz. Tat ve koku alma duyusu artmıştır.

·         72 saat: Solunum yolları gevşediği için nefes almak kolaylaşır. Vücut enerjisi artar.

·         2-12 hafta: Dolaşım bütün vücutta düzelir. Yürümek kolaylaşır.

·         3-9 ay: Öksürük, nefes darlığı düzelir. Akciğer işlevi yüzde 5-10 oranında artar.

·         5 yıl: Kalp krizi riski sigara içenlerin riskinin yarısına iner.

·         10 yıl: Akciğer kanseri riski sigara içenlerin riskinin yarısına iner. Kalp krizi riski hiç sigara içmemiş biri ile eşit olur.

kaynak: http://www.doktorsitesi.com/makale/sigarayi-birakanlari-vucudunda--olusan-degisiklikler/960

özgüя şαнιη' Alıntı:
İçilmesin arkadaş.  >:(

içenlere ben daha ağır sözler söylüyorum ama burda bunu söylemeyeceğim. özellikle yolda içmelerine ifrit oluyorum yüzüme gelen sigara dumanından dolayı çok kişi bedduamı almıştır.

Geri