Sigara paketindeki zehir hilesi!

  • Konbuyu başlatan roze
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde roze tarafından oluşturulan Sigara paketindeki zehir hilesi! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,157 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Sigara paketindeki zehir hilesi!
Konbuyu başlatan roze
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ebruliyn
R

roze

İngiliz Kanser Araştırma Vakfı sponsorluğunda yapılan araştırmada, Türkiye'de en çok satılan 6 sigara markası test edildi. Doğuş Üniversitesi öğretim görevlilerinin yaptığı laboratuvar incelemelerinde sigara paketlerinde yazılan zehir oranlarının düşük gösterildiği tespit edildi. 6 ay süren araştırma sonucunda paketlere yazılan nikotin, karbonmonoksit ve zifir oranlarıyla incelenen sigaralardaki oranlar arasında 3 kat fark çıktı.

Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği'nin sigarayla savaş eğitim seminerinde açıklanan araştırmada ürkütücü sonuçlar yer alıyor. 11 değişik organda kansere yol açan sigaraların yeterli denetimlerden geçmeden satıldığı belirtiliyor. Nottingham Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ann McNeill ile Doğuş Üniversitesi öğretim görevlileri Erdem Pulcu ve Yard. Doç. Aslı Çarkoğlu'nun çalışması, 35 milyon sigara tiryakisinin sağlık açısından büyük risklerle karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor. Test edilen 6 markanın paketlerinde ortalama 0,77 mg nikotin, 9,10 mg karbonmonoksit, 9,40 mg zifir taşıdığı yazıyor. Uzun incelemeler sonucunda elde edilen gerçek oranlarda ise 2 mg nikotin, 25,3 mg karbonmonoksit, 27,38 mg zifir içerdiği ortaya çıktı. Çalışmanın sonuçlarını yorumlayan Ulusal Tütün Kontrolü Programı Sorumlusu Dr. Toker Ergüder, üretici firmaların paketlerdeki değerlerle oynadığını söyledi. "Avrupa ülkelerinde satamadıkları paketleri Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde satıyorlar." diyen Ergüder, Türkiye'de satılan sadece 6 sigara markasının akredite laboratuvarlarda test edildiğini belirtti. İncelenmeden satılan sigaraların sağlık açısından büyük riskler taşıdığına dikkat çeken Ergüder, Tütün ve Alkol Piyasa Düzenleme Kurumu bandrolü olmasına rağmen laboratuvar testlerine tutulmadan satılan 150'den fazla sigara çeşidinin bulunduğunu hatırlattı. Ergüder, acilen sigara test laboratuvarı kurulması gerektiğini de söyledi.


 
A

ayrisim

Kullanıcı
17 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
sasırdıımmm :
 
Y

yusufi

Kullanıcı
24 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
allahtan sigara içmiyorum birde sevdiklerim içmese çok mutlu olacam..  :'(
 
Z

zamansizyagmur01

Kullanıcı
14 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
adana
şaşırdım doğrusu,6 sigara markası hangisi onlar acaba? :-[
 
R

roze

zamansizyagmur01' Alıntı:
şaşırdım doğrusu,6 sigara markası hangisi onlar acaba? :-[
Bilmiyorum ama az da olsa çokta olsa sonuçta zehir ve bünye belli bir zehir seviyesine ulaştıktan sonra onu tamamlamak için, zehir oranı fazla olan bir sigaradan günlük 5 tane içiyorsa az olandan 7 tane içerek tamamlıyor, yine alacağını alıyor yani ;)
 
Üst