Hiç etrefınızda ben mutsuzum diye bagıran birini gördünüzmü hayır, sanki herkes bende sizin gibiyim der gibi giyimiyle kuşamıyla bir şeyler anlatmaya çalşıyor, etrafına bakıp yaşamına şekil veriyor hiç kimse ben gibi değil yani kendi gibi değil. Hiç akşam olduğunda geride yaşanamayan şeyler bıraktığını hissediyormusun, yaşayamadığın anların arkanda biriktirtikçe biriktiğini görüyormusun. Günüm bittiği zaman ardımda yapamadığım çok şey görüyorum, geride bıraktığım yaşama ekleyemediğim ama yaşayamadıklarımın üzerine biriktirdiğim birçok şey, bu böyle nereye kadar sürecek onu da bilmiyorum. Sadece bir kıpırtı kaldı içimde, bu kıpırtının tek kaynağı ömrümün geride kalan bozkırlarında uçup duran, bana hep sevgimi hatırlatan renkli bir kuş, bu kıpırtının sahibine diyebilsem ki git artık, tarihin tozlu sayfalarına git, unutulan isimlerin arasına karış ve geri dönme ama ne gariptir bu cümleleri de kendime saklıyorum. İnsanlar her zaman bişeyleri kendilerinde saklamışlardır, ama birine açıkladıkları zaman onun adı hep sır olmuştur, neden ben kendime sakladıklarımı sır a çeviremiyorum neden açıklıyamıyorum. Biliyorum bazen sırlar cezp edici ve yoldan çıkarıcı da olabilir aşk gibi, bir insanı sevmek gibi, işte sadece bu kelimelerin içimde kurumakta olan su birikintilerini dalgalandırdığını söyleyebilirim, dalgalar bazen öyle büyüyorki yüzme bilmediğimi hatırlayıp kendimi gerçek yaşamın kollarına geri bırakıyorum, dümeni kırılmış bir gemi gibi ordan oraya savrulup duruyorum. Her ne kadar gerçek yaşamın içerisinde yaşamadığımı iddia etsem de, içindeyim yaşıyorum, görüyorum nehirlerde göllerde sular çekilmiş, hayatın içerisindeki insanların duygularıysa hala canlılığını koruyor, hala sulak alanlar gibi renkli bir umut örtüsü sarıyor, kim için kimler için. Dün gecede böyleydim umutsuz dünyamda uyumaya çalıştım, rüyalarım ve isteklerim arasında gelip gitmeye başladım, hayallerim gibi yastığımda birden çöküverdi, döndüm pencereye hala yıldızlar oradaydı, yıldızların hepsini topladım yastığıma doldurdum, umutlarımı sır yapıp serdim koynuma, tüm dünyadaki hayalleri aldım başımın ardına uykuya daldım.